Deniz Otobusu İle Seyahat Etmeniz İçin 10 Sebep

Bu İçerikte Neler Var?

HIZLI, KONFORLU VE RAHAT YOLCULUK İÇİN; DENİZ OTOBÜSÜ

Eğer İstanbul’da yaşıyorsanız, gününüzün belli bir bölümünü ulaşım için harcamak zorundasınız. Araçlar, insanlar, kalabalık, yoğunluk, trafik, koşturmaca ile İstanbul’da gün, son derece hızlı yaşanır. Bu hızlılığa bazen deniz kokusu, bazen dalga sesleri, martı çığlıkları ve vapur sirenleri de eşlik eder. Çok acele ettiğiniz halde, bazen trafik durur, bir adım ilerlemez. Bazen seferler iptal edilir, bir durağanlık baş gösterir. İstanbul’un bir anı bir anına tutmaz. En güzeli ona ayak durmaktır. Bazen ulaşımı metro ve tramvay kullanarak, bazen vapur seferleri ve taksi ile sağlamak lazımdır. Her seçeneği göz önünde bulundurmanız gerekir. Beklentilerinizi karşılayacak bir ulaşım aracı muhakkak olacaktır. Eğer ekonomik, hızlı, konforlu, rahat olsun, bunun yanında hem modern, hem nostaljik olsun, şehir içi seferleri olduğu gibi, şehirler arasında da olsun, ayrıca trafiğe de yakalanmayım, toplu taşıma olsun ama her durakta durmasın, terlemeyim, üşümeyim, kendimi özel hissedeyim derseniz, üstüne bir de deniz manzarası isterseniz; bunları karşılayabilen tek bir seçenek var. O tek seçenekte; deniz otobüsleridir.

Biletall.com’dan En Ucuz Feribot Biletini Bul »

ido-seyahat

Her kesime hitap eden deniz otobüsleri ile İstanbul’da ulaşım, çile olmaktan çıkar. Size arkanıza yaslanmak ve hızlı ulaşımın tadını çıkarmak düşer. Ulaşımda deniz otobüslerini kullanmak için oldukça çok nedeniniz var. İşte bazıları;

