Dünya’nın En İyi 15 Butik Oteli

Son yıllarda büyük otellerden ve her şey dahil sistemden uzaklaşmaya başlayan insanlar için butik oteller en güzel kaçış noktalarıdır. Kişiye özel hizmet politikası ile son derece kaliteli servisler sunan butik otellerin en güzel yanlarından biri de dekorundan mutfağına, bahçesinden havuzuna, odalarından balkonlarına kadar belli bir estetik çerçevesi altında tasarım yapılmasıdır. Birçok butik otel tasarımı işinde en iyi mimarlar tarafından hazırlanmakta ve en kaliteli malzemeler kullanılmaktadır. Mutfak kültürüne de oldukça önem veren butik otellerde, şehrin en yetenekli şefleri çalışmakta ve 5 yıldızlı restoran kalitesinde hizmetler verilmektedir. Gerek dünyada gerekse, Türkiye’de bu tasarımların en güzel örneklerini bulmak mümkündür. Bazı butik oteller sadece konaklama ihtiyacınızı gidermekle de kalmamakta, tesisin içinde bulunan sanatsal objeleri satın alabilme olanağına sahip olmaktasınız. İşte sizlere hem ev sıcaklığı yaşatacak hem de romantik anlar yaşatacak en güzel 15 lüks butik otelden muhteşem örnekler!

HOTEL VALLEY HO / Scottsdale, Arizona USA

Hotel-Valley-Ho

229 odalı bu devasa butik otel, özellikle evli çiftlerin romantik bir kaçış noktası haline gelmiştir. İçerisinde SPA ve güzellik merkezi ile toplantı odaları bulunmaktadır. Düğün organizasyonları için de tercih edilen bir oteldir. Aynı zamanda hayvan dostu olan butik otel, ferah mimarisi ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

PALACIO BELMONTE / Lisbon, Portekiz

Palacio-Belmonte

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Lisbon’da bulunan bu butik otel 11 odalıdır. Romantik bir kaçış yeri olan, balayı çiftlerinin uğrak yeri otel aynı zamanda şehrin tarihi, mimari ve kültürel havasını solumak isteyenler için de ideal bir noktadır. En önemli özelliği ise, 15. yüzyıla ait olan sarayın uzantılarından bir bina içinde tasarlanmasıdır.

Biletall.com’dan Lizbon’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

THE NoMad HOTEL / New York City, USA

The-NoMad-Hotel

168 odalı bu bina, iş toplantıları için gelenleri ve romantik bir adreste buluşmak isteyenleri ağırlamaktadır. Fransız tasarımcı Jacques Garcia tarafından yeniden tasarlanan bu muhteşem bina sadece 1 gece bile kalınması gereken bir yerdir. New York ruhuna hitap eden olağanüstü bir binada oldukça kaliteli bir butik otel hizmeti verilmektedir.

ABaC RESTAURANT & HOTEL / Barcelona, İspanya

Barcelona-Abac-Hotel

Şehrin hareketli yerlerinden birinde konumlanan 15 odalı bu butik otel sayesinde Barcelona’nın her noktasına ulaşabilmek mümkündür. Romantik bir kaçış noktası olan butik otelde SPA ve güzellik salonu haricinde alışveriş yapılacak trendi mağazalar da bulunmaktadır. Gastronomik restoranı, mimari estetiği, güzel teras katı, Zen bahçesi, Lounge Barı ile butik otel anlayışının ötesinde bir yerdir.

AC PALACIO DE SANTA PAULA / Granada, Andalucia, İspanya

Ac-Palacio-De-Santa-Paula

75 odalı bu lüks butik otel, Granada’nın eski yerleşim bölgesinde konumlanmıştır. Romantik bir kaçış noktası olmakla birlikte alışveriş ve modayı takip eden misafirlere de hitap eden bir konsepte sahiptir. Orijinal mimarisi ile gözlere ve ruha iyi gelen bir butik oteldir.

AC SANTO MAURO / Madrid, İspanya

Ac-Santo-Mauro

Şehrin en güzel noktalarından birinde yer alan 51 odalı bu butik otel, 19. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan oldukça zevkli bir yerdir. Bir zamanlar Santa Mauro dükünün ikamet yeri olan bina, günümüzde lüks butik otel anlayışı ile hizmet vermektedir. Madrid yüksek sosyetesi üyelerinin de sıklıkla kaldığı bir işletmedir.

