30 Ağustos Zafer Bayramı Resmî Tatil Mi? 30 Ağustos’ta Gidilebilecek Yerler?

Atatürk başkomutanlığında yapılan Büyük Taarruz’ un başarıyla sonuçlanmasından sonra 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtulmuştur. İşgal birlikleri ülkeyi daha sonra terk etse de 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil eder. Bu yıl 97.’si düzenlenecek törenler 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur. Saat 12.00’de başkent Ankara’da aziz şehitlerimiz anısına yirmi bir pâre top atışı yapılır. 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye’de coşkuyla kutlanır. Peki 30 Ağustos Tatil Mi? 30 Ağustos Hangi Güne Denk Geliyor?

30 Ağustos Tatil Mi?

Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusunun işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmasını sağlamak ve Anadolu‘dan atmak için düşünülüp planlanan gizli bir harekât idi. Büyük Taarruz, Mustafa Kemal Paşa‘nın bizzat idare ettiği Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştır.

İlk kez 1924 yılında Afyon‘da Başkumandan Zaferi adıyla kutlanan 30 Ağustos günü, Türkiye‘de 1926 yılından itibaren Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. Devlet erkânı ve birçok vatandaş, Ankara’da Anıtkabir’i, diğer illerde de anıt ve şehitlikleri ziyaret edip, Mustafa Kemal Atatürk‘e, silâh arkadaşlarına ve komutasında savaşmış askerlere şükranlarını sunar. Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Kanunu çerçevesinde 30 Ağustos günü 1926 yılından bu yana resmî tatildir.

En Ucuz 30 Ağustos Biletleri Biltall.com’da Seni Bekliyor »

30 Ağustos Hangi Güne Denk Geliyor?

Türk ordusunun bu büyük zaferinin kutlandığı gün olan 30 Ağustos, 2022’de Salı gününe denk gelmektedir. Salı gününü hafta sonu tatili ile birleştirerek 4 günlük ideal bir tatil yapabilirsiniz.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kaç Gün Tatil?

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden olan Büyük Taarruz sonucunda gerçekleşen zaferi kutlamak için olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu sene salı gününe denk gelmesinden dolayı yalnızca 1 gün tatildir. Ağustos Zafer Bayramı’ndaki bu kısa tatil fırsatını kaçırmamanızı tavsiye ederiz.

30 Ağustos Tatilinde Gidilebilecek Yerler?

30 Ağustos bu sene pazartesi gününe denk gelmesinden dolayı hafta sonuyla beraber 3 gün olan bir tatil bulunmaktadır. Bu kısa tatili geçirebileceğiniz ilginizi çekecek ülkemizdeki tarihi ve kültürel olarak önemli yerlerine gidebilirsiniz. Türkiye’nin kalbi Ankara’da bulunan Anıtkabir’i veya 30 Ağustos Zaferi’nin mimarı Atatürk’e ait birçok eşyanın sergilendiği Dolmabahçe Sarayı’nı ve Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi’ni gezebilirsiniz. Ayrıca sonunda 30 Ağustos Zaferi yaşanan mücadelenin başladığı Erzurum Kongre Binası’nı ve Bandırma Vapurunu görebilirsiniz. Bu güzel yerlerle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için ’30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Gezilecek 6 Yer’’ başlıklı blog yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Blog yazımızı inceledikten sonra siz de Biletall.com’dan biletinizi erkenden alıp, 30 Ağustos tatil fırsatlarını  kaçırmayın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.