Dünyanın En İyi 10 Adası

Harika doğaları ve eşsiz kumsalları ile sonsuza dek orada yaşanabileceğini düşündürten dünyanın en güzel 10 tatil cenneti adası;

1. SEYŞELLER

seyseller

Daha önce Fransa’nın sömürgesi durumunda bulunan bu ada Hint Okyanusu’nda yer almaktadır. Tam olarak konumu ise Afrika kıyılarıdır. Bu adaya ulaşım çok kolay değildir ve ancak hava yolu ile yani helikopter vasıtası ile gidilebilmektedir.  Victoria şehri bu adaların gelişmişlik seviyesi en yüksek olan şehri ve aynı zamanda başkentidir. Oldukça kaliteli ve lüks mekânlar içeren bir adadır. Gidilmesi en doğru olacak zamanlar ise hazirandan başlayıp, kasım sonuna kadar olan süreçtir.

2. ZANZİBAR ADASI

zanzibar-adasi

Hindistan’da yer alan meşhur Zanzibar Adası. Kasım ayına kadar yaklaşık 30 derecelerde seyreden hava sıcaklığı yaz mevsiminde yaklaşık 5 ay civarı devam ediyor ve yağmurun geldiği kasımla beraber sezon bitiyor. Oldukça bol miktarda yeşillik içeren bir ada ve doğayı sevenler için birebir. Ayrıca tropik meyvelerden mango ve de Hindistan cevizi oldukça yaygın olarak satılıyor. Bunun yanında ada da yetişen muz da her yerde bulunabiliyor.

3. BALİ ADASI

bali-adasi

Bali Adası hem ultra derecede lüksü sunarken, hem de mükemmel plajları ve berrak suları ile dikkatleri çekmektedir. Güzel plaj kumları da göze oldukça hitap ederek adadaki diğer renklerle mükemmel bir uyum içinde bulunmaktadır. Endonezya sınırları içerisinde yer alan bu ülkede 15.000 ada bulunmaktadır ve biriside Bali Ada’sıdır. Bali Adası için en ucuz biletler Biletall.com’da sizleri bekliyor.

4. HAWAİİ ADASI

havaii-adasi

Volkanik bir oluşum olan Hawaii Adası, okyanus altından gelen lavlar ile şekillenip oluşmuştur. Bu mükemmel egzotik ada her zaman büyümeye devam etmektedir. Nedeni ise hiç bitmeyen volkan patlamalarıdır. Tropikal bir iklime sahip değildir. 16 dereceyle yaklaşık olarak 27 derece aralığında bir sıcaklık yıl boyu adaya egemendir. Birbirinden ilginç canlılar bulunduran bu ada bu açıdan da oldukça ilgi çekiyor.

5. BARBADOS ADASI

barbados-adasi

Barbados adası ise Karayipler’de yer alıyor ve buradaki yüzölçümü en büyük ada olarak dikkat çekiyor. Adanın önemli bir özelliği de golf sevenlerin ortak buluşma yeri olması. Kasımda başlayan sezon temmuza kadar sürmektedir. Çoğu Afrikalı olan adanın nüfusu ise yaklaşık olarak 280 bin kişidir.

6. MUSTİQUE ADASI

mustique-adasi

Karayipler’de yer alan Mustique Ada’sında 35 derece gibi oldukça fazla olan sıcaklıklar gözlenebiliyor. Bir özelliği daha ise Karayipler’de bulunan yüzölçümü en ufak olan ada olması. Bu ada geride kalan 5 ada kadar pahalı sayılmaz ve tatil açısından diğerlerine göre bütçeleri çok daha az zorluyor. Ancak güzel bir yanı daha var ki sürekli esen bir rüzgârla tatilciler sıcak havada daha rahat edebiliyor.

7. MALDİVLER

maldivler

Oldukça ünlü olan Maldivlerde dünyaca ünlü bazı büyük restoranlar yer almakta ve harika tatlar keşfedilmesi açısından da mükemmel bir tatil adası. Ada da yaklaşık olarak 27 ve 28 derece arası bir ortalama sıcaklık ölçülmüştür. Turkuaz renkli suları ve mükemmel kuma sahip plajlarıyla tatil için en mükemmel yerlerden birisi olduğu kesin.

Biletall.com’dan Maldivler’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

8. MUSCHA CAY ADASI

Bahamalardan bir ada olan Muscha Cay Adası ise hali hazırda dünyadaki lüks adalar arasında ilk sırada yer alıyor. Bu adayı ise oldukça ünlü bir isim satın almış. Bill Gates şu anda adanın sahibi durumunda ve çevresiyle beraber burada tatilde vakit geçirdiği biliniyor. Adada tatil yapmak ise oldukça masraflı ve herkesin bütçesine göre kesinlikle değil.

9. BORA BORA ADASI

bora-bora-adasi

Meşhur ve çok değerli siyah incinin çıkarıldığı bir ada olan Bora Bora pek çok güzelliğe sahiptir. Dünyada bulunan en iyi adalar diye ismi anılan bir yer burası. Mart ve nisan zamanı gitmek en doğru seçenekse de kasımda da gidilebilir ve yaklaşık 30 derece gibi ortalama sıcaklıkta mükemmel deniz suyu ve kumların tadı en güzel haliyle çıkarılabilir. Thaiti’ye yakın olması ile bilinmektedir.

10. KAPLUMBAĞA ADASI

kaplumbaga-adasi

Çok fazla palmiye ağacı sayısıyla bilinen ve mükemmel doğası ile ünlü Kaplumbağa Adası da listemizde. Ulaşımı kolay olmayan bir ada olmakla beraber gidebilmek için tek seçenek deniz uçaklarıdır. Oldukça nemli bir havası bulunan adanın sıcaklık ortalaması ise yaklaşık 25 derece.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.