Dünyada Kış Mevsiminde Gezilebilecek En Güzel Yerler

Tüm mevsimler güzeldir elbette ki. Hepsinde gezmek ayrı bir zevk katar insanlara. Ancak kış mevsiminde gezmenin tadı ve güzelliği bambaşkadır. Kış geldiğinde elinize kahvenizi alıp, manzara karşısında huzurla yudumlayacağınız o yerleri, bizler sizler için araştırdık.

Banff Ulusal Parkı, Kanada

Alberta eyaletindeki Calgary kentinin batısında yer almaktadır. 1885’te kurulmuştur ve Kanada’nın en eski ulusal parkıdır. Her biri birbirinden muhteşem buzul göllerine sahiptir. Birçok bitki çeşidine sahip olan park, ayı, geyik gibi farklı hayvanlara da ev sahipliği yapmaktadır. Muhteşem doğa manzarası kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biridir.

Halstatt, Avusturya

Yukarı Avusturya’da Salzkammergut’da bulunan bir köydür. Yedi bin yıllık bir geçmişe sahip olan bu muhteşem köyde, dünya tarihinin en eski tuz madeni bulunmaktadır. Avusturya’nın en eski köyü olan Halsstatt, UNESCO Dünya miras alanı içerisinde yer almaktadır. Gölün kıyısında bulunması ve sırtını Alpler’ e yaslamış olması muazzam manzaralar sunmaktadır.

Trakai Adası Kalesi

Litvanya’ nın Trakai kentinde Galve Gölü içerisinde bulunmaktadır. 14.yüzyılda inşa edilmiş olan bu tarihi kale, ülkenin en önemli sembollerinden birini temsil etmektedir. 1992 yılında kalenin bulunduğu alanda Trakai Milli Parkı kurulmuştur. Bu alan kale, göl ve ormanlık alandan oluşmaktadır. Günümüzde müze olarak kullanılan kaleye, gölün üzerindeki köprü kullanılarak ulaşılmaktadır.

Svalbard, Norveç

Norveç’e bağlı takımadadır ve Kuzey Kutup Dairesi içerisinde yer alan bir buz diyarıdır. İskandinavya ve Kuzey Kutbu’nun ortasında yer almaktadır. Kutup ayılarının insanlardan daha çok olduğu bu lokasyonda sakinlik ve vahşi doğa iç içedir. Çok fazla nüfusu olmayan bu yer, kafa dinlemek isteyenlerin mutlaka gitmesi gereken yerlerden birisidir.

Biletall.com’dan Norveç’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Phuket, Tayland

570 kilometrelik yüzölçümüyle Tayland’ın en büyük adasıdır. Doğal güzellikleri ve lezzetli yemekleriyle Phuket, Tayland’ın tek başına eyalet olan tek adası unvanına sahiptir. Turkuaz denizi, beyaz kumlu kumsallarıyla ünlü plajlara sahiptir. Harika doğasıyla dünyanın en popüler ve sevilen tatil yerlerinden birisidir. Ayrıca ada turlarıyla ziyaretçilere unutulmayacak anlar yaşatmaktadır.

Plitvice Milli Parkı, Hırvatistan

Bosna- Hersek sınırına yakın bir bölgede yer almaktadır. Yeşil, turkuaz, mavi gibi birçok renk tonuna rastlanabilecek birbirinden muhteşem 16 gölden oluşmaktadır. Aynı zamanda bu göller UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası listesine alınmıştır. Göllerden oluşan şelaleleriyle, doğal güzelliğiyle ve oldukça büyük alanıyla birçok hayvana da ev sahipliği yapmaktadır.

Biletall.com’dan Hırvatistan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Richmond Parkı, Birleşik Krallık

Başkent Londra’nın Richmondupon Thames semtinde bulunan bir parktır. 17.yüzyılda kurulmuştur. Londra’nın Kraliyet parkları listesinde yer alır ve aynı zamanda en büyük park unvanına sahiptir. İçerisinde bulunan pek çok geyikle ve doğal manzaralarıyla yürüyüş için en ideal yerlerden birisidir. Bisiklet ve at binmek isteyenlere de bu imkânı sunmaktadır.

Brüj, Belçika

Brüj, Flandra’nın Batı Flandra ilinin başkentidir. Brüj denince akla Ortaçağdan kalan muazzam mimarisi gelir. Bu tarihi yapılar günümüze kadar korunmuş olup görenleri hayrete düşürmektedir. En ünlü olduğu şeylerden biri ise kanallarıdır. Sandal turuna çıkılan bu kanallar boyunca etraftaki güzelliklerin ve manzaraların tadı çıkarılır.

Bled Gölü, Slovenya

Slovenya’nın kuzeybatısındaki Yukarı Carniolan bölgesinin Alpler’inde bulunan turistik bir yerdir. Buranın en güzel özelliği ise nitekim gölün ortasında bulunan adadır. Gölün etrafındaki tepeleri ve ada sayesinde yeşilin her tonuna rastlanabilir. İçerisinde kilise de bulunduran adaya, teknelerle ulaşılmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.