Ekstra Bagaj Fiyatları Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Şey

Uçmak, son günlerde ulaşımın en hızlı ve en konforlu yoludur. Evden işe gitmek için harcayacağınız kısacık bir zamanda, başka bir şehre varma kolaylığını yolculara sağlamaktadır. Uçak ile yapabileceğiniz okyanus aşırı en uzun yolculuk bile 1 günden daha az sürmektedir. Aynı zamanda güvenlik önlemlerinin en sıkı tutulduğu ulaşım şekli de uçmaktır. Havaalanına girildiği andan itibaren tüm bagajlar ve yolcular, taşınan parfümün mililitresinden, tırnak törpüsüne kadar büyük bir titizlikle aranır. Ayrıca uçaklarda hastanelerde kullanılan hava filtreleme teknolojisinin aynısı kullanılmaktadır. Bu mikrop barındırmadığı anlamına elbette gelmez ama kapalı bir mekânda soluyabileceğiniz en temiz havanın uçaklarınki olduğunu bilmelisiniz. Tüm bu sebepler toplandığında uçmak, ulaşım için en ideal ve en çok seçilen ulaşım şekli oluyor. Elbette uçakla uçmanın da sıkıntıları var.

Yolcular için bu sıkıntılardan en büyüğü bagaj sınırıdır. Yolcular, bagaj sınırı olmasından memnun değiller. Uçak firmalarının bagaj sınırı istemesinin pek çok sebebi mevcuttur. Uçakta yer sıkıntısı olmaması ve en önemli tasarrufun uçakların hafifletilmesinden geçmesi bu sebeplerin başında gelenlerdir. Siz de uçak yolculuğu yapacaksınız ekstra bagajlar ve fiyatları hakkında bilmeniz gereken bazı noktalar vardır. Yazımızın devamında sizlerle bunları paylaşacağız.

farkli-valizler

Uçak Yolculuğu Ekstra Bagaj Hakkı ve Fiyatları 

1) Serbest bagaj hakkı, bileti ait olduğu sınıfa ve birey sayısına göre değişmektedir. Serbest bagaj hakkı yolcu başı; business için 30 kg, ekonomi için 20 kg, promosyon 15 kg şeklindedir. Bunun haricinde bebekler içinse sınıf farkı gözetmeksizin serbest bagaj hakkı 10 kilogramdır. Eğer ekstra bagajınız varsa bunun için kilogram başı genelde 6 lira ödersiniz. Ancak bu uçuş firmasına göre değişen bir miktardır. Bazı firmalarda bu miktar farklı olabilmektedir.

2)Yanınıza alacağınız bavulun da yani kabin bagajının da kilogram sınırı vardır. Bu da biletinizin sınıfı ile değişmektedir. Eğer business sınıfında yolculuk yapmaktaysanız iki valiz ve iki kişisel eşya –diz üstü bilgisayar, şemsiye, tablet, fotoğraf makinası vb.- alabilirsiniz. Ve bu valizlerin her biri için 8 kg sınırı bulunmaktadır. Ekonomi ve promosyon sınıfında ise bir valiz ve bir kişisel eşya alabilirsiniz ve yine aynı şekilde 8 kg sınırı bulunmaktadır. Yapılan kontrollerden sonra kabin bagajı ağırlık limitini aşmaktaysa farkı kadar -kabin bagajı ağırlığı: 8 kg- yolcudan fazla bagaj ödemesi alınır ve kargo odasında taşınmak üzere uçak altına verilir. Eğer kabin bagajı ağırlık olarak limitlere uygun olmasına rağmen ebat olarak limitlerin dışına çıkmakta ise; yolcudan bagajın ağırlığı kadar fazla bagaj ücreti alınarak kargo kompartımanında taşınmak üzere uçak altına verilir.

valiz-hazirligi3) Kabin bagajında taşınan tüm sıvı, aerosol, jel vb. maddeler için de havacılık kuralları gereği, bazı kısıtlamalar vardır. Sıvıların her biri en fazla 100 ml olan kaplarda taşınmalıdır. 100 ml’den büyük kaplardaki sıvı ve benzeri içecek ve yiyecekleri ise uçak altı bagaja vermelisiniz. Burada yine bagaj kilogram aşımı olduğunda yukarıda bahsettiğimiz kurallar geçerli olacaktır. Sıvılar en fazla 1 litre hacimli, kilitlenebilir ve de şeffaf bir poşette taşınmalıdır. Aksi halde kuralları çiğnemiş sayılırsınız.

4) Yukarıda bahsettiğimiz tüm durumlar direkt uçuşlar için geçerlidir. Eğer aktarmalı bir uçuşunuz varsa o zaman işler değişmektedir. Kilogram kısıtlamaları aynı kalırken, bagaj aşım ücreti artmaktadır. Her fazla kilogram için sizden 8 lira gibi bir meblağ talep edilecektir.

5) Eğer uçuşunuzda yanınızda evcil hayvanınızı da götürmek niyetindeyseniz o zaman da belli başlı kurallara uymak zorundasınız. Evcil hayvanınız tartılır ve ona göre size bir ücret söylenir.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.