Dünyadaki En Pahalı 5 Şehir

Seyahat etmek ve dünyayı gezip görmek hemen her insanın hayalidir. Kimi uçakla, kimi trenle kimi de araba ya da otobüsle yolculuk etmeyi tercih eden ziyaretçilerin en çok merak ettiği şeylerden biri de bu seyahatlerinin kaça patlayacağı ve harcama listelerinin ne kadar üzerine çıkabilecekleridir. Ceplerinde kısıtlı imkanlarla seyahat eden öğrencilerin bilmek istedikleri en önemli şey nerelerde yiyip içecekleri ve ne kadar az paraya ne kadar çok doyabilme imkanına sahip olabilecekleridir. Bazı kesimler de alışveriş meraklarını gidermek için dünyayı dolaşmakta ve ünlü isimlerin marka ürünlerini satın almak için boş valizlerle uçaklarına binmektedirler. Kimi seyahat severler kültür turizmi için yola çıkarlar ancak gittikleri ülkenin astronomik fiyatlarıyla karşı karşıya kalırlar. Dünyaca ünlü bu şehirlerde harcama yapmak, konaklamak ve yolculuk etmek her babayiğidin harcı olmasa da en azından her keseye uygun mekanların olduğu gerçeği kabul edilmeli ve buna göre önceden tur şirketleri, tur operatörleri ve internet yoluyla ya da gidilen şehirlerde yaşayan tanıdıklar vasıtasıyla ne kadar harcama yapılacağı öngörülebilir. Hesap kitabınızı bu ölçülere göre yapabilir ve nerede ne kadar para harcayabileceğinizi az çok kestirebilirsiniz. Dünya’nın en pahalı şehirleri ve ekonomik standartları sıralamasındaki ilk 5 şehir:

Dünyadaki En Pahalı 5 Şehir

SİNGAPUR

singapur

Singapur ülkesinin başkenti olan şehirde hayat pahalılığı son 10 yılda gözle görülür bir artış göstermektedir. Dünyadaki en pahalı şehirlerin arasında hızla yükselen Singapur para birimi de son 10 yılda büyük değer kazanmıştır. %40 oranında değer kazanan para birimi sayesinde şehirdeki alışkanlıklarda hızla değişiklik göstermektedir. Şehirdeki özellikle bazı mallar ve verilen hizmetlerde astronomik rakamlar gözlemlenmektedir. En çok göze batan pahalılık, otomobil sektöründe kendini göstermektedir. Araba sahibi olabilmek için tonlarca para ödemek zorunda kalan Singapurlular ayrıca ulaşım için de yüksek fiyatlarda ücret ödemektedirler. Su ihtiyacı ve elektrik ihtiyaçları için dış ülkelere bağımlı durumda olan Singapur, dolayısıyla altyapı çalışmaları içinde yüksek harcamalarda bulunmaktadır. Aynı zamanda şehrin zengin bir kısmının lüks markalarla satılan tekstil ürünlerine olan merakı da giyim kuşam ihtiyacı olanların ceplerini bir hayli zorlamaktadır.

PARİS

paris

Modanın ve aşkın şehri Paris, Avrupa’nın en pahalı şehirlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Taksi ücretlerinin tavan yapmasıyla meşhur şehirde dolaşmanın bedeli 50 Euro civarındadır. Üstelik bagaj için de ekstra ücret ödemek zorunda kalabilir ve ek olarak bahşiş vermeniz de beklenir. Meşhur Eiffel Kulesi bile belli katlarında ücret değişikliğine tabidir. Ne kadar yukarıya çıkmak isterseniz o kadar yüksek fiyat ödemek zorunda kalırsınız. Eğer karnınız acıkır da canınız ünlü Champ Elysees’de yemek isterse 250 Euro kadar bir miktarı gözden çıkarmalısınız. Moda evleri ve isim yapmış markaların giysilerini üzerinizde taşımaya cesaret ederseniz de yüzlerce hatta binlerce Euro’yu ceplerinizden boşaltmaya hazır olun. Dünyaca ünlü yıldızların ve sporcuların yaşam merkezi durumuna gelen Paris’e gitmeden önce yüksek sosyeteye hitap eden bir fiyat çizelgesi ile hesap kitabınızı bir kere daha gözden geçirmenizde fayda olacaktır. Dünyaca ünlü marka Laduree’de Fransızlar’ın ünlü badem ezmeli tatlısı olan Macaron’larından almaksa, pahalı olmasına rağmen en güzel hediyeliklerden biri olma özelliğini taşımaya devam etmektedir. Suyun ve kolonyanın, şarap ve parfümden çok daha pahalı olduğu bu aşıklar şehrine gitmeden önce kredi kartınızın dolu olmasına dikkat etmenizde fayda var.

