Fransa Vizesi Nasıl Alınır? Gerekli Evraklar Nelerdir

Fransa’ya seyahat edecek olan ziyaretçilerin öncelikle bir Fransa vizesine sahip olmaları gerekmektedir. Fransa’ya sorunsuz bir şekilde ayak basabilmeniz için vize işlemlerini halletmeli ve bu süreç için önceden işlemlerinize başlamalısınız. Özellikle bu seyahatinizi tatil ve bayram zamanlarında gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız, seyahatinize çıkmadan iki ay öncesinden vize işlemleri için evrak hazırlıklarına başlamanız, daha sonradan mağdur durumda kalmamanız için son derece faydalı olacaktır. Eğer resmi bir pasaport olan hususi pasaport sahibi iseniz, Fransa ve Türkiye olan anlaşma gereği vize almanıza ihtiyaç olmayacaktır. Bu pasaporta sahip olan Türk vatandaşları 90 günü geçmemek şartı ile 180 gün içerisinde vizesiz bir şekilde ülkeye giriş yapabilme hakkına da sahiptirler. Eğer kısa süreli vize başvurusu yapmak istiyorsanız bu işlemi yapmak için Fransa Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş danışmanlık firmaları ile iletişime geçmelisiniz. Fransa Konsolosluğu kısa süreli vize başvurularını kabul etmemektedir. Uzun süreli Fransa vizesi için başvuru işlemleri İstanbul’daki Fransa Konsolosluğu ve Ankara’daki Fransız Büyükelçiliği’nde yapılmaktadır.

fransaya-gitmekFransa Vizesi Başvuruları

Fransa vizesi için yapılacak olan başvurular, Türkiye’de çeşitli şehirlerde bulunan Fransa Fahri Konsoloslukları’na yapılabilir. Bununla birlikte Fransa Fahri Konsoloslukları Fransa vizesi için herhangi bir karar yetkisine sahip değildirler. Bu konuda karar verecek olan yetkili birimler; İstanbul’daki Fransa Konsolosluğu ile Ankara’daki Fransa Büyük Elçiliği’dir.

Fransa vizesi alabilmek için öncelikle yeni düzenlenmiş bir pasaport olan e-pasaporta ihtiyacınız olacaktır. Hususi pasaport ya da Umumi pasaport diye ikiye ayrılan bu pasaport türlerinden Hususi Pasaport’a sahipseniz zaten herhangi bir vize müracaatına bulunmanıza gerek kalmayacaktır. Umumi pasaport taşıyorsanız, sizden istenilen evrakları sistematik bir sıra ile hazırlamaya başlarsanız çok daha rahat bir şekilde evrak tamamlama sürecini bitirebilirsiniz. Aynı zamanda eğer pasaportunuzun geçerlilik tarihi dolmak üzere ise, bir an önce pasaport yenileme işlemi yapmanızda fayda vardır. Vize başlangıç tarihinden sonra en az 6 ay geçerli bir pasaporta ihtiyacınız olduğunu ve vize işlemleri sırasında bu detayın önem taşıdığını sakın aklınızdan çıkarmayın.

fransa-vize

Biletall.com’dan Fransa’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Pasaport Hakkında Genel Bilgiler

Pasaportunuzun yıpranmamış ve sayfalarının hasarsız olması gerekmektedir. Unutmamanız bir diğer nokta da, Türkiye’de Fransa vizesi almış olsanız bile, Fransa kontrolünden geçerken görevli olan memurun bir şekilde doküman kontrolünden tatmin olmaması ülkeye girişinizi engelleyebilir ve seyahatiniz bir kabusa dönebilir. Sınır görevlisi tarafından geri çevrilmemek için belgelerinize ve dokümanınıza iyi bakmalısınız. Fransa vizesi alabilmek için hazırladığınız evrakların tam ve eksiksiz olması vize almak için yapacağınız mülakat aşamasında sizin yararınıza olacaktır. Görüşme yapılacağı tarih, randevunuza vaktinde gitmeli ve vize görevlisinin sorularını samimi bir şekilde yanıtlamalısınız. Fransa’ya hangi nedenle gideceğiniz, kaç gün kalacağınız, nerede kalacağınız, hangi tarihte döneceğiniz gibi sorular yöneltilecektir. Bu soruları net bir şekilde cevaplayın ve elinizde kalacağınız yerle ilgili rezervasyon bilgilerini mutlaka yazılı olarak da bulundurun. Vize görevlisinin sorduğu sorular karşısında tavrınızın sakin olması gerekmektedir. Sakinliğinizi koruyamazsanız bu size eksi puan getirir ve vize almak için yaptığınız bunca zahmet çöpe atılmış olur. Mülakat esnasında vize görevlisinin asıl öğrenmek ve ikna olmak istediği konu, sizin o ülkeye sadece turistik, iş ya da eğitim amaçlı gidip gitmediğinizdir.

