Türkiye’nin 7 Bölgesinden 7 Doğal Güzellik

Ülkemizin her bölgesinde birbirinden özel doğal güzellikler bulunmaktadır. Her insanın beğenisini karşılayacak çeşitliliğe sahip güzellikleri vardır. Biz de sizlere ülkemizin yedi bölgesinden seçtiğimiz yedi güzellikten bahsedeceğiz.

Ihlara Vadisi / Aksaray

Kapadokya bölgesinin görülmesi gereken en güzel yerlerinden biridir. Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer almaktadır. Yıllar önce Hasan Dağı yanardağının lavları ile oluşmuştur.  Mükemmel bir manzaraya sahiptir. Gittiğinizde gözlerinizi alamayacağınız güzelliklerle karşılaşacağınızın garantisini verebiliriz. Sizi saran huzuru ile saatlerce zaman geçirmek isteyeceğiniz bir yer olacaktır.

Düden Şelalesi / Antalya

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Antalya’nın en meşhur şelalelerinden biridir. Antalya merkeze yakın olduğu için çok fazla ziyaretçisi bulunmaktadır. Düden ülkemizin en önemli şelalelerinden biridir. Şelale suyu 40 metre yükseklikten akmaktadır. Bu manzarayı izlemek sizlere büyük bir zevk verecektir. Şelalenin aşağı düden ve yukarı düden olmak üzere iki kolu bulunmaktadır. Düden şelalesinin atmosferi size huzur verecektir. Gördüğünüz manzara size büyük bir haz verecektir.

Acarlar Longozu / Sakarya

Sakarya’nın önemli turizm merkezlerinden biridir. Birinci derece doğal sit alanı olara geçmektedir. Renklerin birbirleriyle uyumu mükemmeldir. Doğanın size yansıyan yüzü adeta renk cümbüşü oluşturmaktadır. Gittiğinizde kendinizi alamayacağınız bir manzarayla karşılaşabilirsiniz. Yaklaşık 3000 civarı bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Longoz’da tekne turu aynı zamanda da bisiklet turu yapıp gününüzü daha da güzelleştirebilirsiniz.

Pamukkale / Denizli

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Pamukkale Travertenleri, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer almaktadır. Şehrin en önemli simgelerinden olan Pamukkale Travertenleri’nin hemen yanı başında tüm ihtişamıyla ayakta duran Pamukkale Hierapolis Antik Kenti bulunmaktadır. Pamukkale Travertenleri sizlere bembeyaz bir görüntü sunmaktadır. Gözlerinizin o beyazlığa alışacağının garantisini verebiliriz. Denizli’ye gittiğinizde ilk durağınız Pamukkale olmalıdır. Yerli ve yabancı turistlerin en uğrak noktasıdır.

Nemrut Dağı / Adıyaman

Helenistik dönemin en önemli kalıntılarından biridir. Kireçtaşı bloklarından yapılmışlardır. Nemrut Dağı’nın yamaçlarındaki mezar ve heykeller büyük bir tarihi görseldir. Her santimini incelemek isteyeceğiniz özelliklere sahiptir. Heykeller iki gruba ayrılmıştır. Bir grup güneşin doğuşuna göre diğer grup ise güneşin batışına göre yerleştirilmiştir. Bu tip detaylar insanın büyülenmesinde büyük bir etki sağlamaktadır. Bu yüzden sizlere önerimiz ya gün doğumunda ya da gün batımında orada olmalısınız.

Ayder Yaylası / Rize

Ayder Yaylası Kaçkar dağlarına yapılan tırmanışların başlangıç noktasıdır. Yaylada birçok çeşit konaklama imkânı bulunmaktadır. Manzara konusunda Ayder Yaylasının yeşilliklerinin önüne geçebilecek bir manzara yok diyebiliriz. Yaylanın ünü ülke sınırlarını da aşmıştır. Ülke içinde yapacağınız seyahatlere mutlaka burayı eklemelisiniz.

Van Gölü / Van

Nemrut Dağı’nın patlaması sonucunda bölgede tektonik çöküntünün önünü kapatmasıyla Van Gölü oluşmuştur. Tuzlu ve sodalı bir suya sahiptir. Dünyanın en büyük sodalı suyu olma özelliği taşımaktadır. Çevresinde kahvaltı yapabileceğiniz çeşitli yerler vardır. Aynı zamanda tekne turu yapabilir. Gölde gezinti sağlayabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.