Dünyanın En Güzel Manzaralara Sahip Tren Rotaları

Uçakların sizi daha kısa sürede bir yerden bir yere götüreceği doğru ama hiçbir şey tren yolculuğunun sahip olduğu romantik hisse sahip değil. Hepimizin geçmişinde vardır yandan geçen manzaraları doyamadan izlediği, tadı hala damağında kalan bir tren yolculuğu. Biz de bu anılarımızdan yola çıkarak sizlere muhteşem manzaralar sunacak tren yolculukları sunmak istedik. İşte bu romantik hislerin doruk noktasına ulaştığı, dünyanın en güzel tren güzergahları!

The Reunification Express, Vietnam

Hanoi’yi Ho Chi Minh City’ye ulaştıran bu güzergah, binden fazla köprüden, düzinelerce tünelden ve 150’den fazla tren istasyonundan geçiyor. Plajlar, dağlar, ormanlar, şehirler ve Vietnam’a dair birbirinden renkli binlerce manzara görmek isteyenler bu güzergahı kaçırmamalı. Tüm güzergahı tamamlamanın 20 saat sürdüğü yolculukta istediğiniz şehirde inerek oraları gezebilir, seyahatinizi daha da uzatabilirsiniz.

The California Zephyr, Amerika

Chicago’da başlayıp San Francisco’da biten bu rotayı tamamlamak tam 51 saat sürüyor! Chicago – Omaha – Denver – Salt Lake City – Oakland güzergahında ilerleyen tren dünyanın en güzel rotalarından biri. Chicago Union İstasyonu’ndan ayrıldıktan sonra tren, Naperville, Illinois’de bir ara durakta mola veriyor. Aurora’yı geçrikten sonra hiç bitmeyecekmiş gibi görünen mısır taşralarının arasından ilerleyen tren, Missisipi Nehri’nin kıyısından ilerliyor  ve Nebraska’ya kadar devam ediyor, daha sonra Denver’a ulaşıyor. Sonrasında ocky Dağları’nı, Colorado Nehri’ni ve Glenwood Kanyonu’nu görebileceğiniz bu yolculuk gerçekten denemeden ölmemeniz gereken bir rota.

Baikal–Amur Mainline, Rusya

4 bin kilometre uzunluktaki tren güzergahı, 21 tünel ve 4 binden fazla köprüden geçiyor. Moskova’nın batı ucundan başlayan rota, Ural Dağları’ndan ve yoğun Sibirya ormanından geçiyor. Sekiz günlük yolculuk, Rusya’nın en büyük üçüncü şehri Novosibirsk’teki Ob Nehri’nden ve nefes kesen Baykal Gölü’nden geçen Baikal–Amur Mainline gerçekten dünyanın en güzel manzaralarına sahip bir tren yolculuğu.

The Bergensbanen, Norveç

Bergen Demiryolu (Bergensbanen), Oslo ve Bergen arasında bulunur. ve Norveç’in en güzel manzaralarından bazılarını sergiler. Kuzey Avrupa’nın en yüksek demiryolunda, haftada dört sefer yapılıyor. Hatta bunlardan biri gece seferi ancak gece yolculuk demek tüm güzel manzaraları kaçırmak anlamına geliyor. Oslo ve Bergen arasında git-gel yapan Bergensbanen treni yaklaşık yedi saat sürüyor, 22 durakta duruyor ve 180 tünelden geçiyor.

The TranzAlpine, Yeni Zelanda

Yeni Zelanda’nın en etkileyici manzaralarından oluşan bir görsel şölen izlemek isteyenler buraya! Christchurch’te başlayan TranzAlpine, Waimakariri Nehri’nin yanındaki Canterbury Ovası’nın verimli topraklarından geçiyor. Daha sonra Arthur’s Pass National Park’tan geçen güzergah, tropikal yağmur ormanlarına doğru ilerliyor ve Greymouth’ın eski altın madeni kasabasında sonlanıyor.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.