Biletall.com’dan Madrid’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

AJIA HOTEL / İstanbul, Türkiye

ajia-hotel

Bu 16 odalı oldukça lüks otel hem ailelere hem de balayı çiftlerine ev sahipliği yapmaktadır. Muhteşem tesiste ayrıca suit dairesi de bulunmaktadır. Boğaz’ın Asya kıyısında konumlanmış bu nadide bina misafirlerine bütün cömertliği ile kapılarını açmaktadır.

ALBERGO SEXTANTIO LE GROTTE DELLA CIVITA / Matera, İtalya

Sextantio-Le-Grotte-Della-Civita

18 odaya sahip bu tarihi butik otel, güney İtalya’nın Matera bölgesindeki tarihi mağaraların olduğu bölgede konumlanmıştır. Oldukça otantik bir havaya sahip olan butik otelde tarih ve kültüre dair her dokuyu tatma olanağına sahipsiniz. İşletme ayrıca SPA ve güzellik merkezine de sahip olması ile dikkatleri üzerine çekmektedir.

AMANGALLA / Galle Fort, Sri Lanka

amangalla

Amangalla oldukça romantik ve güzel bir kaçış noktasıdır. Bu tarihi, lüks otel Sri Lanka’nın bütün egzotik havasını yansıtmaktadır. 26 odaya sahip olan tesisin ulaşımı da oldukça kolaydır.

AMES / Boston, Massachusetts

Ames-Hotel-Boston

114 odalı bu büyük ve lüks butik otel, oldukça güzel ve tarihi bir binaya sahiptir. Hem modern hem de sofistike çizgilerden hoşlananların bu butik otelde rüya gibi bir tatil geçirebilirler.

ANDAZ / San Diego, Kaliforniya

Andaz-San-Diego

Bu 159 odalı lüks butik otel, daha önceki adı ile The Ivy Hotel olarak hizmet vermekteydi. Romantik bir kaçış noktasından, alışveriş ve modadan hoşlananların oldukça ilgi gösterdiği tesis; bir gece kulübü, lounge, rooftop havuz ve bar hizmetleri ile de dikkatleri üzerine çekmektedir.

ARIA HOTEL / Prague, Çek Cumhuriyeti

aria-hotel-prag

52 odalı bu lüks butik otelde SPA ve güzellik merkezi de mevcuttur. Romantik bir kaçış noktası olan otelde, unutulmaz bir butik otel deneyimi yaşayabilirsiniz. Üstelik bu otelden sadece birkaç adım uzaklıktaki Charles Köprüsü’nü ve Prag Kalesi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

AUBERGE SAINT ANTOINE / Quebec City, Kanada

Auberge-Saint-Antoine

95 odaya sahip olan bu lüks butik otel, iş toplantıları ve düğün organizasyonları da yapılmaktadır. Romantiklerin kaçış noktalarından biri olan tesis, Travel & Leisure tarafından dünyanın en iyi 100 oteli arasında bulunmaktadır. Aynı zamanda UNESCO tarafından dünya mirası olarak gösterilen bir bölgede konumlandırılmıştır.

HOTEL ABTEİ / Hamburg, Germany

abtei-hotel-hamburg

11 odalı butik otel, romantik bir kaçış noktası olduğunu her ayrıntısında göstermektedir. Sessiz bir semtte konumlanan otel, ağaçlarla çevrili bir yolda bulunmaktadır. Hamburg’un kuzey bölgesinde yer alan otelde huzur dolu saatler yaşayabilirsiniz.

THE ASHTON HOTEL / Dallas, Forth Worth, Texas

The-Ashton-Hotel

Şehir merkezinde bulunan bu lüks butik otel, 39 odalıdır. Romantik bir kaçış noktası, düğün organizasyonları ve iş toplantıları son derece kaliteli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. İki tarihi binanın yenilenmesi ile ortaya çıkan tasarımı oldukça dinlendirici ve şehre özgü bir stil taşımaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.