Bu Yazıyı Okumadan Zeytinli Rock Festivaline Gitmeyin!

Günler boyu süren bir eğlence, muhteşem bir doğa, ülkemizin rock devlerini capcanlı dinlemenin tarif edilemez keyfi… Zeytinli Rock Festivali, ülkemizde alternatif müzik etkinliklerinin pek kalmadığını düşünenlerin imdadına yetişiveriyor.

Sevdiklerinizle unutulmaz bir müzik yolculuğuna çıkmak için çantanızı hazırlayıp yola koyulmaya karar verdiyseniz, öncelikle bu yazımızı okumanızda fayda var. İşte Türkiye’nin sayılı  festivallerinden biri olan Zeytinli Rock Festivaline giderken bilmeniz gerekenler…

Edremit Otobüs Biletinizi Hemen Alın, Yerinizi Ayırtın >>

Zeytinli Rock Festivali Hakkında Genel Bilgiler

Son yıllarda Rock severleri bir araya getiren, her yıl çok daha kalabalık bir kitlenin katıldığı  Zeytinli Rock Festivali, Balıkesir’in ilçesi Edremit’e bağlı Zeytinli mahallesinde düzenleniyor. Milyon Yapım öncülüğünde düzenlenen dev etkinlikte ülkemizin önde gelen sanatçıları yer alıyor. Geçmiş rock efsaneleriyle günümüzün rock sanatçısı ve gruplarını buluşturan etkinlik beş gün boyunca konuklarına unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatıyor.

Zeytinli Rock Festivalinde geçmiş yıllarda yer alan sanatçı ve gruplar arasında, Kurtalan Ekspres, Baba Zula, Şebnem Ferah, Bulutsuzluk Özlemi, Pentagram ve Kurban bulunuyor. Festival, Balıkesir’in muhteşem doğasının kucağında gerçekleşiyor. Etkinlik alanında ağırlıkla çadırlarda kalınıyor ve ziyaretçiler gün içinde çevreyi keşfediyor ve denize girme şansını bulabiliyor. Konserler ise akşam saatlerinde başlıyor.  Festival alanı çevresinde duş ve tuvalet gibi hizmetler yer alıyor.

Zeytinli Rock Festivaline Gidecekler İçin Öneriler

Zeytinli Rock Festivali etkinliğinin keyfini çok daha iyi yaşamak istiyorsanız, ulaşımdan konaklamaya kadar aklınızda bulunması gereken aşağıdaki önerilerimizi dikkate alabilirsiniz.

  • Zeytinli Rock Festivaline Ulaşım: Festival için yola çıkmadan önce ilk aklınızda bulunması gereken şey biletinizi zamanında ayırtmanız. Hangi ulaşım yolunu tercih ederseniz edin, festival zamanından önce yerinizi mutlaka ayırtmış olun. Özellikle havayollarında erken rezervasyon yaptırmak, fiyat açısından büyük bir avantaj olabilir. Peki, festival alanına nasıl ulaşacağız?

Festival, Akçay kıyılarında, Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenleniyor. İlçe ile Zeytinli Mahallesi arası yaklaşık 8 kilometre kadar. Eğer karayolunu tercih ederseniz (İstanbul’dan gidecekler için) Bursa ve Balıkesir yolundan Havran yoluna devam edebilir, bu yol üzerinden Edremit’e geçebilirsiniz.  Bu yola alternatif olarak Çanakkale’ye veya Bandırma’ya gidebilir, buradan kalkan feribotlarla festivale ulaşım sağlayabilirsiniz. Otobüs ile yola çıkarsanız, Edremit’ten kalkan araçlarla Zeytinli bölgesine gidebilirsiniz.

Havayolu ile festivale gitmeyi tercih ederseniz, Balıkesir Koca Seyit Havalimanı’na düzenlenen uçuşları kullanabilirsiniz. Havalimanı üzerinden Edremit ve Zeytinli araçlarına binebilir ya da taksi veya kiralık araç hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Uçak biletinizi erkenden ayırtarak uygun fiyatlı yoluculuk yapabilirsiniz ve yer bulamama gibi durumlarla karşı karşıya kalmazsınız.

    • Çadırda Kalacaklara Tavsiyeler: Festival için çok fazla eşya getirmenize lüzum yok. Ancak çadırda kalacaksanız, özellikle belirli ihtiyaç malzemelerinin yanınızda olmasında yarar var. Sinek ilacı, şampuan, ilk yardım malzemesi, yedek giyecek, iç çamaşırı ve güneş kremi gibi gerekli malzemeleri yola çıkmadan önce belirleyip yanınıza alabilirsiniz. Çadır kurmak için öncelikle çadır için belirlenmiş alanların yerini görevlilerden öğrenebilirsiniz. Bu yerlerde, özellikle yol kenarlarına çadır kurabilirsiniz. Yaz sıcağını da dikkate alarak yönünüzü deniz yönü olarak seçip, rüzgardan yararlanabilirsiniz. Eğer çadır alanında bulunmak istemiyorsanız, çevredeki bahçeli evlerin sahipleri ile görüşerek belirli bir ücret karşılığında o alana çadır kurabilirsiniz.
    • Duş: Festivalde konser alanlarına göre farklı 5- 6 adet duş bulunuyor. Bu duşların kapalı duşlar olmadığını, kabinli duşlardan çok kumsal duşları gibi olduğunu hatırlatalım.
    • Uyku: Uykuya aşırı düşkünseniz festivalde aradığınızı pek bulamayabilirsiniz. Akşam saatlerinde başlayan konserler gecenin geç saatlerine kadar devam ediyor. Konser sonrasında ise herkes hemen uykuya geçmiyor. Festivalde uyuma şansı genellikle sabaha karşı saatlerde mümkün.

  • Telefon Şarjı: Etkinlik alanında belirli bir ücret karşılığında telefonlarınızı şarj edebileceğiniz istasyonları bulabilirsiniz.
  • Yiyecek – İçecek: Büyük bir organizasyon olan Zeytinli Rock Festivalinde yeme içme bakımından pek bir sorun yaşanmıyor. Genellikle gençlere hitap eden organizasyonda kurulu yeme içme alanlarından uygun fiyatlı seçeneklerle yemek ve içecek temin edebilirsiniz.

Zeytinli Rock Festivaline Otobüs Biletinizi Hemen Ayırtın >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.