fransa-pasaport

Birçok Avrupa Birliği ülkesi gibi Fransa’ya da illegal yoldan göç etmeye çalışan binlerce kişi çıkmaktadır. Ne yazık ki yaşanan talihsiz olaylar, politik karışıklıklar ve ekonomik sebepler bu illegal göçlerin en temel sebeplerini oluştururlar. Fransa vizesi alırken de bir takım prosedürleri tamamlamak ve bu aşamaları başarı ile geçmek gerekmektedir. Bu yüzden vize görüşmelerinde en önemli husus,  vize görevlisini ikna etmektir. Bunu da ancak doğru ve samimi bilgiler ışığında gerçekleştirebilirsiniz. Sizin kendi ülkenizle olan bağlarınız da oldukça önem taşımaktadır. Ekonomik durumunuz, ailesel konumunuz, iş hayatınızdaki statünüz vize görüşmelerinde üzerinden geçilecek konulardan başlıca noktalardır. Tatil amaçlı gidiyorsanız mutlaka rezervasyon göstermeli, gideceğiniz yerlerle ilgili gezi planları ve broşürler bulundurmalısınız. Hangi seyahat aracı ile yolculuk yapacaksanız, o ulaşım aracına ait gidiş ve dönüş olmak üzere biletlerinizi önceden temin etmelisiniz. Eğer bir aile yanında kalacaksanız o zaman kalacağınız yerin adresi ve en önemlisi size sponsor olacak ailenin yazılı bir referans kağıdına ihtiyacınız olacaktır. Bu konu ile ilgili detaylı bilgileri Fransa Konsolosluğu resmi sitesinde, vize ile ilgili bilgiler kısmından da öğrenebilir ya da kurumsal bir seyahat acentesi ile iletişime geçerek alabilirsiniz.

Paris

Fransa Vizesi ve Mülakat

Fransa vizesi almak için gireceğiniz mülakatta parmak izinizin de alınacağının hatırlatılmasında fayda vardır. Günümüzde bu uygulamayı birçok ülke yapmaktadır. Konsolosun gerek duyduğu durumlarda fotoğraf çekimi de yapılabilir. Bu gibi uygulamalar rutin prosedürden sayılır ve endişe etmenizi gerektirecek bir durum yoktur. İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan Fransa Başkonsolosluğu, Fransa vizesi başvurunuzda hem mülakat işlemini gerçekleştirmekte hem de parmak izi için işlem yapmakta ve vize için gerekli olan biyometrik fotoğraf çekimini gerçekleştirmektedir. Fransa vizesi almak için başvuracağınız danışmanlık şirketleri sizlere bu konuda oldukça yardımcı olmaktadırlar. Vize almak için iletişime geçeceğiniz danışmanlık firmasının da kurumsal bir firma olup olmadığını araştırmanızda fayda vardır. Günümüzde ne yazık ki bu konuda da bazı problemler yaşanmakta ve danışmanlık firması adı altında bir takım illegal kuruluşlar türemektedir. Vize işlemi yapmak bahanesi ile ücret alıp hiçbir işlem yapmayan isimler de piyasada bulunmaktadır. Bu yüzden öncelikle seyahat edeceğiniz acente neresi ise, onların sizleri işinde uzman ve profesyonel bir danışmanlık firmasına yönlendirmesini sağlayın. Bu sayede hem maddi hem de manevi anlamda mağdur durumda kalmazsınız ve hızlı bir şekilde işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Sizden istenilen evraklar gideceğiniz ülkenin taleplerine göre değişebilir ancak üç aşağı beş yukarı aynı belgeler istenir ve bunları eksiksiz bir şekilde hazırlamanız beklenir. Evraklarınız tam ve doğru bilgili, tarihleri geçerli ise, gidiş dönüş biletleriniz hazır, kalacağınız yerlerle ilgili rezervasyonlara sahipseniz, ekonomik durumunuzu göstereceğiniz bilgiler yeterliyse ve Türkiye ile olan bağlarınız kuvvetli ise, vize alamama gibi olumsuz bir durumla karşılaşmazsınız.

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Turkce odevi için gereken bilgilere ulşatıgım için teşekkür ederim elinize sağlık

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.