Dünyadaki En Yaratıcı Heykeller

İnsanlar artık sadece bir yerlerde tatil yapmak için gezmiyor. Dünyayı tanımak birçok kişinin en büyük tutkularından biri haline gelmiş durumda. Yurt dışına ya da başka bir şehre gittiğinizde her gün birçok yeni şeyler ile karşılaşmanız ve yeni şeyler öğrenmeniz kaçınılmaz. Öğrendiğiniz şeyler her zaman tarih ya da yeni bir yemek olmak zorunda değil. Muhteşem bir sanat eseri de öğrenilen bir genel kültür niteliği taşımaktadır. Sanat tutkunları için dünyanın birçok yerindeki heykeller büyük önem taşıyor. Görülmeyi bekleyen ve insanların yaratıcı dokunuşları ile meydana gelen birbirinden ilginç heykeller herkes için farklı bir ilham kaynağı.

Dünya çapında büyük ilgi gören ve ses getiren; Dünyanın en yaratıcı heykellerini sizler için bir araya topladık. Belki bir gün gittiğiniz bir ülkede denk gelir ya da kim bilir; sadece bu muhteşem heykelleri görmek için yola çıkarsınız. İşte modern ve klasik dokunuşların olduğu; bazen heyecanlı, bazen hüzünlü hissetmenize neden olacak heykeller;

1. The Awakening – Washington

Uyanış heykeli olarak da bilinen heykel; insan vücudunu toprak altından, sabah yataktan kalkar gibi çıkışını temsil ediyor. İnsanın doğaya aktarıldığı ve bir çiçeğe benzetildiği yapıt modern bir heykel çalışması olarak ele alınıyor.

the-wakening-heykeli

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_Awakening_Statue.jpg 

 

Biletall.com’dan En Ucuz Washington Uçak Biletini Bul »

2. The Unknown Official – Iceland

Bir heykel tıraş tarafından yapılan Meçhul Memur olarak da bilinen heykel, övgü amacı taşıyan bir niteliğe sahip. Heykelin üst kısmının kaya şeklinde olması kişinin yoğun ve devletin yükünü sırtına almasını temsil ediyor. Iceland’a yolu düşenlerin mutlaka görmesi gereken bir heykel olduğunu belirmeden geçmeyelim. Modern çağın en değerli heykellerinden birisi ve sosyal yaşamın tam ortasında korumasız bir şekilde ziyaretçilerini bekliyor.

The-Unknown-Official

https://www.flickr.com/photos/doctorvee/11778264336

 

3. Sinking Building Outside State Library – Melbourne

Güzel bir Avusturalya gezisi sırasında kesinlikle uğramanız gereken bir heykel var ki oda; Milli Kütüphane Binasında olan, yere batmış bir şekilde bulunan bir kütüphane heykeli. Eserin adına Batan Kütüphane diyorlar. Sosyal mesaj kaygısı tanıdığı kesin, ancak bir binanın yıkılmadan yer altında kaldığını hissetmek oldukça ilginç.
Sinking-Building-Outside-State-Library

https://www.flickr.com/photos/rexness/4504580271

 

4. Cattle Drive – Dallas Texas

Sığır Yolu adı verilen heykel; ABD’nin en ünlü eyaletlerinden biri olan Dallas’ın şehir merkezinde yer alıyor. Vahşi Batı’ya çok önem veren ve Texas’ın da içerisinde bulunduğu Dallas; bir zamanlar çok değerli olan o günleri bu modern heykel ile tasvir ediyor.

Cattle-Drive
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/01/Longhorn_Cattle_Pioneer_Plaza_Dallas.JPG

5. The Knotted Gun – New York

Savaşların ve şiddetin çoğaldığı bir çağda sanırım en anlamlı heykellerden birisi de Düğümlü Tabanca olarak bilinen ve ABD’nin New York şehrinde bulunan heykel. Silahsızlanmanın önemini savunmak isteyen heykelin mimarının tek derdi şiddete karşı durmak. Dünyanın en fazla merak edilen modern heykellerinden biri. Anlaşılan dünya yeniden sanat toplum içindir anlayışına bürünüyor.

The-Knotted-Gun

https://www.flickr.com/photos/freshwater2006/2929282309

 

6. The Shoes On The Danube Bank – Budapest

Bu heykel sizi hüzünlendirecek bir heykel. Birçok kadın, erkek ve çocuk ayakkabılarından oluşan heykel tarihe bir gönderme yapıyor; 2. Dünya Savaşı sürerken Tuna Nehri kıyısında ayakkabısı çıkarıldıktan sonra kurşuna dizilen sivil halktan bir hatıra demek de mümkün.

Shoes-On-The-Danube-Bank

https://www.flickr.com/photos/joiseyshowaa/4430487702

7. People Of The River – Singapore

Singapur’da bulunan Nehir İnsanları olarak bilinen heykeller, bir zamanlar bu bölgede suya girmeyi seven küçük çocukları bize gösteriyor.

People-Of -The-River

Biletall.com’dan En Ucuz Singapur Uçak Biletini Bul »

8. The Monument Of An Anonymous Passerby – Wroclaw

Dünyanın en fazla merak ettiği ve konuştuğu anıt heykellerden birisi daha. Modern dokunuşların fazla olduğu ve hayal gücü ile gerçeği bir arada taşıyan Adsız Yolcu heykeli. Polonya’da olan heykel komünist rejim sorasında hayatını kaybeden kişileri temsil etmeyi amaçlamış, görünüşe göre oldukça da başarılı olmuş.

The-Monument-of-An-Anonymous-Passerby
Haber Amaçlı kaynak: Tomasz Bidermann / Shutterstock, Inc

1 Comment

  1. BiletallBlog

    beğendim çalışmalar güzel. sosyal medya üzerinden yaptığım araştırmalarda bazı türk heykeltraşların farklı çalışmalarını gördüm. atık ve paslanmış demir sac parçalarından hayvan figürleri yapan birini görmüştüm. sitesi de http://www.heykelsiparisi.com olması gerek. böyle çalışmaları zevkle izliyor ve bloglarınız sayesinde rahatça takip ediyoruz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.