Görünce Asla Zaplayamadığımız Türkiye’de Yayınlanmış En İyi 5 Gezi Programı

Gezi programları insana oldukça fazla değer katan ve tatil planları için farklı seçenekler sunan eğlence dolu programlardır. Doğaseverler, kültür ve coğrafya alanında keşif yapmak isteyenler, çeşitli yöreleri ve gelenekleri tanımak isteyenler için bu programlar vazgeçilmezler arasındadır. Bilinmeyen tarihi ve doğal güzellikler, başka hayatlar, farklı lezzetler ve daha bir sürü güzel şeyi bu programlarda izlemek mümkün.

Siz de Türkiye’de yayınlanmış en iyi gezi programlarını merak ediyor veya bu programları zaten izliyor ve seviyorsanız, Türkiye’de yayınlanmış en iyi 5 gezi programlarının detaylarını sunduğumuz bu yazımızı mutlaka inceleyin.

Gülhan’ın Galaksi Rehberi

Sunucu Gülhan Şen’in sunduğu, oldukça samimi bir gezi programı. Ekranların en eğlenceli ve faydalı gezi programlarından bir tanesi olduğunu söyleyebiliriz. Sunucunun oldukça tatlı ve uçarı yorumlarıyla şenlendirilmiş bir program olan Gülhan’ın Galaksi Rehberi’nde sunulan yerler özenle seçilmekte, izleyen kişilerde adeta ben de gitmek istiyorum arzusu uyandırmakta. Hem gezilen yerlerin muhteşem güzelliğini hem de muhabbet ve mizahı bu programda bulmak mümkün. Yani bu gezi programına denk geldiğinizde işinizi gücünüzü bırakıp izlemekten kendinizi alıkoyamıyorsunuz.

Gülhan’ın Galaksi Rehberi

Program Avrupa’da oldukça fazla yer tanıtmakla beraber, Asya, Afrika ülkeleri ve Sahra Çölü gibi yerleri de muhteşem bir sunumla izleyiciye sunmuştur. Gülhan, gittiği yerlerde ülkemizle ilgili röportajlar yapıyor, gezilen yerler hakkında rehberlerden bilgiler aktarıyor. Tarihi mekanları, doğal güzellikleri, başka ülkeleri ve kültürleri izleyebileceğiniz, asla zap yapamayacağınız bu programa bir göz atmanızda fayda var.

Doğadaki İnsan

Gezi programları arasında, Doğadaki İnsan’ın oldukça dinlendirici ve huzur verici bir etkiye sahip olduğunu söylemek yanlış olmaz. Serdar Kılıç’ın doğal yorumu ve insana özünü hatırlatan anlatımı gezi programını bambaşka bir boyuta taşıyor.

Doğadaki İnsan

İzleyicide kendisini doğaya bırakma isteği uyandıran, izleyicinin dağ-taş dolaşma hayaliyle yanıp tutuşmasına sebep olan programda insanla doğa arasındaki o kuvvetli bağ muhteşem manzaralar eşliğinde işleniyor. Ayrıca programda doğada yaşamaya ve doğada yapılabilecek onlarca şeye dair faydalı bilgiler yayınlanmakta. Bu bilgiler sadece sözle değil uygulamalı olarak da izleyiciye sunulmakta. Müzikleri, metinleri, program kurgusu ve Serdar Kılıç’ın başarılı anlatımıyla asla zap yapmanıza izin vermeyecek bu programa mutlaka göz atmalısınız.

Hayat Gezince Güzel

Fatih Türkmenoğlu tarafından sunulan program insanlara, doğaya ve kültürlere ulaşılan en doğru adreslerden birisi. Fatih Türkmenoğlu gittiği yerleri başarıyla tanıtmakta, oradaki insanlarla oldukça tatlı sohbetler yapmakta ve bu değerli anları evlerimize taşımaktadır. Seyahatin amacının dünyaya dokunmak olduğunu ifade eden Fatih Türkmenoğlu, dünyaya evlerimizden dokunmamızı sağlayan bir program yapmış. Aynı zamanda yaptığı sohbetlerle de farklı kültürleri ve oralarda yaşayan insanların hayatlarını, sevinçlerini, sorunlarını da izleyiciye başarıyla aktarmakta. Sizler de gezmenin verdiği hazzı bilenlerden, doğayı ve diğer kültürleri merak edenlerdenseniz ‘’Hayat Gezince Güzel’’ programına göz atmalısınız.

Hayat Gezince Güzel

Yolda (Yiğit-Eren)

Yiğit Alpman ve Eren Arpacık ikilisinin başarılı ve sevimli sunumlarıyla hazırlanmış hem eğlenceli hem de faydalı bir gezi programı. Sunucuların başarısı ortaya oldukça sempatik ve doğal bir program çıkmasını sağlıyor. Bu iki kafadar bazen planlı bazen de plansız bir şekilde gezi programları yapıyorlar, yerel halka oldukça fazla dikkat çekiyor ve bu sayede izleyiciler de farklı yaşamlara dokunabiliyorlar. Bu gezi programında farklı olayları, anıları ve farklı konuları görmek mümkün.

Yolda

İzleyicide ders havasında bir gezi programı hissi değil de tam aksine arkadaşlarla geziyor hissi uyandırıyorlar. Bunun başlıca sebebi programda aynı anda hem amatörlük hem de profesyonellik olması. Bu ikisinin harmanına, sunucuların sempatikliği de eklenince gezilen ve tanıtılan yerleri dinlemek ayrı bir keyifli oluyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.