Amerika Turist Vizesi Nasıl Alınır?

Amerika’ya seyahat etmek birçok insanın yapmak istediği ancak göze uğraştırıcı göründüğü için genellikle erteledikleri bir olaydır. Oysa Avrupa ülkelerine vize almakla Amerika Birleşik Devletleri’ne vize almak arasında çok da büyük bir fark yoktur. Yapılacak olan işlemlere vaktiyle başladıktan sonra ve gerekli evrakları sistematik bir sıra ile hazırladıktan sonra, iş sizin vize görevlisi ile olan görüşmenize kalır. Öncelikle göçmen durumunda olmayan vize alacak olan adayların çevrimiçi olarak ceac.state.gov/genniv sitesine girip, DS-160 Göçmen Olmayan Vize Elektronik Başvurusu’nu doldurmaları gerekmektedir. Bu form yaşa bakılmadan, herkes için doldurulması zorunlu bir elektronik formdur. Bu formu doldurduktan sonra dikkat edeceğiniz en önemli şey, kaydet butonuna basıp formu göndermeden önce, yazmış olduğunuz bilgileri kontrol etmeniz ve hatalı bilgileri yeniden düzeltmenizdir. Yapmak istediğiz değişiklik varsa, bunun imza attıktan sonra ONAY işlemini yapmanızdan önce gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Henüz tamamlanmamış başvuru sayfasında değişiklik yapma ihtiyacınız varsa ‘’Tamamlanmamış Başvuruyu Düzenle’’ seçeneğini kullanmalısınız. Bu seçenek sayesinde 1 aydan (30 GÜN) daha önce süredeki zamana ait olmayan başvurular düzeltilebilir. Bir diğer seçenek olarak da yapmış olduğunuz başvuruyu ‘’SAVE’’ butonunu kullanarak kendi bilgisayarınıza taşıyabilir, veri saklama diye kaydedebilirsiniz.

amerika

Amerika’ya seyahat etmek için elbette yeni düzenlemeler ile geliştirilmiş bir de e-pasaport taşımanız gerekmektedir. Umuma mahsus pasaport ya da hususi pasaport 2 tür pasaport çeşididir. Devlet memuru kategorisindeyseniz hususi pasaport, bu kategoride değilseniz umumi pasaport almak zorundasınız. Elinizde olan pasaportun da Amerika vizesi almış olduğunuz tarihten 6 ay sonrasına kadar geçerli olması öncelikli şartlardandır. Eğer pasaportunuz yeterli geçerlilik süresine sahip değilse, pasaport dairesinden uzatma işlemi yaptırmanız, vize engeline takılmamanız açısından son derece faydalı olacaktır. Bir pasaport içinde birden fazla kişi ismi varsa, o zaman her bir kişi için ayrı vize başvurusu yapılmalıdır. Vize başvurusu 1 kişi için bile eksik olursa, seyahat sırasında sorun çıkabilir ve Amerika seyahatinizi gerçekleştiremeyebilirsiniz. Vize için gerekli bütün evrakları tam ve eksiksiz olarak temin etmeniz çok önemlidir. Vize memuruna teslim ettiğiniz her bir evrak ayrı şekilde incelenir.

Randevu sistemi ile çalışan konsolosluk, vize görüşmesi için telefon sistemi ile randevu vermektedir. Bu randevuya vaktinde gitmek çok önemlidir. Randevuya gitmediğiniz zaman ya da geç kaldığınızda görüşme yapılmaz ve yeni bir randevu tarihi ayarlamanız gerekir. Bu da yapacağınız seyahati ciddi bir şekilde etkiler ve bütün planlarınız alt üst olabilir. Vize memuru ile yapılacak olan mülakat esnasında, görevli kişinin soracağı sorular karşısında sakin ve net olmalısınız. Tereddütle cevaplayacağınız her sorunun cevabı size eksi puan kazandırır. Burada en önemli amaç vize memurunun sizin Amerika’ya iltica etmediğinize dair güven duyması ve vizenizi onaylamasıdır. Hem evrak hem de görüşme olarak kendinizden emin ve güveniniz tam olduğu sürece endişe etmenizi gerektirecek bir durum olmayacaktır. Günümüzde dünyanın küresel bir hale gelmesi ve herkesin seyahat özgürlüğüne sahip olması vize alımlarında göz önünde bulundurulur. Bu durumu lehinize çevirmek biraz da sizin elinizdedir. Elbette bazı durumlarda vize memurunun o günkü ruh hali de negatif sonuçlar doğurabilmektedir. O an onun gözünde ülkeye iltica etmek isteyen bir kişi gibi görünebilirsiniz ve yok yere olumsuz bir cevapla karşılaşabilirsiniz. Unutmayın bu sadece sizin değil, evrak teslimi tam olan her vize adayının başına gelebilir.

