Dünyanın En Pahalı 10 Caddesi

Dünyada farklı pahalı caddeler var ve hepsi kültürlerine ve çevresel koşullara göre değişiyor. Pahalı caddeler çoğunlukla zengin sınıftaki insanların ikamet edebildiği, mülk alabildiği yerler olarak bilinir. Dünyadaki en etkili kişilere ev sahipliği yapan bu caddeler muhtemelen dünyanın en parlak iç mimarilerinin şık dışa vurumlarına ve en pahalı dükkanlarına ev sahipliği yapmakta. Zengin insanlar herhangi bir okul açmak veya yeni bir işe başlamak istiyorlarsa bu caddeleri tercih ediyorlar. Farklı ülkelerde de pahalı sokaklar var, ancak en meşhur ve pahalı caddeleri aşağıda listeliyoruz:

Paris: Avenue Montaigne

Dünyanın en ünlü pahalı caddelerinden en eskisidir. Bu pahalı cadde Champs Elysess semtinde bulunur ve bu caddenin ortalama 1 metrekaresinin değeri yaklaşık 26.000 dolardır. Cadde üzerinde mevcut olan her türlü imkanla birlikte süslü bir cadde olduğu için oldukça pahalıdır. Avenue Montaigne’de ihtiyaç duyabileceğiniz her şey ile ilgili kaliteli dükkanlarla birlikte dünyaca ünlü modacıların butikleri de yer alıyor.

New York: 5. Cadde, Park Avenue

Bu cadde zengin Amerikalılarının ve dünyanın en zengin insanlarının bölgesi olarak kabul edilir. Empire State Binası, Rockefeller Malikanesi, Golden Saks’ın evinin de yer aldığı cadde bu önemli binalarıyla da ünlüdür. 1 metrekaresinin değeri 28.000 dolar olan caddede günün 24 saati yoğun bir insan trafiği oluşuyor. Dünyanın en yüksek hacimli pazarlarının yönetildiği merkezlerin bulunduğu cadde aynı zamanda dünyanın finans merkezi olarak da tanıtılmaktadır.

Moskova: Ostozhenka

Moskova Nehri kıyısında yer alan Ostozhenka’ya Ruslar ülkenin altın caddesi derler. Bu şehirde birçok Rus milyarder var ve birçok milyarder bu sokakta yaşıyor. Birçok lüks mağaza ile birlikte gerekli herşeyin bulunabileceği dükkanları fiyatlar pahalı da olsa turistlerle dolup taşıyor. Dünyanın en iyi lokantalarından sayılan birkaç yere de ev sahipliği yapan cadde kültürel açıdan da müzeleriyle ilgi görüyor. Ostozhenka Caddesi’nin 1 metrekaresinin değeri 29.000 dolardır.

Biletall.com’dan En Ucuz Moskova Uçak Biletini Bul »

Sardunya: Via Romazzino, Porto Cervo

Dünyanın en seçkin bölgelerinden biri olarak bilinen caddede birçok zengin girişimcinin ofisleriyle yeni teknoloji şirketlerinin merkezleri bulunuyor. 1 metrekaresinin 33.000 dolar değerinde olduğu caddede birçok dünyaca ünlü yıldız ikamet ediyor.

Cenevre: Rue Bellot

Rue Bellot Caddesi romantizmin başkenti olarak da bilinir ve global bir süper zenginler caddesi olarak ün yapmıştır. Modern sanat eserlerinin sergilendiği galeriler ve alışveriş merkezleriyle dolu caddede bir park, müze ve eğlence tesisleri de yer almaktadır.

Singapur: Paterson Tepesi

İsminden de anlaşılabileceği gibi bu cadde tepenin en üst kısmında bulunur ve Orchard Yolu’ndaki ülkenin en büyük alışveriş merkezinin yakınında yer almaktadır. 1 metrekaresinin 42.000 dolar değerinde olduğu cadde dünyanın en pahalı caddelerinden biridir.

Fransa: Boulevard de Gaulle Caddesi

Şehrin dışında yer almasına rağmen oldukça pahalı bir caddede birçok teknoloji şirketinin merkezi yer alıyor. Şehirdeki kent merkezinde yaşamak istemeyen zengin insanların da tercih ettiği caddede 1 metrekarelik alanın fiyatı 79.000 dolardır. Yalnızca zengin kesime hitap eden caddede dünyaca ünlü lüks tüketim markalarının mağazaları yer alıyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Fransa Uçak Biletini Bul »

Monaco: Avenue Princesse Grace

Diğer pahalı caddelerden farklı olarak turistik bir cazibe merkezi de olan Prenses Grace Caddesi Avrupa’nın en pahalı caddelerinden biridir. Caddede birçok anıt ve tarihi eser bulunuyor ve 1 metrekaresinin ortalama değeri 100.000 dolar. Dünyada “Milyarderler Caddesi” olarak da biliniyor. Birçok elçilik binasıyla birlikte ülkenin en zenginlerinin yaşadığı caddede bir mülkün ortalama fiyatı 200 milyon doları buluyor.

Londra: Kensington Sarayı Caddesi

Yüksek ağaçlarla kaplı bir yol düzenine sahip olan cadde sakinliği, temizliği ve bakımlılığı ile biliniyor. Özellikle yaz aylarında kentin en serin bölgelerinden olan yeşil Kensington Sarayı Caddesi’nde 1 metrekarenin değeri 105.000 dolar. Birçok devlet kurumuna da ev sahipliği yapan caddede dünyanın en zengin 6. ismi olarak bilinen Lakshmi Mittal ve rus milyarder Roman Abramoviç de ikamet ediyor.

Hong Kong: Savern Caddesi

Savern Caddesi diğer tüm pahalı caddelerden dramatik bir farkla daha pahalıdır ve dünyanın süper zengin caddesi olarak bilinir. Bir mülk edinmek için en az 100 milyon doların gözden çıkarılması gerektiği caddede Çin’in en zengin insanları yaşıyor. Savern Caddesi’nde 1 metrekarenin değeri 140.000 dolardır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.