Yıllarca Dayanacak Bavul Nasıl Seçilir?

Konforlu bir yolculuğun olmazsa olmazlarından biri de bavulunuzdur. Yeri geldiğinde yolculuğunuzu çekilmez bir çile dönüştüren bavullarınız, yeri geldiğinde bir seyahatin en konforu unsuru da olabilir.

Bu yazımızla birlikte seyahatleriniz için uzun soluklu, bir defa aldığınızda en az 5 yıl kullanabileceğiniz, yıllarca dayanacak bavulun nasıl seçileceğini anlatacağız.

Özellikle pek sık seyahat gerçekleştirenler için elzem bir hal alan bavul seçiminde bakalım hangi kısımlar önemliymiş, hep beraber inceliyoruz.

Bavulun Boyutu

Uzun yıllar dayanacak bir bavul bulmanızın ilk adımı, önce kendi seyahatlerinizdeki ihtiyacınızı karşılayıp karşılamama durumunu kontrol etmek olmalıdır.
Bunun için şimdiye kadar gerçekleştirdiğiniz seyahatlerin rotasına, aldığınız eşyalara ve bundan sonraki planlarınızı göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır.

Bavulun Sağlamlığı

Seçeceğinizin bavulun yolculuğunuzu gerçekleştirdiğiniz bölgeye uygun olduğuna dikkat etmelisiniz. Eğer yoğun bir şekilde yağmur yağışı ya da kar durumu söz konusu ise bu tip doğa durumlarına karşı dayanıklı bir bavul seçmenizi tavsiye ederiz.

Tekerlek olmazsa olmaz

Bir yolculuğu eşsiz kılan ögelerden biri, kesinlikle teker meselesidir.

Üst kısmından tutup arkanızdan sağlıklı bir şekilde taşıdığınız bavulunuz özellikle düz ve hızlı hareket etmenizi kolaylaştıran zeminlerde bit yolculuk dostu. Mutlaka 4 tekerlekli bir bavul seçmenizi tavsiye ediyoruz.

Çek Çek Boyu


Kolay bir şekilde taşımanız ve belinizi sağlığınız açısından zorlamayacak bir bavul seçmeniz bu noktada önemli. Çek çek boyunun çok uzun olması dahilinde elinizle tuttuğunuz bavulun, belinizin hizasına geçtiği görülür. Bundan ötürü özellikle hareket esnasında kendinizi rahatsız hissetmenize neden olabilir.

Bölme Sayısı

Yanınıza ne kadar eşya alacağınız her zaman bir muamma.
Ah o son dakikalarda yapılan eklemeler, çıkarmalar. İşte hepsinin sebebi bu.
Fazladan bir bölme daha belki hayat kurtarırken, sırf bundan ötürü yanınıza alamadığınız eşyalar eminiz ki olmuştur. Bundan ötürü, uzun soluklu kullanabileceğiniz bir bavulu seçerken bu kısmı unutmamanızı hatırlatmak isteriz.

Materyali

Bugün pek çok bavul farklı materyallerden üretilen bavullar mevcut. Dış tarafı sert mi olsun yumuşak mı? Kabuk mı olsun plastik mi? Öncelikle belirtmek gerekir maalesef, iki türün de kendisine ait avantajları ve dezavantajları bulunuyor. Özellikle kumaş bavullar oldukça erken bir zamanda yıpranarak başınızı derde sokabilir. Temizlenmesi sıkıntılıdır ve sert bir dış kabuğu olmadığından eşyalarınızın zarar görme ihtimalini göz önünde tutmalısınız. Kabuk bavulların ise herhangi bir şekilde kırılma ya da farklı şiddetli darbelere karşı zarar görme ihtimali bulunmuyor. Bundan ötürü tercih edilebilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.