19 Mayıs Tatil Mi? 19 Mayıs Kaç Gün Tatil?

Atatürk’ün Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışının ifade eden 19 Mayıs 1919 tarihi Atatürk tarafından gençliğe armağan edilmiş olup her yıl çok büyük bir coşkuyla Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır.

19 Mayıs Resmi Tatil Mi?

Peki, 19 Mayıs resmi tatil midir? Tarih yaklaştıkça kamu ve özel sektör çalışanları “19 Mayıs resmi tatil mi?”, “19 Mayıs kaç gün tatil?” diye araştırma yaparken öğrenciler ise “19 Mayıs okullar tatil mi?”, “19 Mayıs ne zaman?” şeklinde sorular yöneltmeye devam ediyor. 19 Mayıs tarihi ülkemizde resmi tatiller arasında yer almaktadır.

19 Mayıs Ne Zaman? 19 Mayıs Hangi Güne Denk Geliyor?

19 Mayıs hangi güne denk geliyor diye merak edenlere yönelmek gerekirse, 19 Mayıs 2022 Perşembe gününe denk gelmekte.

19 Mayıs Okullar Tatil Mi?

19 Mayıs 2022 Perşembe gününe denk gelmektedir. “19 Mayıs okullar tatil olacak mı?” ve “19 Mayıs resmi olarak tatil edilecek mi?” diye soruyorsanız eğer sadece 19 Mayıs 2022 Perşembe gününü kapsayan 1 günlük tatili müjdeleyelim.

19 Mayıs tatilinde nereleri gezebilirim, diye düşünüyorsanız eğer, pazartesi ve salı gününe de izin alarak hafta sonunu birleştirip güzel bir Samsun gezisine çıkabilirsiniz. Samsun’da gezilecek yerleri öğrenmek için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

19 Mayıs’ta Rota Samsun!

Tarih 19 Mayıs 1919 gösterdiğinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kaderinin belirlendiği adımlar atılmaya başlanmıştır. 19 Mayıs tarihi ülkemizde “Gençlik ve Spor Bayramı” olarak kutlanmaktadır. 19 Mayıs denildiği zaman akla Samsun gelmektedir. Peki, Samsun’da Nereleri Ziyaret Etmelisiniz?

Samsun Uçak Bileti Biletall.com’da! Hemen Bilet Al!  »

Göğceli Camii – Tarihi Ahşap Çivisiz Cami

Selçuklular tarafından 500’lü yıllarda yapıldığı tahmin edilen, tamamen ahşaptan oluşan ve çivisiz olan bu cami yaklaşık 8 asırdır ayakta duruyor. Göğceli Tarihi Ahşap Çivisiz Camii, Samsun Çarşamba’da yer alıyor. Ziyaret noktalarınız arasına eklemenizde fayda var.

Samsun Kent Müzesi

Samsun Kent Müzesi, Samsun’a geldiğinizde şehrin geçmişten günümüze kadar uzanan tarihi sürecine tanıklık etme imkanı sunar. Samsun’la ilgili her konuda belge, araç ve düzenlemelerin yer aldığı ödüllü bir müzedir. Samsun Tarihi ile ilgili bilgi edinmek için mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir nokta.

Bafra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti

Türkiye’nin en büyük akarsuyu olan Kızılırmak’ın denize döküldüğü noktada, taşımış olduğu faydalı birikimleri getirdiği Bafra Ovası’nı meydana getirir. İçerisinde barındırdığı sazlıkları, kumulları ile bugüne dek 318 kuş türüne ev sahipliği yapagelmiştir. Kuş gözlemcilerinin çokça rağbet ettiği Bafra Ovası, bu mükemmel ortamıyla herkese hitap ediyor.

Şahinkaya Kanyonu

Altınkaya Baraj Gölü’nün üstünde yer almakta olan Şahinkaya Kanyonu, Ulubey Kanyonu’ndan sonra Türkiye’nin ikinci büyük kanyonudur. Ülkemizde oldukça rağbet gören Şahinkaya Kanyonu, 2,5 kilometre uzunluğundadır. Her sene düzenli olarak Falcon Fest’e ev sahipliği yapmaktadır. 19 Mayıs Tatili’nde bu kanyona gelebilir, tekne turları vasıtası ile Şahinkaya Kanyonu’nun derinliklerini keşfedebilirsiniz.

Samsun Şelaleri

Doğal güzellikleri konusunda sık sık akla gelen Samsun’a geldiğinizde mutlaka şelalelerini de görmeden dönmeyin. Gölalan Şelalesi ve Kabaceviz Şelalesi gibi yerlere gitmeyi unutmayın. Bu şelaleler trekking, dağcılık ve foto safari aktiviteleriyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmuş durumda. Aynı zamanda piknik yapmak isteyenler için de yemyeşil bir ortam sunuyor. En güzel ziyaret zamanı mayıs civarında olan bu şelaleri, 19 Mayıs Tatilinde de ziyaret edebilirsiniz.

Samsun Otobüs Bileti Biletall.com’da! Hemen Bilet Al!  »

Nebiyan Dağı

Şehrin gürültüsünden, betonlaşmadan, kirli havadan artık iyice sıkıldıysanız tam olarak bulunmanız gereken yer Nebiyan Dağı. Yoğun bitki örtüsü, fındık ağaçları, piknik ortamı ve balık yiyebileceğiniz nezih mekanları ile biraz kafa dinlemenin en doğru adresi burası. Siz de Nebiyan Dağı’na gelerek ciğerlerinizi oksijen ile buluşturabilirsiniz.

Amisos Tepesi  – Amisos Mezarları

Samsun’u tepeden görüp, kendinizi Karadeniz’in sergilediği farklı yeşil tonlarına bırakabileceğiniz noktalardan birisidir. Şahsi aracınız ile ya da teleferik vasıtası ile çıkabilirsiniz. Birkaç dakika soluklanmak için çay-kahve içebilir, kendinizin yeşil ile mavinin uyumuna bırakabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.