İlginç Bina Görmeyi Sevenler Buraya! Dünyanın En İlginç Binalarını Görmek İster misiniz?

Bazıları klasik sever, bazıları şaşırtıcı! Eğer siz şaşırtıcı yapılardan hoşlanıyorsanız bu ilginç binalar sizin için. Bu şehirlere giderken fotoğraf makinelerini hazırlayın!

Ters ev – Antalya

Dünyada çokça inşa edilmeye başlanan ters yapılar arasında, Antalya’daki ülkemizin ilk örneği. Terse dönmüş bir ev olan bu yapıda muhteşem fotoğraflar çekiliyor! 6 ayda bir dekoru değiştirilen bu eve sık sık gidip yeni fotoğraflar çekilebilirsiniz.

Casa Mila – Barselona, İspanya

Ünlü mimar Antoni Gaudi’nin bir eseri olan Casa Mila, hareket eden bir izlenim yaratıyor. Canlı yaşamlardan ilham alan Gaudi’nin bu eseri tepesindeki yapılarla ve hareketli yapısı ile biliniyor.

Artvin Çoruh Üniversitesi Kütüphanesi – Artvin

Kitap görünümündeki bu yapı, ışıklandırıldıktan sonra gece-gündüz dikkat çeken bir bina. Önünde bol bol fotoğraf çekilen bu kütüphane özel yapısı ile Türkiye’de bir ilk.

Çarpık Ev – Sopot, Polonya

Polonya’nın Sopot şehrinde bulunan Çarpık Ev, karşılaşınca gözlüklerinizi aramanıza sebep olacak bir yapı. Şehirdeki bir alışveriş merkezinin parçası olan Çarpık Ev, dekonstrüktivizm stilinde yapılmış.

Kayseri Buz Pisti – Kayseri

Anadolu Harikalar Diyarı Buz Pisti, rengarenk muhteşem biz yapı! Görünümü, küresel ısınma ve kutuplarda eriyen buzulları hatırlatmak için bu şekilde hazırlanmış. Çok da güzel olmuş!

Taş Ev – Guimares, Portekiz

Hobbit filminden fırlamış bir yapı! Taş içerisine yerleştirilmiş olan bu bina, iki katlı eşsiz bir yapı. Neden buraya inşa edildiği bilinmeyen evin mimarı da bilinmiyor.

Büyükçekmece Sancaklar Camii (Yeraltı Camii) – İstanbul

Dünya Mimarlık Festivali’nde birincilik ödülü kazanan Büyükçekmece Sancaklar Camii, alıştığımız camilerden daha farklı ve modern bir görünüme sahip.

Nilüfer Tapınağı – Delhi, Hindistan

Dünyanın en ilginç yapıları arasında sayılan Nilüfer Tapınağı, en güzelleri arasında da bulunuyor. Hindistan’a giderseniz, bu yapıyı görmeden dönmemeniz gerek!

EXPO 2016 Kulesi – Antalya

Türkiye’nin Eyfel’i diye bilinen EXPO 2016 Kulesi, Antalya’nın simgelerinden biri. Listede iki yapı ile yer alan Antalya, ülkemizin en ilginç yapılarına ev sahipliği yapıyor.

Atomium – Brüksel, Belçika

Listenin en bilindik yapısı! Belçika’nın simgesi haline gelmiş olan Atomium, 1958 yılında Expo 58 fuarı için yapılmış bir anıt binadır. Dokuz çelik kürenin birleşmesi ile yapılan bina, 102 metre yüksekliğinde.

Nef Konut Kuleleri – İstanbul

İstanbul Kağıthane’de ofis ve konut projesi olarak hayata geçirilen bu yapı, ilginç yapısı ile şehirde dikkat çeken binalardan.

Çağdaş Sanat Müzesi – Rio de Janeiro, Brezilya

Rio güneşi ve denizi ile ünlü olabilir, ama Çağdaş Sanat Müzesi kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerler arasında geliyor. 1978’de gerçekleşen bir yangın sonucu koleksiyonunun %90’ını kaybeden bu müze, günümüzde koleksiyonunu tekrar oluşturmuş durumda.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.