Dünya’nın 7 Harikasını Hepimiz Biliyoruz. Ya Diğerleri?

Dünyanın Yedi Harikası, İsviçre’de bir çalışma grubu tarafından sosyal medya aracılığıyla yapılan bir oylama sonucunda seçilmiş ve 2007 yılında açıklanmıştır. UNESCO ise bu seçimi, oy kullananların kişisel görüşlerini belirttiği için aynı zamanda da objektif olunmadığı için onaylamadığını ve bu yüzden klâsik Dünyanın Yedi Harikası listesinin kabul edileceğini açıklamıştır.

Akropolis / Yunanistan

Atina’nın sembolleri arasında yer almaktadır. Ünü ve tanınmışlığı Yunanistan sınırlarını aşan bir yapıdır. Eski Yunan kentlerinde kentlerin yakınında bulunan ve tüm şehre hâkim olan tepeye verilen isim Akropolis’tir. Yunancada yukarıda bulunan şehir anlamına gelmektedir. Günümüzde ise önemli bölümleri ayakta bulunmaktadır. Bu yapılar UNESCO Dünya Mirası Listesi koruması altındadır. Mimarlık tarihi, sanat tarihi ve arkeoloji bilimi için oldukça önemli olan bu yapı her yönüyle dünyanın dikkatini çeken özelliklere sahiptir.

Biletall.com’dan Yunanistan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

El Hamra Sarayı / İspanya

Endülüs’ün en popüler yapısıdır. Etkileyiciliği ile dillere destan olan bir özelliği vardır. Matematik ve geometriyi mimaride kullanımı ile dünyaca tanınmış ve özel bir yapı yerine konulmuştur. 1333 yılında Gırnata Sultanı I. Yusuf, kaleyi hükümdarlık sarayına dönüştürmüştür. 1492’de bölgede yeniden Hıristiyan hâkimiyeti sağlanmıştır. Bu yüzden daha sonra da sarayda yer yer Rönesans mimarisi etkileri de görülmeye başlanmış. Bu saray Arap sultanına yüzyıllarca ev olmuştur. Bu özelliği ile dünyada en çok ziyaret edilen yerlerden biri olmuştur. Sahip olduğu tüm özellikleri ile de UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır.

Biletall.com’dan İspanya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Angkor / Kamboçya

Angkor Wat, Kamboçya’nın Siem Reap şehrinin kuzeyinde bulunmaktadır. Ormanların derinliklerinde yer alması ona esrarengiz bir görüntü kazandırmıştır. Angkor insan beyninin bugüne kadar tasarladığı en görkemli yapılardan biri olarak nitelendirilmektedir. 630 yıl hüküm süren Khmer Krallığı döneminde yapılan eser yaklaşık 30 yılda inşa edilmiştir. Tapınak 1992 yılından bu yana dek UNESCO Dünya Mirası Listesinde yer almaktadır.

Biletall.com’dan Kamboçya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Moai / Şili

Güney Pasifik Okyanusu’nda yer almaktadır. Şili’de bulunmaktadır. Paskalya Adası, Dünya genel olarak tanınmışlığını yıllar yıllar önce volkanik tüf ve taşların oyularak yapılmasıyla kazanmıştır. Üçgen bir şekle sahip olan adanın üç ucunda da birer yanardağ bulunmaktadır. Poike, Rona Raraku adındaki bu volkanik dağlar, meşhur Moai heykellerinin temelini ve özelliklerini oluşturmaktadır.1995’te UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne dâhil edilmiştir.

Biletall.com’dan Şili’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Eyfel Kulesi / Fransa

Dünyanın en çok ziyaret edilen mekânlarından biridir. Metal endüstrisinin bu eseri, yaklaşık 40 yıl boyunca dünyanın en uzun yapısı unvanına sahiptir.  Eyfel Kulesi, her yıl yaklaşık olarak iki milyon ziyaretçi ağırlamaktadır. Paris’in sembolü haline gelmiştir. 1887-1889 yıllarında Fransız Devrimi’nin büyük kutlamaları için Dünya Fuarı adına yapılmış bir eserdir.

