Dünyanın En Doğal 10 Parkı

Birbirinden güzel olan ve farklı görsel şölen sunan milli parkları ziyaret ederek, doğanın harikalarına şahit olabilirsiniz.

Zion Milli Parkı, Utah – ABD

Kaya oluşumlarını görünce kendinizi başka bir dünyada hissedeceğiniz bir yer burası. Bej, pembe ve kırmızı renkli kumtaşı falezleri insanı büyülüyor. Doğada oluşan kemerler ve kanyonlar arasındaki patika yollarda yürürken her adımda başka bir keşif heyecanı yaşıyoruz. Springfield – Utah’da bulunan milli parkta kaya tırmanışı en popüler aktivite. Virgin Nehri, Zion Milli Parkı’na başka bir güzellik katıyor.

Banff Milli Parkı, Banff – Kanada

Kanada’nın en eski milli parkı olan Banff Milli Parkı, Alberta eyaletinde Calgary’nin batısında bulunuyor. Milli Park, asıl güzelliğini Peyto Gölü’nün inanılmaz turkuaz rengine borçlu. Buzul gölü olan Peyto Gölü manzarası eşliğinde; yürüyüş, tırmanma, rafting gibi birçok aktivite yapılıyor. Ren geyiği,  boz ayı ve kurt gibi hayvanların da karşınıza çıkabileceği milli parkta, kuş gözlemciliği de yapabilirsiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Kanada Uçak Biletini Bul »

Fuji-Hakone-Izu Milli Parkı, Honshu – Japonya

Japon halkının eski çağlardan beri kutsal saydığı ve taptığı Fuji Dağı, Japonya’nın en yüksek dağı. Yaklaşık 300 yıldır volkanik bir faaliyette bulunmasa da, bilim adamları Fuji’nin her an patlayabileceğini söylüyor. Havanın açık olduğu günlerde Tokyo’dan görülebilen dağın tepesi her zaman karlı. Fuji Dağı’nın etrafında ormanlık alan ve pek çok sayıda göl bulunuyor. Ayrıca kaplıcalar ve 1000’den fazla volkanik ada Fuji-Hakone-Izu Milli Parkı’nı Japonya’nın en çok ziyaret edilen milli parkı yapıyor.

Fiordland Milli Parkı, Fiordland – Yeni Zelanda

Fiordland Milli Parkı’nda, derin buzulların erimesiyle oluşan şekiller hayret verici. Hayretimizi attırmak için tekneyle keşfe çıkıyoruz. Milli park içindeki Milford Boğazı’nda tekneyle yaptığımız gezi, yaklaşık iki saat sürüyor. Bu iki saat süresince, kayalıklardan akan pek çok şelale ile karşılaşıyoruz. Parkın kuzeyinde 2000 metreyi aşan zirveleri görmek mümkün. Sayısız bitki ve canlı türüne ev sahipliği yapan milli park; adaları, buzulları, gölleri ve ormanlarıyla kartpostallık kareler barındırıyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı, Tunceli – Türkiye

Munzur Vadisi

Yukarı Fırat Havzası’nın en üstünde yer alan milli park, il merkezinden 8 kilometre uzaklıkta. Munzur  Dağları’na kadar uzanan Munzur Vadisi Milli Parkı; gölleri, kanyonları ve şelaleleriyle bizi karşılıyor. Zengin biyolojik çeşitliliğin olduğu milli parkta, sadece yöreye özgü olan canlılar da yaşıyor. Alabalık, dağkeçisi, vaşak bu canlılardan birkaçı. Munzur Vadisini ziyaret etmek için hemen Tuceli otobüs bileti satın alın.

Galapagos Adaları Milli Parkı, Puerto Ayora – Ekvador

Burası daha önce gördüğümüz hiçbir yere benzemiyor. Galapagos Adaları ile ilgili kaynakları okurken karşılaştığımız “tabiatın ütopyası” tanımının ne demek olduğunu burada anlıyoruz. Volkanik kayaları, ormanları bir yanda, çölleri ve sahilleri diğer yanda. Dev kara kaplumbağaları, deniz aslanları, deniz iguanaları, ispinozlar adaların daimi sakinleri. Koruma altında olan alanlara giriş yasak, serbest bölgeleri de rehberle gezmek gerektiğini de belirtelim.

Machu Picchu Milli Parkı, Aguas Calientes – Peru

Peru, dünyanın en yüksek ülkelerinden biri. Machu Picchu antik kenti sanki bulutların üstünde kurulmuş bir kent. Yüzyıllardır ayakta duran kentin gizemi halen çözülebilmiş değil. Yaklaşık 100 ton ağırlığında olan taşlar kent duvarlarında kullanılmış, ancak harç malzemesi olmadan nasıl böyle mükemmel şekilde dizildiklerini aklımız almıyor. İnka medeniyetinin bu gizemli antik kenti, Amazon ormanlarıyla kaplı. Milli park bünyesindeki hayvan çeşitliliği de göz ardı edilemez.

Kruger Milli Parkı, Skukuza – Güney Afrika

Afrika kıtasının en büyük milli parkı olan Kruger Milli Parkı, safari yapmak isteyenlerin ilk durağı. Biz de safari için burayı tercih ediyoruz. Rehberimiz 150’ye yakın memeli türünü gözlemleyebileceğimizi söylüyor. Bufalo, gergedan, çita, su aygırı, aslan, antilop, fil, zürafa, ceylan safaride gördüğümüz hayvanlardan bazıları. Milli park, kuş türlerinin zenginliğiyle de başımızı sürekli gökyüzüne çevirmemize sebep oluyor.

Lake District Milli Parkı, Lake District – İngiltere

İngiltere’nin doğal güzellikleri arasında görülmesi gereken yerlerin başında Lake District Milli Parkı geliyor. Bu milli parkta, İngiltere’nin en derin gölü ve en yüksek dağı da bulunuyor. Burada yapılabilen su sporlarını denemeye vaktimiz olmadığı için, harika manzaranın tadını yürüyerek çıkarıyoruz. Yürürken bisiklet parkurlarını da görüyoruz. İngiltere’ye gelip de sadece Londra’yı gezip dönerseniz pişman olursunuz, bizden söylemesi.

Biletall.com’dan En Ucuz İngiltere Uçak Biletini Bul »

Manuel Antonio Milli Parkı, Puntarenas – Kosta Rika

Yağmur ormanlarının yeşilliği ve beyaz kumlu plajlar… Bu milli parkta gözümüzü ne yana çevirsek karşılaştığımız görüntüler. Pasifik’in güzelliğine hayran kalıyoruz. Manuel Antonio Milli Parkı’nda birden çok yürüyüş rotası bulunuyor. Farklı rotalar farklı yerleri keşfetmemizi sağlıyor, her yol başka bir güzelliğe çıkıyor. Maymunlar yolculuğumuza eşlik ediyor.  Manuel Antonio Plajı, denize girmek için tercih edilebilir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.