Ada Severler Buraya! İşte Türkiye’nin En Güzel 8 Adası!

Kalem Adası – İzmir

Kalem Adası, Türkiye’nin bir Ege adalarından biri. Kalem adası Dikili’nin bir parçası. Turkuaz suları ile ünlü bu ada henüz turistlerin istilasına uğramadı. Bu sebeple huzurlu ve sakin bir tatil için birebir.

Biletall.com’dan İzmir’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Bozcaada – Çanakkale


Bozcaada Kalem Adası gibi keşfedilmemiş değil ancak Ege’nin en güzel adalarından bir tanesi. Yılın her mevsimi düzenli esen poyraz sebebiyle her daim serin. Koyları, plajları, sevimli sokakları ile yapılacak aktivitelerin tükenmediği bir masalsı ada.

Boğsak Adası – Mersin

Boğsak, Mersin iline bağlı, Akdeniz’de bulunan bir adacık. Mersin’e 118 kilometre, Silifke’ye 17 kilometre ve Taşucu’na 10 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Boğsak Adası yeşil ve mavinin birbirine karıştığı şahane bir yer. Caretta caretta’ların üreme bölgesi olan bu adada çadır kurup sessizliğin tadını çıkarabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Mersin Otobüs Biletini Bul »

Kefken Adası – Kocaeli

Kefken Adası, Türkiye’nin Karadeniz kıyılarında yer alıyor. Tarih boyunca Cenevizliler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar’a evsahipliği yapmış olan adada tarihi bir hava mevcut.

Cunda Adası – Balıkesir

Alibey Adası olarak da bilinen Cunda Adası, Yunanlıların Moschonisi olarak adlandırdığı, Ayvalık Adaları takım adalarının en büyüğü. Rahmi Koç Müzesi’nden Pateriça Zeytin Sahili’ne yapılacak bir sürü şey olan Cunda adası adaseverler için mükemmel bir destinasyon.

Sedir Adası – Muğla

Sedir Adası Ula sınırları içinde yer alan kültürel açıdan çok zengin bir ada. Sedir Adası, Kedrai Antik Kenti ve ünlü Kleopatra Plajı ile biliniyor. Marmaris’e yakınlığı sebebiyle turistler tarafından çok tercih edilen adanın adı eskiden çok bulunan ama şimdi hiç kalmamış Sedir ağaçlarından geliyor. Marmaris’e yolunuz düşerse uğrayın deriz.

Kekova – Antalya

Doğa ile tarihin birlikte harmanlandığı, turkuaz denizin binlerce koyla çevrildiği bir doğa harikası olan Kekova. Kekova’da MS. 2. yüzyılda depremlerle yok olmuş Dolkisthe Antik Kenti’nin batıkları bulunmakta. Nostaljik bir doğal yaşam deneyimlemek için ideal.

Büyükada – İstanbul

Büyükada ne kadar anlatsan bitmez. Bir vapur bileti alıp gürültü ve kargaşayı arkanızda bırakıp temiz bir nefes alabileceğiniz Büyükada adeta bir nimet. Motorlu taşıtlara izni olmamasından anlaşılabileceği gibi modern hayatın tüm stres ve kirliliğinden uzak sevimli bir ada. Ada tatili için en iyi seçeneklerden biri.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.