Bilet Rezervasyondan Sonra Ne Zaman Alınır?

Seyahat firmalarının çoğalması ve yolculuk alternatiflerinin artması ile birlikte dilediğiniz zaman, dilediğiniz yere bilet bulabilmeniz de kolaylaştı. Bilet almak için firmaların şubesine gitmeye, yer kalmaz korkusu ile günler öncesinden bilet almaya da gerek kalmadı. Seyahat edeceğiniz yere hangi ulaşım aracı ile gidecek iseniz; internet üzerinden rezervasyon yaparak biletinizi ayırtabilirsiniz. Ayrıca gideceğiniz zaman bir problemle karşılaşıp, yolculuğunuzu iptal etmek zorunda kalırsanız, biletinizin yanma durumu da yok. İster uçakla ister otobüs yahut feribot ile yolculuk edin; bilet rezervasyonundan yararlanabilirsiniz.

Bilet rezervasyonları günlük hayatınızı son derece kolaylaştırmakla birlikte, hem ucuza hem de pratik bir şekilde seyahat bileti alabilmenizi sağlamaktadır. İnternetten online bilet almak yerine rezervasyon yaptırmak bir sürü avantajı da beraberinde getiriyor. Bilet almak için otogara yahut seyahat firmasına gittiğiniz zaman muhakkak bileti almanız gerekir. Yolculuk tarihiniz belirlendiği için iptal ettirme, vazgeçme şansınız da olmaz. Üstelik internette sunulan imkanların hiçbirinden yararlanamazsınız. Bilet rezervasyonu ile istediğiniz saati, istediğiniz koltuğu, hangi günde, hangi firma ile nereye yolculuk yapmak istediğinizi kendiniz seçebiliyorsunuz. Bazı firmaları arayarak bilet rezervasyonu yaptığınız zaman erken gelmediğiniz taktirde biletinizin başkasına verilebileceği söylenir. Ama internetten rezervasyon yaptığınız takdirde bileti alma tarihiniz ve saatiniz de belirtilir. Eğer bir aksilik olup zamanında gidemezseniz internet üzerinden biletinizi online olarak da alabilme imkanınız vardır. Yolculuktan vazgeçtiğiniz takdirde rezervasyonunuzu iptal edebilirsiniz, böylelikle bilet almak isteyenler, boşalan koltuğu rahatlıkla alabilirler. Biletiniz yanmamış olurken, firma da zarara uğramamış olur. Peki otobüs, uçak ve feribot ile bilet rezervasyonu nasıl yapılır, sonrasında bilet ne zaman alınır, internetten bilet rezervasyonu yaptırmak güvenli midir? Bilmeniz gerekenleri sizin için adım adım sıraladık.

Otobüs Bileti Rezervasyonu

otobuslerde-sunulan-hizmetler

Otobüsle seyahatin ucuz olması ve artık şehirlerarası otobüslerinin son derece konforlu ve rahat olması sebebiyle; yolculuklarda en çok tercih edilen ulaşım aracı otobüslerdir. Özellikle tatillerin başlangıcında ve bitişinde otobüs bileti bulmak güçleşir. Günler öncesinden biletinizi almanız gerekir. Otogara yahut otobüs firmasının şubesine gidip biletinizi ayırtmak istediğiniz zaman ‘bilet ücretini sonra ödeyeceğim’ diyemezsiniz. Ama otobüs bilet rezervasyonu ile internetten yerinizi günler öncesinden ayırtabilirsiniz. Ve biletinizi otobüsün kalkış saatinden önce belirlenen bir saate kadar ödemenizi yapıp, ayırttığınız bileti rahatlıkla alabilirsiniz. Ayrıca biletinizi almak için otogara gitmenize gerek kalmadan kredi kartınız ile online olarak alabilirsiniz. Ama bilet rezervasyonu yaparken güvenilir firmaları ve güvenilir siteleri tercih etmek gerekir. Çünkü sahte firmalardan yapacağınız bilet rezervasyonu sizi biletinizi almaya gittiğinizde mağdur edebilir. Bilet rezervasyonunuzun olmadığını öğrendiğinizde, bilet bulmak için de geç kalmış olabilirsiniz. Otobüs biletinizi rezervasyon yaptıktan sonra, en geç ne zamana kadar almanız gerektiği firma tarafından size bildirilir. Bu sayede o vakitte gidip, biletinizi beklemeden alabilirsiniz.

