Amerika’nın En Ünlü 5 Eyaletinin En Ünlü 5 Oyuncusu

Televizyon ve sinema sektöründeki ünlülerin büyük çoğunluğu Los Angeles ve New York’ta yaşamaktadır ancak bunların büyük çoğunluğu o şehirlerde büyümedi. Amerika’nın tüm şehirlerini ve oranın en ünlü oyuncusunu saymak yerine en bilinen şehirlerinin en bilinen oyuncularını saymayı tercih ettik. Eğer diğer şehirleri de öğrenmek isterseniz yorumlarda belirtin, diğer yazımızda onları konu alalım!

Virginia: Sandra Bullock

Bir oyuncu olduğu kadar hayırsever de olan Bullock, çok uzun ve hareketli bir oyunculuk kariyerine sahiptir. 90’larda Hız Tuzağı (Speed) gibi filmlerde başladı ve 2000’lerde Kör Nokta’daki (The Blind Side) rolü ile tanındı. Bullock yakın zamanda film yapımcılığına başladı ve Minons filmi ile bu alanda da başarılara imza atmaya başladı.

 

California: Leonardo DiCaprio

1974’te California, Los Angeles’ta doğan Leonardo DiCaprio, sıradışı rolleriyle tanınan bir aktördür. Sinemaya geçmeden önce kariyerine televizyonda başlayan oyuncu, 1993 yapımı What Eating Gilbert Grape’deki rolüyle Oscar adaylığı aldı. DiCaprio, 1997’de James Cameron’un efsane filmi Titanic’te başrol oynadı ve bu da onu büyük bir yıldız haline getirdi. Oyuncu ayrıca Göklerin hakimi (The Aviator, 2004) ve Köstebek (The Departed, 2006) dahil olmak üzere birçok proje için ikonik yönetmen Martin Scorsese ile çalıştı. Birçok filmi ile Oscar adaylığı kazanan oyuncu, Diriliş (The Revenant, 2015) filmi ile ilk Oscar’ını kazandı.

 

Washington: Jeffrey Dean Morgan

Jeffrey Dean Morgan, en çok The Walking Dead ve Supernatural dizilerindeki rolleri ile tanınmaktadır. Ülkemizde Doktorlar olarak yayınlanan Grey’s Anatomy dizisi ve The Watchmen filmlerinde de oynamıştır. Oyuncu Seattle, Washington’da doğdu ve çevredeki Kirkland bölgesinde büyüdü.

 

New York: Scarlett Johansson

Scarlett Johansson, 22 Kasım 1984’te New York’ta doğdu. Çocukken oyunculuk yapmaya başladı ve Atlara Fısıldayan Adam (The Horse Whisperer) filmindeki rolü ile daha 13 yaşında beğeni toplamaya başladı. İnci Küpeli Kız (Girl with a Pearl Earring), Dadım Aşık (The Nanny Diaries), Vicky Cristina Barcelona ve Yenilmez (The Avengers) filmleri ile ününe ün kattı. Müzik sevgisini keşfeden Johansson, ilk albümünü 2008 yılında müzisyen Pete Yorn ile birlikte yayınladı. Son filmleri arasında Kaptan Amerika: Kış Askeri (2014), Yenilmezler: Ultron Çağı (2015), Kızlar Gecesi (2017) ve Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı (2018) bulunmaktadır.

 

Arizona: Emma Stone

Emily Jean “Emma” Stone, 6 Kasım 1988’de Arizona, Scottsdale’de doğdu. Amerikalı aktris Emma Stone, birçok popüler komedi filmindeki esprili ve sempatik rolleriyle tanınmaktadır. Karanlık komedi Atmaca’daki (Birdman) rolü ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscar adaylığı kazanan oyuncu Aşıklar Şehri’ndeki (La La Land) rolü ile ilk Oscar ödülünü kazandı.

 

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.