En Güçlü Pasaporta Sahip İlk 10 Ülke

Vizesiz seyahat edilebilen ülke sayısına göre dünyanın en güçlü pasaportuna sahip olunmaktadır. Vize; bir ülkeye giriş yapmak ya da bir ülkeden çıkış yapmak için gerekli makamlardan alınması gereken izindir. Eğer bir ülkeye vizesiz giremiyorsanız, pasaportunuza vize onayının yapılması gerekir. Vize ile giriş yapılan ülkede çalışma hakkına ya da ikametgâh hakkına sahip olmazsınız.  Vize işlemleri için belli prosedürleri yerine getirmek gerekir. Kimi ülkelerde vize uygulamaları oldukça zor şartlar gerektirmektedir. Pasaportunuzla ne kadar çok ülkeye vizesiz giriş yapabiliyorsanız, o derece güçlü bir pasaporta sahipsiniz demektir. Pasaportunuzu alıp, vize gerektirmeyen ülkelere rahatça giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Giriş ve çıkışlarda sınırlandırma ile karşılaşmazsınız, seyahatleriniz çok daha ucuza mal olur.

pasaport

Yaşadığınız ülkenin pasaportu, sizin seyahat özgürlüğünüz de büyük bir etkiye sahiptir. Dünya genelinde bulunan 193 ülkenin yer aldığı araştırmada, vizesiz seyahat edilebilecek ülkeler baz alınarak, dünyanın en güçlü pasaportuna sahip olan ülkeler sıralanmıştır. Ekonomisi güçlü ve gelişmiş olan ülkeler aynı zamanda güçlü pasaporta sahip ülkeler sıralamasında ilk 10’a girmiştir. Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan Türk Vatandaşları 70’den fazla ülkeye vizesiz girebilmektedir. Bununla birlikte 30’dan fazla ülkede de kapıda giriş kolaylığı yaşamaktadır. Türkiye 108 ülkeye rahatlıkla giriş çıkış yapabilmesine rağmen en güçlü pasaporta sahip olan ülkeler listesinde 29. sırada yer almaktadır. İşte en güçlü 10 pasaport;

1. AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ ve İNGİLTERE

193 ülkenin 147’sine vizesiz olarak girebilen İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleri, dünyanın en güçlü pasaportuna sahip ülkeler arasında yer almaktadır. İngiliz ya da Amerikan vatandaşı olanlar pasaportları ile sorunsuz olarak 147 ülkeye giriş yapabilmektedir. Ekonomisi ile son derece güçlü olan ülkenin vatandaşları, seyahat özgürlüklerini sonuna kadar kullanabilmektedir.

amerika

2. FRANSA, ALMANYA, GÜNEY KORE

Dünyanın en güçlü ikinci pasaportuna sahip 3 ülke bulunmaktadır. 193 ülkeden 145 tanesine vizesiz olarak girebilen Fransa, Almanya ve Güney Kore sadece 48 ülkeye girerken vize almak durumdadır. Güçlü ekonomisi ile göze çarpan Fransa, Almanya ve Güney Kore, aynı zamanda dünyanın en gelişmiş ülkeleri arasında da yer almaktadır.

3. İSVEÇ ve İTALYA

Dünyanın en güçlü 3. pasaportuna sahip ülkeler ise, İsveç ve İtalya’dır. 144 ülkeye giriş ve çıkış yaparken sadece yanına pasaportunu alan İsveç ve İtalya vatandaşları, vize sorunu ile karşılaşmamaktadır. Dünyanın en güçlü 3 pasaportuna sahip ülkelerin sayısı İsveç ve İtalya ile 7’yi bulmaktadır.

4. DANİMARKA, SİNGAPUR, FİNLANDİYA, JAPONYA, LÜKSEMBURG ve HOLLANDA

En güçlü pasaport sıralamasında dördüncülüğü 6 ülke paylaşmaktadır. 143 ülkeye rahatlıkla giriş yapabilen Danimarka, Singapur, Finlandiya, Japonya, Lüksemburg ve Hollanda 193 ülkenin 50 tanesine giriş yaparken, vize engeli ile karşılaşmaktadır.

5. İSVİÇRE

Dünyanın en güçlü pasaportlarından birine sahip bir diğer ülke de İsviçre’dir. İsviçre vatandaşları 142 ülkeye vizesiz olarak seyahat edebilmektedir.

Biletall.com’dan En Ucuz İsviçre Uçak Biletini Bul »

6. NORVEÇ, İSPANYA, BELÇİKA, PORTEKİZ ve İRLANDA

Dünyanın en güçlü pasaportuna sahip ülkeler arasında altıncı sırada beş adet ülke bulunmaktadır. 193 ülkeden 141 tanesine Norveç, İspanya, Belçika, Portekiz ve İrlanda vizesiz olarak seyahat edebilmektedir.

ispanya

7. MALEZYA, YUNANİSTAN, AVUSTURYA ve KANADA

Dünyanın en güçlü pasaportuna sahip 7. ülkesi arasında komşumuz Yunanistan da yer almaktadır. Yunanistan ve beraberinde Malezya, Avusturya ve Kanada 140 ülkeye vizesiz olarak rahatlıkla seyahat edebilmektedir.

8. YENİ ZELLENDA

Dünyanın en güçlü pasaportuna sahip 8. ülkesi ise, Yeni Zelanda’dır. 193 ülkeden 139 tanesine vizesiz olarak girebilen Yeni Zelanda, sadece 54 ülkeye giriş yaparken vize sorunu ile karşılaşmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Yeni Zelanda Uçak Biletini Bul »

9. ÇEK CUMHURİYETİ, MACERİSTAN ve AVUSTURALYA

Dünyanın en güçlü pasaportuna sahip ülkeler arasında 9. sırada yer alan Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Avustralya 193 ülkeden 138 tanesine seyahat ederken vize sorunu ile karşılaşmıyor.

10. POLONYA ve SLOVAKYA

Dünyanın en güçlü ilk 10 ülkesi arasında yer almayı başaran Polonya ve Slovakya, 137 ülkeye vizesiz olarak rahatlıkla giriş yapabilmektedir. Büyüyen bir ekonomiye sahip olan Polonya ve Slovakya, güçlü pasaporta sahip ülkeler arasında kendine 10. sırada yer bulabilmiştir.

Dünyanın en güçlü 10 pasaportuna sahip ülke sayısı 30 kadardır. Sayılan 30 ülke pasaportları ile vizesiz olarak giriş yaptıkları ülkelerde çalışabilir ve ikamet edebilirler.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.