Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

Dünyanın en iyi 10 havalimanı konusunda oldukça büyük çalışmalar yapılıyor ve rekabet konusunda büyük hizmetler ön plana çıkıyor. Bu yüzden sizler için bu havalimanlarını araştırdık ve ortaya ilgi çekici detaylar çıkarttık. Her gün milyonlarca yolcu havalimanlarını kullanıyor. Keyifli bir uçuşun başlangıç noktası olan havalimanları, bu sebeple 15 yıl öncesine oranla daha donanımlı ve yolcuların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere birbirleriyle rekabet ediyorlar. Havalimanlarının birbiriyle yoğun rekabetini iyi değerlendiren havacılık endüstrisinde araştırma ve değerlendirme yapan İngiltere merkezli Skytrax’ın, 1999’da başladığı havalimanı değerlendirme raporu, bu yüzden her sene merakla bekleniyor. Bu sene 112 milletten, yaklaşık 13 milyon yolcunun katıldığı anketlerde 550 ayrı havalimanı, 39 farklı parametrede incelendi. Anketler sonucunda Singapur Changi 2015’in de en iyi havalimanı oldu. Güney Avrupa’daki en iyi havalimanları listesinde 6’ncı olan Türk Hava Yolları’nın ana merkezi Atatürk Havalimanı ise dünyanın en iyi 100 havalimanı arasında 71’inci sırada yer alıyor. İşte dünyanın en iyi 10 havalimanına hep birlikte bakalım ve inceleyelim;

Singapur Changi

Singapur-Changi-Havaalani

Oldukça büyük bir alanda kurulu olan Singapur Changi havalimanı, bahçeleri, havuzları ve doğal alanlarıyla tanınıyor. Bu yüzden Singapur Changi, son derece konforlu ve temizliğiyle dikkat çekiyor. Singapur Havayolları’nın da merkezi olan havalimanı, 1981’de hizmete girdikten sonra kendini yenileyip geliştirmeye devam ediyor. Geçen yıl yaklaşık 54 milyon yolcuyu ağırlayan havalimanı, yeşille barışık mimarisi, her sınıftan yolcuya yönelik hizmetleriyle lider durumda. En iyi alışveriş yapılacak ve yemek yenebilecek havalimanları listesinde ise 2’nci sırada yer alıyor.

Seul Incheon

Seul-Incheon-Havaalani

Güney Koreli havalimanı geçen yıl, 7.71 milyon aktarma olmak üzere tam 41 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. Sel Incheon Havalimanı’ında duş imkânı, masaj koltukları, uçuş arasında dinlenmek için yatar koltuklar yolculara ücretsiz sunuluyor.

Münih Havalimanı

ASCII 29 Bilder, Größe: 9491 x 3831, Sichtfeld: 168.13 x 67.87, RMS: 3.38, Objektiv: Standard, Projektion: Sphärisch, Farbe: LDR

Münih Havalimanı, 1992’de hizmete girdikten sonra gelişimini sürdürmeye devam etti. Avrupa’nın da en iyi havalimanı olan Münih, ayrıca en güzel vakit geçirilecek havalimanları listesinde 3’üncü sırada. En iyi alışveriş yapılacak havalimanları arasında ise ilk 10’da yer alıyor.

Hong Kong Havalimanı

Hong-Kong-Havalimani

En fazla insan yoğunluğunun yaşandığı havalimanı özelliğini taşıyan Hong Kong, 2014’te 63,4 milyon yolcuya ev sahipliği yaptı. Havalimanı aynı zamanda dünyanın en güzel yemeklerinin bulunduğu kategoride ise lider olma pozisyonunu taşıyor bünyesinde.

Biletall.com’dan Hong Kong Havalimanı Biletini Bul »
 

Tokyo Haneda Havaalanı

Tokyo-Haneda-Havaalani

Geçen yıl 6’ncı sırada olan Tokyo Haneda Havalimanı, bu sene kalitesini bir basamak yükseltenlerden. Boş zamanı en iyi değerlendirme ve en iyi keyifli alışverişin adreslerinin verildiği listelerde de kendisine ilk 10’da yer buluyor. Geçen yıl yaklaşık 60 milyon yolcu kullandı.