amerika-vizesi-almak

Vize görüşmelerinde kıyafetinize de özen göstermeniz sizin için artı bir puan olacaktır. Elbette takım elbise ya da abiye giymeniz gerekmez hatta hiç zorunda değilsiniz. Ancak temiz ve düzgün bir kıyafet, traşlı ve bakımlı bir şekilde gitmeniz dış görünüşün size sağlayacağı bir avantaj olacaktır. Vize memuru ile yapacağınız görüşmede kısıtlı bir zamanınız olacaktır. Size ayrılan o kısıtlı zamanda öncelikle Amerika’ya yapacağınız seyahat amacını net bir şekilde dile getirmeniz gerekecektir. Tatil içinde kalacağınız otel rezervasyonları, göreceğiniz yerlerin bir planı, gidiş dönüş uçak bileti vb. evraklar sizin için yararlı olacaktır. Öğrenci olarak gidiyorsanız öğrenci belgeniz ve öğrenim göreceğiniz okul ile ilgili evraklar, kalacağınız yer neresi ise, gerekli adres bilgileri ve referans belgeleri istenecektir. Bu istenilen belgelerin yeni tarihli ve eksiksiz olması gerekmektedir. Eğer iş amacı ile seyahat yapıyorsanız, görev alacağınız pozisyonla ilgili iş kartları, iş yeri bilgileri ve kalacağınız yer ile ilgili adres bilgileri ve rezervasyon bilgileri sizden istenir. Bunlarla birlikte, Amerika’ya göç etmeyeceğinize inanmaları için, kendi ülkenizle olan bağlarınızı gösteren bir takım evraklar ve kayıtlar da istenilebilir. Kredi kartı ekstre bilgilerinizden size ait ev tapusuna ya da araba sahibiyseniz gerekli belgeleri göstermeniz ve sunmanız istenilebilir.

WashingtonBunlarla birlikte eğer daha önceden Amerika’ya seyahatte bulunduysanız ve almış olduğunuz önceki vizeniz ya da vizeleriniz eski pasaportunuzda mevcutsa, o zaman bütün pasaportları da evrak belgesi dosyanızda bulundurmanızda fayda vardır. Buna diğer uluslararası yolculuklara dair vizeleriniz de dahildir. Schengen vizeleriniz varsa, en azından daha önce yurtdışına çıkış yaptığınız ve ülkenize geri döndüğünüz kanıtlanmış olur. Bu da sizin için yine artı puandır. Vize için çektireceğiniz fotoğrafın son halinize benzemesi çok önemlidir. Fotoğrafın son 6 ay içinde çekilmesi gerekmektedir. Çok fazla tip değişikliği içine girmeniz, lensli ya da estetikli fotoğraflar şu an ki görünümünüzle bağdaşmıyorsa, vize görevlisinin size olan güveni azalabilir. Vize görüşmesi esnasında görevli kişi size nerede kalacağınız, ülkeye hangi amaçla seyahat edeceğiniz, yaşadığınız yerde ne işle uğraştığınız gibi genel sorular haricinde tereddüde düştüğü konularda daha ayrıntılı sorular yöneltebilir. Bu gibi bir durumla karşılaşırsanız sinirlenmemeniz ya da aşırı tepki göstermemeniz tavsiye edilir. Geçmişte yaşanan illegal göç gibi durumlar ve bu durumların oldukça sık yaşanması, vize memurunun aynı durumla karşılaşmak istememesi yüzünden size ayrıntılı sorular yöneltmesine neden olabilir. Her şeyden önce güler yüzlü bir şekilde sorulan sorulara basit ve anlaşılır bir şekilde cevap vermenizdir.

Biletall.com’dan Amerika’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.