Tatil İçin Ege mi, Akdeniz mi?

Güzel ülkemiz Türkiye’de pek çok tatil yapılacak, gezilip görülecek, yaşanacak; tarihi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan bölgeler mevcuttur. Tatilciler için vazgeçilmez mekânları içinde barındıran, yurtiçi ve yurtdışından gelen ziyaretçileri ağırlayan, turistik açıdan gözde konumda olan bölgeler tercihler arasındadır. Türkiye’nin her bölgesinde, tarih kokusunun yayıldığı, medeniyetlerin durağı olduğu ve çevre güzellikleri ile kendisini ön plana çıkardığı şehirler ve tatil köyleri bulunmaktadır. Özellikle Akdeniz ve Ege bölgesi, tatilcilerin en çok tercih ettiği bölgelerdendir. Tatil yapmak isteyenlerin karar kılmakta zorlandıkları konulardan biri de budur. Tatil için Ege mi, Akdeniz mi?

Ege Bölgesinde Tatil Yerleri ve Önemli Noktalar

Ege bölgesi, Türkiye’nin batısında yer alan muazzam güzelliklerle dolu tatil cennetidir. İzmir’i ile Muğla’sı ile Çanakkale’si ile turizmin atardamarı konumundadır. Pek çok turist, özellikle Bodrum başta olmak üzere Ege bölgesinde birçok tatil köyünden rezervasyonlar yaptırmaktadır. Özellikle İzmir, bu konuda baş tacıdır denilebilir. Ege sahil çizgisinde yer alan Özdere bölgesi de tatilciler için inanılmaz bir seçenek olmakta.

Parıl parıl parlayan denizi, sahili, güneşi, kumu, havası, koyları ve niceleri… Yerli ve yabancı turistlerin gezip göreceği yerler listesinde başı çeken noktalardan bir tanesidir Özdere. Seferihisar gibi, arkeoloji ve doğa cenneti Bergama gibi, güneyi süsleyen Selçuk gibi pek çok gezilip görülecek yerler, ege denince ilk akla gelen şehir, İzmir’i süsleyen bölgelerdir.

Egenin güneyinde bulunan ve topraklarının bir kısmı Akdeniz bölgesinde yer alan Muğla da tatil cennetidir. Nüfus bakımından Türkiye’nin en kalabalık 24. şehri olan Muğla, yabancı turistlerin gözde mekânlarındandır. Antik tiyatrosuyla, Bodrum Kalesi ile, Yediler Manastırı ile ve Sarıgerme Plajı gibi bölgeleriyle turizmin öne çıkan şehri Muğla, tatil için gezilip görülecek yerler listesinde mutlaka olması gereken tatil bölgesidir. Dalaman, Datça, Ortaca, Marmaris ve Fethiye gibi tatil bölgeler de Muğla’nın gözde mekânlarındandır. Kültürüyle, insanıyla, toplumsal yaşamı ve çevre güzellikleriyle kesinlikle tatil için en uygun bölgelerden bir tanesidir.

Ege’nin incisi Çanakkale de, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Tarihi şehitliği ile ve Kurtuluş Savaşı’nın merkez noktası olarak da adlandırılan Çanakkale, Türk turizminin önemli bölgelerindendir. Özellikle yerli turistleri manevi anlamda kendisine çağıran şehitlik, Çanakkale’nin mutlaka ama mutlaka gezilmesi, görülmesi ve yaşanmasını fısıldamaktadır. Tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de ön plana çıkan Çanakkale’de, her yıl Nisan ayının 25’inde Anzak Günü kutlanmakta ve bu vesileyle şehir, Yeni Zelanda ve Avustralya gibi bölgelerden ziyaretçi akınına uğramaktadır. Ege’nin incileri olan tatil bölgeleri, barındırdıkları güzelliklerle tercih edilebilir.

Akdeniz Bölgesinde Tatil Yerleri ve Önemli Noktaları

Ülkemizin tatil cennetlerinin sırasıyla bulunduğu bölgeler listesinde başı çeken Akdeniz Bölgesi, hem doğal güzellikleri ile hem de tarihi güzellikleriyle dikkatleri üzerine toplamaktadır. Türkiye turizm sektörünün başlıca gözde tatil bölgelerinden olan Akdeniz bölgesi, havasıyla, suyuyla, güzellikleriyle, kültürüyle kısacası her yönüyle beğeni kazanmaktadır.

Akdeniz’in en önemli tatil noktalarından biri olan Mersin, Akdeniz tatili için plan yapanların ideal tercihleri arasında yer alan bölgedir. Köşekbükü Mağarası, Anamur Çayı, Mamure Kalesi, Ilısu Şelalesi ve pek çok tarihi ve doğal yerleri ile tatil yapılacak bölgeler arasında tercih edilesi mekânlardandır. Manevi açıdan da ziyaret edilecek olan Zeyne Türbesi’ne ev sahipliği yapan Mersin, Dağpazarı Kilisesi gibi antik yapıtları da barındırmaktadır.

Akdeniz’in bir diğer gözde tatil bölgelerinden biri de Antalya’dır. Türk turizminde tatil cenneti olarak anılan Antalya, pek çok doğal ve tarihi güzelliklerle yerli ve yabancı turistlere kapısını açmaktadır. Antalya sınırları içerisinde mutlaka görülmesi gereken ve herkes tarafından tavsiye edilen nokta Olympos’tur. Genelde genç kesim tarafından tercih edilen, temiz denizi ve temiz havasıyla tanınan Olympos, Antalya’nın gözbebeğidir denilebilir. Ayrıca Akdeniz ve Antalya’nın deniz tatili için oldukça uygun olan bölgesi Kemer de yoğun turist akınına uğrayan bölgelerdendir. Bunun yanında Alanya’da da önemli bir güzellik söz konusudur. Alanya, eşsiz ve benzersiz bir manzaraya sahip olmakla birlikte, her bütçeye uygunluk gösteren oteller ile ziyaretçilere ve turistlere hizmet etmektedir.

Ayrıca Manavgat, Side, Kekova, Belek ve Kalkan gibi bölgeler de Antalya tatilinin olmazsa olmazlarındandır. Tatil bölgeleri hakkında edinilen bu bilgiler doğrultusunda ve bütçeye uygunluğu ile tatil tercihi yapılabilir. Antalya uçak bileti için tıklayın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.