Zürih Havaalanı

Zurich_Havaalani

Geçen yıl 8’inci olan Zürih Havalimanı, bu sene 2 basamak yukarı çıktı. Ayrıca Avrupa’nın en iyi 2’nci havalimanı oldu. Bu yüzden oldukça önemli bir yere sahip olan bu havalimanı, kendi çalışmalarını da hız kesmeden sürdürmeye devam ediyor. Liderlerin yer aldığı bu havalimanında, oldukça büyük çalışmalar sunuluyor diyebiliriz.

Central Japan Havaalanı

Central-Japan

Japonya’nın Tokoname kentinde bulunan havalimanı, 2014’te ilk onda yer almazken bu sene kendisini 7’nci sıraya yerleştirdi.

Londra Heathrow Havaalanı

London-Heathrow-Havaalani

Transatlantik uçuşlarında en önemli aktarma merkezi olan Heathrow, en iyi alışveriş yapılacak havalimanlarının zirvesinde. En iyi yemeklerin bulunacağı 3’üncü ve gelişme gösterenlerin ise 5’inci sırasında yer alıyor.

Amsterdam Schiphol Havaalanı

Amsterdam-Schiphol-Havaalani

Bu sene listede en büyük düşüş gösteren havalimanı olarak dikkat çekiyor. 2014’te 5’inci sırada yer alan Schiphol, tam 4 basamak geri gitmiş. Buna rağmen en kolay, konforlu zaman geçirilen ve alışveriş yapılan havalimanları listelerinde kendisine ilk 10’da yer bulmuş.

Pekin Havaalanı

Pekin-Havaalani

Geçtiğimiz yıl 7’nci sırada yer alan Pekin Havalimanı, 3 basamak düşerek kendisine 10’uncu sırada yer buldu.

Havalimanları konusunda sürekli bir yenilik, sürekli estetik bir çalışma söz konusu oluyor. Özellikle her sene yapılan bu araştırmalar ve anketler, çalışmanın daha verimli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Bireysel olarak yapılanlardan ziyade, havalimanı yönetiminin öncelikli olarak sunduğu hizmetler ile ilgili köklü bir yenilik yaratan havalimanları, çoğu zaman yükselişe geçerken, çoğu zaman bir anda düşüşe geçiyor. Hepsi oy birliği ve alanında gösterdiği detaylar ile bu çalışmaları ortaya çıkarır iken, genellikle ülke genelinde de olumlu bir döviz artısı olduğunu söyleyebiliriz bu durumların. Türkiye içindeki durum ise oldukça farklı. İlk sırada Atatürk Havalimanı olur iken, ikinci sırada İzmir Adnan Menderes Havalimanı bulunuyor. Bu konuda ülkemizde de sürekli bir atılım ve yenilik organize ediliyor diyebiliriz. Üçüncü havalimanı konusunda oldukça iddialı fikirlerin, çalışmaların ve yeniliklerin sunulduğunu söyleyebiliriz. Üçüncü havalimanı anlatıldığı kadar aktif ve iddialı olur ise, dünya üzerinde de oldukça büyük bir yapıya sahip olacağını düşünüyoruz. Merakla bekliyoruz bu kapsamda üretilen tüm gelişmeleri. Havalimanlarının ve çalışma konseptlerinin oldukça önemli olduğu ülkemizde ve dünyada, her yeni havalimanı, yenilikçi bir çalışmaya imza atıyor ve bu da aktif faaliyetlerin ilerleyişi konusunda oldukça iddialı bir seçenek demek. Biletall.com ailesi olarak sizler için kaçırılmayacak seçenekler ve kampanyalar sunmaya devam eder iken, aynı zamanda genel kültür konusunda da büyük artılar sunmaya çalışıyoruz.

Biletall.com’dan Pekin Havalimanı Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.