  1. Eğer hızlı bir yolculuk yapmak, işinize zamanında yetişmek istiyor ve trafiğe hiçbir şekilde yakalanmak istemiyorsanız, kesinlikle deniz otobüsünü tercih etmelisiniz. Deniz otobüsleri, İstanbul’da deniz ulaşımında son derece hızlı ve seridir. Sadece İstanbul içi değil, ayrıca İstanbul’dan Bursa, Yalova ve Armutlu’ya gitmek için şehirlerarası kullanabileceğiniz bir ulaşım aracıdır. Tıpkı otobüslerde olduğu gibi sıralı koltukların bulunduğu deniz otobüsleri ile ulaşımınızı hızlı bir şekilde tamamlarsınız. Vaktinizin büyük bir bölümünü trafikte geçirmez ve aktarma yapmadan direk olarak gideceğiniz yere ulaşırsınız.
  2. İstanbul trafiği son derece yoğun ve kalabalıktır. Her ne kadar usta şoförler olsada, trafikte acemi şoförler de bulunmaktadır. Çarpışmalar, kazalar, bir durup, bir hareket ederken hafif sürtünmeler, kavgalar yaşanabilmektedir. Deniz otobüsleri hızlı olmakla birlikte son derece güvenlidir. Denizin aşırı dalgalı ve rüzgarlı olduğu zamanlarda sefer yapmayan deniz otobüsleri, güvenlik açısından da yeterince donanımlıdır. Kendinizi deniz otobüsünün içerisinde güvende hissedersiniz.
  3. Deniz otobüsleri ile seyahat etmek bir ayrıcalık sayılabilir. Oldukça konforlu olan deniz otobüslerinin koltukları geniş ve rahattır. Tıpkı uçak yolculuğu yapıyor gibi hissedebilirsiniz. Deniz otobüslerinde ayakta yolcu gitmesi yasaktır. Bu yüzden herkes oturur. Yani deniz otobüsü için bilet aldığınızda yer derdiniz olmaz. Konforlu yolcu koltuklarınızda rahatça oturabilirsiniz. Deniz otobüsleri vapurlar gibi gürültülü değildir. Ayrıca şehirlerarası yolculuklarda rahatlıkla uyuyabilirsiniz.
  4. Yazın toplu taşıma araçları ile yolculuk yaparken buram buram terlersiniz. Çünkü İstanbul’un sıcak ve nemli havasına bir de toplu taşımalardaki kalabalıklar eklenince, terlememek elde değildir. Yaz aylarında genellikle bu yüzden vapur yolculukları tercih edilir. Hiç olmazsa açık havada, denizin esintisinde terlemeden yolculuk yapabilmek için deniz ulaşımı kullanılır. Deniz otobüslerinde ise, yazın terlemek gibi bir olay söz konusu değildir. Her biri klimalı olan deniz otobüslerinde yaz sıcağında serin serin yolculuk yaparsınız.
  5. Aynı şekilde kış aylarında da sıcak bir yolculuk yapmak istersiniz. İstanbul’un yağmurunda ıslanmadan, rüzgarında donmadan bir an önce sıcak evinize ulaşmak istersiniz. Kış aylarında da vapurlar olabildiğince az kullanılmaya çalışılır. Çünkü denizin rüzgarı fena çarpar. Deniz otobüsleri ise, tamamen kapalı olduğu için kışın rüzgarda kalmak söz konusu olmaz. Kışın en sıcak ulaşım hiç şüphesiz deniz otobüsleri ile olur. Yazın serinleten, kışın ısıtan deniz otobüsleri ile yolculuklarınız son derece keyifli bir hal alır.ido-bilet
  6. Şehir içi ve şehirlerarası ulaşımın hızlı, güvenli, Konforlu, yazın serin, kışın sıcak olması kadar maddi olarak da ekonomik olması istenir. Deniz otobüsleri diğer vapur ve feribot seferlerine nazaran daha pahalıdır. Ancak deniz otobüsü ile şehirlerarası seferler için promosyonlu bilet alma şansınız vardır. Böylelikle Bursa, Armutlu ve Yalova’ya giderken son derece ucuza ulaşımınızı sağlarsınız. Eğer yolcuğa yetişememe ya da iptal etme gibi bir durum söz konusu olursa, biletinizi daha sonra farklı bir sefer için de kullanabilirsiniz.
  7. Deniz otobüslerinde diğer ulaşım araçlarından ekstra olarak internet hizmeti vardır. Yolculuk esnasında deniz otobüslerinin her yolcusuna sunduğunu internet hizmetinden yararlanabilirsiniz. Rahat koltuklarınızda internette vakit geçirerek yolculuğunuzu tamamlamış olursunuz.
  8. İstanbul’da en değerli kavram zamandır. Deniz otobüsleri ile yolculuk yaptığınız da zamandan tasarruf edersiniz. Deniz otobüslerinde dolması için bekleme yapılmaz, vakti gelince kalkar. Deniz otobüsleri dakiktir. Hatta koltuklar kalkış saatinden önce dolduğunda erken kalkar. Ayrıca deniz otobüslerine binmek için kalkış saatinden 5 dakika önce iskelede bulunmanız gerekir. Herkes kalkıştan önce yerlerine geçer ve deniz otobüsü tam vaktinde iskeleden ayrılır.
  9. Deniz otobüsleri gürültüden uzaktır. Sadece dalgaların cama çarpma sesini işitirsiniz. Trafiğin gürültüsü ya da vapurlarda ki gibi motorun gürültüsünü işitmezsiniz. Yolculuğunuz esnasında günlük gazetenizi, iş dosyanızı ya da kitabımızı rahatça okuyabilirsiniz. Ayrıca deniz otobüslerinde ayakta yolcu bulunmadığı için kargaşadan uzaktır. Huzurlu ve sakin bir yolculuk yaparsınız.
  10. Deniz otobüsü ile yolculuk yapacak olan fiziksel engelli ve yaşlılara özel hizmetler sunulmaktadır. İnerken ve binerken yardım etmek üzere deniz otobüsü personeli hazır bulunmaktadır. Yenikapı terminalinde hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların deniz otobüsüne binişleri golf araçları ile şahlanmaktadır. Ayrıca ihtiyaç halinde kullanılmak üzere iskelede tekerlekli sandalyeler bulunmaktadır.

ido-otobusDeniz otobüsleri, İstanbul’un ayrıcalıklı ulaşım yapabileceğiniz toplu taşıma araçlarındandır. Eğer çocuğunuz ile yolculuk yapacak iseniz, deniz otobüsleri 0-5,5 yaş arası çocuklar için ücretsizdir. Deniz otobüslerine bisikletinizi de sokabilirsiniz. Bisikletiniz için ayrı bir ücret ödemezsiniz. Ayrıca deniz otobüsü ile herhangi bir şikayetiniz olduğunda bunu online olarak bildirebilirsiniz. Yorum ve görüşleriniz anında dikkate alınır ve size daha iyi hizmet için gayret gösterilir. Deniz otobüslerini tercih etmek için onlarca sebep var. Eğer birde deniz yolculuğunu seviyorsanız, deniz otobüsleri tam size göre.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.