Biletall.com’dan Otobüs Bileti Rezervasyonu Yap »

Uçak Bileti Rezervasyonu

Flight attendant offering dessert to businesswoman on airplane

Uçakla seyahat etmek uçuş fiyatlarının eskiye nazaran daha ucuz olması, uçak firmalarının artması ve uçak seferlerinin sıklaşmasıyla birlikte sıkça tercih edilir hale geldi. Promosyonlu ve erken alınan biletlerin neredeyse otobüs seferleri ile aynı fiyat aralığında olması da seyahat edenlerin uçak yolculuğuna yönelmesini sağladı. Daha hızlı ve zaman kaybetmeden yolculuk yapmak isteyenler için de uçak bileti rezervasyonu yapmak mümkün. Alacağınız biletin sınıfına (promosyonlu olup, olmaması), gideceğiniz yere ve uçak biletinizin fiyatına göre rezervasyonunuzun uzunluğu ve kısalığı değişiyor. Promosyonlu bir bileti rezervasyon yaptırırsanız, rezervasyondan sonra iki gün içinde bileti almanız gerekiyor. Promosyonsuz biletleri aldığınız taktirde uçuş saatinden 12 saat öncesine kadar biletinizi almanız gerekiyor. Eğer uçuş rezervasyonunuzu yapıp, biletinizi alamazsanız; uçuş bileti kalmadığı için gidemeyen yolcular bileti alabiliyor. Rezervasyon yaptıktan sonra biletinizi belirtilen zaman aralığında internetten alabilirsiniz. Ya da firmaya gitmeden telefon ile arayıp uçak biletinizi kredi kartınız ile satın alabilirsiniz. Size gönderilen sms ile uçak biletinizin kodu bildirilir. Havaalanına gittiğinizde bu kod ile biletinizi alırsınız. Ayrıca internetten uçak rezervasyonu yaptığınız da rezervasyonun bitiş saatinden önce size hatırlatma mesajı gönderilir. Rezervasyon edilen biletin son satın alınma tarihi, firmaya göre farklılık gösterebilir. Eğer almak istediğiniz bilet için ‘rezerve edilemiyor’ yazısı bulunuyorsa, o bilet rezervasyon yapılamaz, online olarak satın alınabilir.

Biletall.com’dan Uçak Bileti Rezervasyonu Yap »

Tren ve Yüksek Hızlı Tren Bileti Rezervasyonu

tren-yolculugu

Tren yolculuklarını sevenlerin tercih ettiği tren yolculukları oldukça ucuzdur. Yüksek hızlı trenlerin seferlerinin başlaması ile birlikte hem hızlı, hem hesaplı bir yolculuk imkanı sunulmuştur. Trenle yolculuk yapmak isteyenler de bilet rezervasyonu yapabiliyor. Belirlenen zaman içerisinde biletler satın alınmadığı takdirde rezervasyon iptal ediliyor. Bileti aldıktan sonra iptal ettirebilmekte mümkündür. Bileti iade ettiğiniz için herhangi bir para kesintisi de yapılmıyor. Aldığınız bileti açık bilete çevirebiliyorsunuz. 6 ay içinde istediğiniz zaman da kullanabiliyorsunuz.

Feribot ve İDO Seferleri Bilet Rezervasyonu

ido-bileti

Deniz yolu ile seyahat edecekler için de bilet rezervasyonu yapmak mümkün. İnternetten promosyonlu biletlerde dahil gideceğiniz zaman ve yere göre biletinizi rezervasyon yapabiliyorsunuz. Biletinizi internetten satın alabileceğiniz gibi, iskeleye erken gittiğiniz takdirde bilet satın alma işleminizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Her yolculuk için bilet rezervasyonu kolaylıkla internetten yapılabiliyor. Ama internetten güvenli bir şekilde ve güvenilir sitelerden biletinizi rezerve edebilmeniz için dikkat etmeniz gereken hususlar var. Öncelikle sitenin güvenlik opsiyonlarının olup, olmadığını kontrol edin. Bilet rezervasyonu yapacağınız sitenin http güvenlik sertifikasının olduğundan emin olun. Site hakkındaki yorumları ve eleştirileri okuyun. Sizi bilet almak için yönlendirmeyip kredi kartı bilgilerinizi istiyorsa, bu tarz sitelerden bilet rezervasyonu yaptırmayın. Firmalarla anlaşması olan web sitelerinden bilet rezervasyonu yapmaya özen gösteriniz. Ucuz ama güvenilir olmayan sitelerden rezervasyon yapmayınız. Rezervasyon işlemleriniz bittikten sonra firmayı arayarak rezervasyon bilgilerinin doğruluğunu kontrol ettiriniz. Sahte olduğunu düşündüğünüz ya da güvenilirliği konusunda şüpheye düştüğünüz web sitelerinden hiçbir şekilde bilet rezervasyonu yapmayınız. Seyahat edeceğiniz gün problem yaşamamak için dikkatli davranınız. Güvenilir siteler aracılığıyla günün her saati daha ucuza ve gönül rahatlığı ile bilet rezervasyonu yapabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.