Dünyanın En İlginç Otelleri

Bazı sektörler alışagelmişin dışında her zaman yenilik peşinde koşarlar. Farklı yapılar, değişik tarzlar ve orijinal mekânları hazırlama çabasına düşmüşlerdir.  Tatil ya da seyahatlerin sonunda kısa süreli kalınabilecek ve rahat edilmenin arzulandığı oteller genelde birbiri ile aynı tarzda düzenlenir. Ancak bazen sıra dışı otellerle de karşılaşılabilir. Bu otellerin her ayrıntısında çok ilginç objeler bulunmaktadır. Özellikle bu otellerden sürekli rezervasyon yaptıranlar da vardır. Macera arayanlar, hayatına birkaç gün de olsa renk katmak isteyenler bu yazımıza mutlaka göz atmalılardır. Size çok ilginç bir liste sunacağız. Dünyanın en ilginç otellerini bizimle birlikte gezmeye ne dersiniz?

İlk durağımız Costa Verde-Costa Rica’dır. Bu zamana kadar seyahat ettiğiniz uçakta konaklamak istemez misiniz?  1965 yılında tasarlanan Boeing 727, San Jose Havaalanı’ndan alınarak Manuel Antonio Ulusal Parkı’na transfer edilmiş.  İçi tekrar dizayn edilerek yağmur ormanının içinde 15 metre yükseklikte bulunan platformun üzerine yerleştirilen uçağın içinde sizi bekleyen otel odaları bulunmaktadır. Uçaktan yapılan otelin girişinde, yani uçağın sağ kanadında ahşaptan yapılan güvertede dinlenirken kahvenizi yudumlamanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Propeller Island City Lodge-Almanya:  Sanatsal ve otantik bir hava yaşamak isteyenlerin ortak adresi olan bu otel eski çağları günümüze getirmektedir. 27 odası bulunan bu otelde çok farklı bir ortam yaratılmaya çalışılmıştır. Odalarda bulunan her eşya farklı yerleştirilerek sizi şaşırtmaya yetecek. Etrafı incelemekten günlerin nasıl geçtiğinin farkına bile varamayacaksınız. Aynalarla çevrili odalar sizi fantastik bir havaya sokacak.  Duvarlardaki orijinal resimler ve objeler ilk dikkatinizi çekecekler arasındadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Almanya Uçak Biletini Bul »

Mirrorcube-İsveç: Küçükken ağaçlarda yaşam olsa da biz de orada yaşasak diye bir düşünce herkesin aklından geçmiştir. Ağaçlara tırmanmak zevkli bir oyun haline gelir ve ağacın dallarında oturmak her insana ayrı bir keyif verir. İsveç’te böyle bir düşünceyi hayata geçiren birileri olmuştur. Mirrorcube, çevresinde kamufle edilen bir ağaç otelidir. Ağaçların arasında duran küp şekildeki otel kuşların çarpmasını önlemek için yansıtıcı cam ve kızıl ötesi film ile kaplanmıştır. Otelin yapısını gördüğünüzde hayran kalacağınıza kesin gözüyle bakılmaktadır. Konaklayacak misafirler için her detay düşünülmüştür. Kaldığınız otelin camından ağaçlardaki sesi duymanız size huzur verecek. Biletall.com’dan İsveç uçak biletinizi alarak doğanın kucağında olmaktan dolayı kendinizi çok şanslı hissedeceksiniz.

mirrocube

Mirrocube

Özgür Ruh Küreleri – Kanada: Kocaman bir top düşünün, içinde küçük yatak ve ihtiyacınız olan her eşya olsun. Bunun adına da Özgür Ruh Küreleri adını verin. Vancouer Adası’nda sakin bir yerde ormanın içinde inşa edilmiş ahşap kürenin içinde sizi bekleyen kocaman bir dünya vardır. İpler yardımıyla tutturulan bu kürelerin ağaca asılmış görüntüsü sizi endişelendirmesin. Güvenliğiniz için her ince detay düşünülmüştür.

ozgur-ruh-kureleri

Özgür Ruh Küreleri

Palacio de Sal-Bolivya: Bu otelin en önemli özelliği tamamen tuzlardan oluşmasıdır. Tabandan tavana ve tüm eşyalar tuzdan yapılmıştır. Ne kadar ilginç bir görüntüye sahip olduğunu gözünüzde canlandırın. Bu otelde konaklayarak tuzun sağlık açısından faydalarından da yararlanabilirsiniz. Bu otel dünyada tuzla yapılmış olan tek otel olma farklılığını taşımaktadır. Otelin ön kısmında bulunan dikkat çekici bloklar tuz ve tuzlu sudan yapılmıştır.

Poseidon Undersea Resort-Fuji: Denizden asla vazgeçemem, su benim hayat tarzım diyorsanız, o zaman sizin için güzel bir fikrimiz var. 40 metre derinlikte denizin altında yapılan bu otel akvaryumu anımsattığı için misafirlerine değişik dakikalar geçirtmeyi hedefliyor. Denizaltılarla ulaşabilen bu otele gitmek için sudan korkmuyor olmanız gerekir.

Utter Inn-İsveç: Malaren Gölü’nün ortasında bulunan bu muhteşem otel değişiklik arayanların tercih ettikleri bir yerdir. Yüzen bir platformun üzerinde bulunan bu otelin yatak odası 3 metre suyun altındadır. Macera arayan kişiler ve su severlerin kalmak istedikleri bir otel olup görüntüsü ile insanı mıknatıs gibi çekme özelliği bulunmaktadır.

utter-inn

Utter Inn

Sihirli Dağ-Şili: Dış görünümü ile hayranlık yaratan bu dağ oteli sarmaşıkların içinden göz kırpan pencereleri ile adeta peri evlerini anımsatmaktadır. Ayrıca bu ilginç dağ otelinin en tepesinden şırıl şırıl sular akarken yeşilliği insanı başka yerlere götürüyor. Doğaseverlerin bu orijinal otelde mutlaka konaklamaları tavsiye edilir. Tahtalardan yapılmış asma köprü ile otele ulaşabilir ve pencereleri de yakından görülmektedir. Büyülü bir havası olan bu otelin atmosferine kapılmak için hala ne duruyorsunuz?

sihirli-dag

Sihirli Dağ

Crane Hotel-Hollanda: Hayatınızda görüp göreceğiniz en değişik otellerden olan Crane Hotel otantik bir liman vincinin üzerine yapılmıştır. Ayaklarınızı yerden kesecek olan bu otelde havada olmanın cazibesi sizi asla korkutmasın. Otelde bulunan bir yatak odası ve banyo tahmininizden daha lükstür.  Sabah uyandığınızda kahvaltınız odanıza ve asansör eşliğinde getirilmektedir.

Biletall.com’dan En Ucuz Hollanda Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.