Biletall.com’dan Fransa’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Ayasofya / Türkiye

Dünya harikalarından biri olarak kabul edilmektedir. Aynı zamanda da dünyaca “Hagia Sophia” olarak bilinmektedir. Yerli ve yabancı olmak üzere birçok turistin İstanbul’daki uğrak noktalarından biridir.  Ayasofya tarihte ilk defa Roma İmparatoru Büyük Konstantin’in, imparatorluk merkezini İstanbul’a taşıma isteğiyle birlikte 325 yılında yaptırılmıştır.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Kiyomizu-dera / Japonya

Japonya’nın Kyoto kentinin doğusunda bulunmaktadır. Kiyomizu-deraAntik Tokyo’nun tarihi yapıtlarındandır. Yapılış tarihi 798 yılına kadar uzanmaktadır. Adını tapınağın tepe noktasından akan şelaleden almıştır. Kiyomizu Japoncada kutsal su anlamına gelmektedir. Tapınak 1633 yılında inşa edilmiştir. Bağımsız bir Budist tapınağı olarak tasarlanmıştır.  Unesco tarafından dünya mirası listesine kabul edilmiştir.

Biletall.com’dan Japonya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Kremlin Sarayı / Rusya

Rusya’nın bir simgesi olan Büyük Kremlin Sarayı, 14. yüzyılda tasarlanmıştır. Saray Rus Çarlarının Moskova’da kaldığı yer olarak da kullanılmış aynı zamanda da Yüksek Sovyet konferansları ve toplantıları da burada yapılıyordu. Sarayın içinde aynı zamanda da birçok müze yer almaktadır.

Biletall.com’dan Rusya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Neuschwanstein / Almanya

Neuschwanstein Kalesi adı verilen bu görkemli yapı Alp Dağları’nın eteğine kurulmuştur. 6 kattan meydana gelmektedir. Günümüzde Füssen ile Würzburg’u birbirlerine bağlayan duraklardan biri olarak kabul görmektedir. Turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir. Ayrıca kalenin yapım öyküsü de ilgi çekicidir. Bavyera Kralı II. Ludwig’in isteğiyle 5 Eylül 1869 yılında yapımına başlanan bu yapı, 1886 yılında kullanılabilecek hale getirilmiştir.

Biletall.com’dan Almanya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Özgürlük Heykeli / ABD

Dünyanın en tanınmış heykellerinden biridir. Bakırdan yapılmıştır. Özgürlük Heykeli, Fransa tarafından kuruluşunun 100. yılı nedeniyle ABD’ye hediye edilmişti. Heykel 1885 yılında Fransa ile ABD ilişkilerinin iyileşmesinden sonra tekrardan depodan çıkarılarak yerine inşa edildi.

Biletall.com’dan ABD’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Stonehenge / İngiltere

İngiltere‘nin Wiltshire bölgesinde bulunmaktadır. Dünyada en çok tanınan anıtlar arasında yer almaktadır. Stonehenge,  Türkiye’de Şanlıurfa’da yer alan Göbekli tepe’nin keşfine kadar dünyada insan eliyle inşa edilmiş en eski tapınak olarak kabul edilmekteydi.

Biletall.com’dan İngiltere’ye En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Sidney Opera Evi / Avustralya

Avustralya’nın sembollerindendir. 1957 yılında Danimarkalı mimar Joern Utzon tarafından tasarlanmıştır. 2007 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirasları Listesi’ne eklenmiştir. Sidney Opera Binası’nda yılda 2 milyon izleyiciye ulaşılmaktadır.

Biletall.com’dan Avustralya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Timbuktu / Mali

Mali’de bulunan bir şehirdir. Timbuktu 13. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar İslam’ın yayılmasında öncülük etmiş bir kenttir. Timbuktu’da, çamur ve keresteden yapılmış 3 büyük cami bulunmaktadır. Aynı zamanda bu camiler Barış Elçileri olarak da bilinen alimlerin konutu olarak hizmet vermektedir.1998 senesinde UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesine eklenmiştir.

Biletall.com’dan En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.