Biletall.com’dan En Ucuz Paris Uçak Biletini Bul »

OSLO

oslo

Oslo’da bir ekmeğinin fiyatının 3.31 Dolar ve bir litre sütün de 2.00 Dolar olduğunu biliyor muydunuz? Peki bir paket marka sigaranın 15.24 Dolar’a denk geldiğini ve 4 kişilik bir yemeğin 800 Dolar civarında olduğunu? Lüks ve konforu, yeşilin her türlü güzelliği ile birleştirmeyi bilen bu düzenli İskandinav şehrinde hayat pahalı ancak çalışanlar oldukça yüksek maaşlar almaktalar. Ekonomik standartları birçok Avrupa ülkesine göre daha yüksek olduğu için harcama kapasiteleri de bir o kadar kolay. Tabi küçük bir stüdyo daire kiralamak için bile ayda 1600 Dolar civarında para ödendiği düşünülürse, turist olarak gidenlerin bile hem alışveriş hem yeme içme olarak harcamalarını dikkatli yapmalarında fayda olacaktır.

ZÜRİH

zurih

The Economist Dergisi’nin yaptığı araştırmaya göre en pahalı şehirlerden biri olan Zürih, İsviçre’nin en gözde şehirlerinden biri olmaya devam ediyor. Yatırımcılar Euro bölgesinden çektikleri paralarını İsviçre Frangına yöneltince güvenli bölge olarak Zürih’te önem ve değer kazanmaktadır. Suyun fiyatının bile oldukça pahalı olduğu bu şehirde otel fiyatları da cep yakmaktadır. Bankalar ve saat mağazalarıyla ünlü olan şehrin, yeme içme mekanları da oldukça lüks ve pahalı. Kiraların çok yüksek olduğu caddeler marka isimlerle süslü mağazalarla dolu ve alışveriş yapmak bir hayli cesaret istiyor. Bulgari, Louis Vuitton ve daha birçok sosyeteye hitap eden isimlerin ünlü markaları bulunmaktadır. Tertemiz caddelerinde son model arabaların cirit attığı şehir, düzeni ve dingin hayatı ile de konuşuluyor. Hediyelik eşya alışverişi için dünyaca ünlü saat ve çakıların özel kutularda sunulduğu şehirde sadece bir sokak sandviçine bile 100TL civarında para ödemeniz mümkündür. Beklentilerinizin üzerinde bir pahalılıkla karşılaşmadan önce Zürih’te nerede kalacağınızı ve alışveriş, yeme içme ihtiyaçlarınızı ne gibi yerlerde yapacağınızı önceden araştırmanızda fayda var.

Biletall.com’dan En Ucuz Zürih Uçak Biletini Bul »

SYDNEY

Sydney

Dünyanın en pahalı şehirlerinden biri olan Sydney’de makul bir yemek tabağı 10-15 Dolardan başlar ve yükselmeye devam eder. Kiralar haftalık ödenir ve 500 Avustralya Doları civarındadır. Yaşam kalitesi yüksek olduğundan verilen her hizmet pahalılık göstermektedir. Otobüs ve tren biletleri haftalık 50 Dolar’dır. Kaçak sigaranın bile fiyatının 15 Dolar civarında olduğu bu sistematik şehirde özellikle öğrenci olmak için gitmek isteyenlerin harcamalarına dikkat etmeleri gerekmektedir. Asya ülkelerinden gelen ucuz işçilerin her türlü ağır işleri üstlendiği şehirde, okumaya giden öğrencilerin iş bulma olanağı zayıftır. Nüfus kalabalıklaştıkça haftalık ödenen ücretler de düşüş gösterir bu yüzden özellikle öğrenci olarak gidenlerin dikkat etmesi gerekmektedir. Özellikle gece hayatına meraklı olanlar ve sigara tüketenler bu pahalı şehirde daha dikkatli olmak zorundadırlar.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.