2020 Resmi Tatil Günleri ve Tatillerde Gidilebilecek Yerler

2020 yılına girdiğimiz şu günlerde herkes gibi bizler de resmi tatillerin ne zaman olduğunu merak ediyoruz. İş hayatı nedeni ile üzerimize bilen yüksek stres, tatilin dört gözle beklenmesine neden oluyor. Özellikle çocuklar tatil yapabilmek için günlerin hızlı bir şekilde akmasını istiyor. Bu yazımız içerisinde elbette 2020 resmi tatil günleri ile beraber güzel bir tatil planı hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

4 Nisan Üçüncü Ara Tatil

2020 resmi tatil günleri duyurulduğunda oldukça güzel bir tablo ile karşılaştık. Bu yıl okuyan öğrenciler için yıl sonuna kadar tam 15,5 gün resmi tatil bulunuyor. Bunlardan ilki olan Üçüncü Ara Tatil, 4 Nisan günü başlayıp 12 Nisan günü sona eriyor. 9 günlük bu tatilde aileniz ile beraber küçük bir kaçamak yapabilirsiniz. Mevsimlerden Nisan olduğu için tatil oldukça güzel olacaktır. Bolu (Abant), Kapadokya, Antalya’nın Belek tarafları ya da Afyonkarahisar’da güzel bir termal tatil sizi rahatlatacaktır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl 4 günlük bir tatil ortamının oluşmasını sağlayacak. Ramazan başlamadan önce 4 günlük bir tatil, hem de nisan sonu! Bu denli kısa bir süre hafta sonu tatili yapabilirsiniz. Kültür turları gibi, bölgenizde bulunan gezilecek yerler ya da termal turizm çok iyi bir seçenek olacaktır. 4 günlük tatil çocuğunuzun da psikolojik açıdan rahatlamasını sağlayacaktır.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Cuma günü başlayan 1 Mayıs emek ve dayanışma günü toplamda 3 günlük bir tatil meydana getiriyor. Mayıs ayı olmasından dolayı havaların biraz daha ısındığını göreceksiniz. 3 günlük deyip geçmeyin, yaşadığınız şehre yakın bir ile gidip güzel bir tatil yapabilirsiniz.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı da diğer tatiller gibi 4 günlük bir tatil ortamı meydana getiriyor. Mayıs ayının sonuna doğru Antalya’da sezonun açılacağı için bu bölgelere doğru kaçamak yapmanızı öneririz. Tatilde gidilebilecek yurt içi rotalar listelerinde Antalya’nın her zaman ilk sırada yer aldığını görebilirsiniz.

24-26 Mayıs Ramazan Bayramı

Tatil planı oluştururken sürenin oldukça önemli olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramı bu yıl biraz daha erkene doğru gelmeye başladı. 4 günden oluşan Ramazan Bayramı tatili hem yurt içi hem de yurt dışı tatil yapabilirsiniz. 2020 resmi tatil günleri içerisinde birçok kişi Ramazan Bayramı tatilini beklenmektedir. Bodrum, Antalya, Çeşme, Fethiye ya da Kapadokya seçeneklerinden birisinde güzel bir tatil yapabilirsiniz. Ancak rezervasyonunuzu erken dönemde yapmanızı öneririz.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Bir günlük tatil ile bedeninizi dinlendirebilirsiniz. Darbe teşebbüsünden dolayı resmi tatil ilan edilen bu gün bizlere özgürlük ve demokrasinin önemini hatırlatıyor.

31 Temmuz – 3 Ağustos Kurban Bayramı

Evet, gelelim yıl içerisinde tatil planları yapacağınız en iyi tatil günlerine. Tam 5 günlük tatilin olduğu Kurban Bayramı’nda tatile gidilebilecek yurt içi rotalardan seçmeye başlayabilirsiniz. Yılın en hareketli olduğu dönem olan Kurban Bayramı’nda deniz ve güneş sizleri bekliyor! Antalya’da denize girmeye, Düden Şelalesi’ni izlemeye ne dersiniz? Bodrum ve Alaçatı da diğer seçenekler arasında.

30 Ağustos Zafer Bayramı

Yıl sonuna doğru yaklaştığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda hafta sonu 2 günlük bir tatilimiz bulunuyor. İş yoğunluğu ve stresinden dolayı yeni yerler görmeye gidemeyebilirsiniz. Ancak aileniz ile beraber alışverişe çıkabilir, sinema ya da tiyatroya gittikten sonra güzel bir akşam yemeği ile gününüzü sonlandırabilirsiniz.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Bir gün izin alıp 4 günlük güzel bir tatil yapabileceğiniz Cumhuriyet Bayramı’nda başkentimiz Ankara’yı ziyaret edebilirsiniz. Kurtuluş Savaşı Müzesi (1. Meclis), meclis binası, Anıtkabir gezebileceğiniz yerler arasında.

1 Ocak Yılbaşı

2020 resmi tatil günleri içerisinde son sırada yılbaşı yer alıyor. Yeni yıla eğlenerek mi girmek istiyorsunuz? O halde erken bir dönemde tatil planı ya da eğlence planı oluşturabilirsiniz. Kapadokya, Alaçatı, Uludağ yılbaşını geçirmek için ideal rotalardan.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.