Dünya Yeni Yıla Nasıl Girdi?

Yılbaşı Gecesi’nde dışarıda olmak bazıları için işkence gibi olabilir. Pahalı, kalabalık ve harika bir gün olması için üzerinde çok fazla baskı var ancak yeni yıla evde oturarak girmek herkese göre değil. Bu sebeple nefes kesen havai fişeklerden, ünlü başkentlerde ve sokaklarda bütün gece süren sokak partilerine, yeni yıla ülkelerin nasıl girdiklerini sizler için derledik.

Tonga, Samoa ve Kiribati

Pasifik ada ülkeleri Tonga, Samoa ve Kiribati, yeni yılı salı günü karşılayan ilk yerlerdi. Tonga, Samoa ve Kiribati’nin bazı bölümleri, dünyanın en uzak ve dolayısıyla en ileri saat diliminde yer alıyor, Eş Güdümlü Evrensel Zaman’dan (UTC) tam 14 saat ileride! Bu saat dilimi, ada ülkelerinin Hawaii ile aynı saatte olmasını sağlıyor, tarih olarak ise bir gün öncedeler.

Yeni Zellanda

Yeni Zelanda’daki Auckland, dünyanın büyük şehri arasında yeni yıla en erken giren şehir. Ülkede, özellikle Sidney’de opera binasının önünde, milyonlarca insan yeni yılın gelmesini dev havai fişek gösterileri ile kutladı. Havai fişek gösterileri ve ışık şovları ile Avustralya, 2019’un gelişinin hakkıı verdi. İlk kutlayanları öğrendiysek şimdi de en iyi kutlayanlara geçelim.

Hong Kong

Hong Konglular, yeni yıla çarpıcı bir havai fişek gösterisi ve dünyanın en etkileyici gökyüzü ile girdi. Gökyüzünde süzülen ejderhalar ise kesinlikle görülmesi gereken bir başka manzara. Saat 12 olduğu anda yükselen havai fişekler, bölgede akşam yemeği yiyen, teknede eğlenen veya çatıdan etrafı izleyen herkesin yeni yıla mutlu bir şekilde girmesini sağladı.

New York

Times Meydanı’nda olan yılbaşı kutlamalarını duymayan var mı? Işık şovları, ünlülerin müzik gösterileri, saatin 12 olması ile üzerinize düşen tonlarca konfeti, ününü hak eden bir yer gerçekten.

Berlin

Yeni yılı geçirmek için en iyi yerlerden biri Berlin. Berlin’in sokakları 31 Aralık’taki en kalabalık halini alır ve yeni yıl ruhunu her dakikasında yaşatır. Havai fişek, müzik, dans, yemek, sihir şovları ve canlılığı düşünüldüğünde burayı sevmemek mümkün değil.

Berlin Ucuz Uçak Biletleri Biletall.com’da >>

Saydıklarımız arasında ilginizi çeken oldu mu? Siz yeni yılı nerede kutladınız? 😊

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.