En Güzel 10 Yurtdışı Tatil Yerleri

Tatil, insanların kafalarını boşaltmaya, sene içindeki yorgunluklarını atmaya ve dinlenmelerine yaramaktadır. Tatil denilince akla ilk olarak güneş, deniz ve kum üçlüsü gelse de böyle olmak zorunda değildir. Örneğin Türkiye’de Ege ya da Akdeniz Bölgesine gidip denize girmek yerine, Karadeniz Bölgesine gidip yaylalarda tatil yapabilirsiniz. Ya da Nevşehir’e gidip doğal mirasımız olan Peri Bacalarını görebilirsiniz. Türkiye’de tatil yapmak isteyen biri üç aşağı beş yukarı rotasını sıkıntı çekmeden çıkarabilir. Yaşadığımız, bildiğimiz coğrafyada çok da zorlanmayız. Ancak yurt dışı tatili isteyenlerin işi daha zordur. Yurt dışına tatile gitmek isteyen biri çok detaylı araştırma yapmalıdır. Eğer sizin de böyle bir fikriniz var ise yazımızı okumaya devam edin. Çünkü bu yazımızda yurt dışı tatil planı yapacaklara fikir niteliğinde olacak 10 tane güzel tatil yeri paylaşacağız.

1) LONDRA

Londra, bilindiği üzere İngiltere’nin başkentidir. Ayrıca İngiltere’nin en büyük şehri olduğu gibi aynı zamanda da en kalabalık kentidir. Londra’ya gitmek isteyen bir birey öncelikle ziyaret etmesi gerekenler arasında Tower of London,  Londra gözü, Tower Bridge, Buckingham Sarayı ve Trafalgar Meydanı gibi yerler olduğunu bilmeli ve ona göre bir rota çıkarmalıdır.

2) PARİS

Fransa’nın başkenti olan Paris’i de gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Fransa’nın olduğu kadar modanın da başkenti olan Paris’te şık binalar, kaldırım kafeler, küçük dükkanlar, barlar, müzeler, gurme restoranlar, tiyatrolar ve parklar size sınırsız gezilecek ve keşfedilecek alan sunuyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Paris Uçak Biletini Bul »

3) MALDİVLER

Maldivler 1190 irili ufaklı adacıktan oluşmaktadır. Dünyada başka bir örneği olmayan coğrafyasıyla doğa mucizesidir. Hint Okyanusu’nun güzelliklerini doyasıya yaşamak ve güzel bir tatil geçirmek isteyenlerin listesinde yer alabilir.

4) BARCELONA

İspanya’nın bir ili olan Barcelona da yurt dışı tatili yapmak isteyenler için iyi bir tercihtir.

5) EDINBURGH

İskoçya’nın başkenti olan Edinburgh, farklı atmosferi ile insanları büyüleyen bir şehir. Bol bol tarih kokan Edinburgh, sahip olduğu enfes doğa ve mimari ile de tatil severlerin ilk tercihlerindir.

6) AMSTERDAM

Hollanda’nın başkenti olan Amsterdam da çok ziyaretçi alan kentlerdendir. Amsterdam’ın en dikkat çekici özelliği ise şehri sarmalayan su kanallarıdır.

7) VENEDİK

Venedik, Veneto adı verilen bölgenin başkentidir. Venedik kuzeydoğu İtalya’da birbirinden kanallar ile ayrılmış ve köprüler ile bağlanan 118 adanın üzerine kurulu bir şehirdir. Venedik sanat eserleri, mimarisi ve doğal güzelliği ile ün yapmıştır. Bu şehir tamamıyla -denizkulağı da dâhil- Dünya Mirasları listesindedir. Venedik kentinde tatil yapmak isteyenler için sınırsız gezilecek mekân bulunmaktadır.

8) BERLİN

Berlin, Almanya’nın en büyük şehri ve de başkentidir. Berlin, aynı zamanda bir eyalet kenttir. Şehirde çok fazla farklı kültürden insanlar bulunmaktadır. Türkler de çoğunluktadır. Türkiye dışında yaşayan en kalabalık Türk nüfusu ve aynı zamanda Berlin’deki en kalabalık yabancı nüfusu oluşturmaktadır. Şehrin binaları, sanat galerileri ve müzeleri bohem özelliğini hâlen daha korumaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Berlin Uçak Biletini Bul »

9) PHUKET

Tayland’ın en popüler ve en çok turist alan adası Phuket, yurt dışı tatilinin hakkıyla yaşanabileceği yerlerin başında gelmektedir. Phuket’e Dünya’nın her yerinden yoğun bir turist akışı vardır. Özellikle de Batılı Turistler burayı oldukça fazla tercih etmektedir. Adanın en meşhur ve kalabalık plajı ise batı kıyısında bulunan Patong plajıdır.

10) AMALFİ KIYILARI

Güney İtalya turlarında vazgeçilmezlerin başında gelen Amalfi Kıyıları, İtalya‘nın hatta Avrupa’nın en özel deniz tatili noktalarından biridir. Dik yamaçlara kurulmuş köylerin harika manzarası ile beraber dünyanın en güzel manzaralı yollarından kabul edilmektedir. Amalfi Kıyıları boyunca farklı köyleri gezebilir, plajlarda kendinizi Akdeniz’in sularına bırakabilirsiniz.

Yurtdışı yerine Türkiye’de tatil yapmak isterseniz sizler için daha önce hazırlamış olduğumuz Türkiye’de En İyi Deniz Tatili Yapılacak 10 Yer başlıklı içeriğimize kesinlikle göz atmalısınız. En avantajlı yurt içi  ve yurt dışı uçak biletleri Biletall.com’da sizleri bekliyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.