Hangi Ülkede Ne İle Şehirler Arası Yolculuk Yapılır?

Bir ülkeye gittiğinizde kalacak ya da gezilecek yerleri bilmek kadar, şehirler arasında neler ile yolculuk yapılacağının bilinmesi de büyük önem taşıyor. Yazımızda bahsedeceğimiz ülkelere gitmeden önce bu bilgileri edinmek size zamandan ve paradan tasarruf sağlayacaktır. Malum, ulaşım bazı durumlarda çok zevkli ve eğlenceli bir hal alırken, bazen de çileye dönüşebilir. Ülkelerde bulunan şehirler arası ulaşım şirketleri, hızlı ve konforlu bir yolculuk yapmanızı sağlar. Yazımızda aşıklar şehri Paris’in bulunduğu Fransa, makarnanın anavatanı İtalya,  gurbetçilerimize kucağını açan Almanya, boğa güreşleri ile ünlü İspanya gibi ülkelerin, şehirler arası ulaşım bilgilerini detaylı olarak aktaracağız.

Bu İçerikte Neler Var?

FRANSA

fransa

Fransa’ da ulaşım özellikle hızlı tren hatları ile yapılmaktadır. Bu sebepten insanlar için ulaşım, sorun olmaktan tamamen çıkmıştır. Çünkü son derece gelişmiş ve güvenli bir demir yolu ağına sahip olan Fransa’da artık uzak yer kavramı yoktur diyebiliriz. Fransa’nın güney ucu olan Marsilya’dan başlayıp, kuzey ucu Lille’e ulaşmak için 4 saatlik bir zaman dilimi yeterli olacaktır. Bu iki şehir arası ise yaklaşık 1000 km dir. Thalys adı verilen hızlı tren şirketi ile Fransa’da şehirler arası yolculuğunu güvenle yapabilirsiniz. Thalys trenleri Amsterdam, Köln, Brüksel ve Paris bağlantılı trenlerdir. Eurostar hızlı tren şirketi Londra, Paris ve Brüksel hattıdır.  Bu şehirler arasında yolculuk yapmak için Eurostar’ın hızlı tren imkânlarından faydalanabilirsiniz. Yaklaşık 750 koltuk kapasitesi mevcuttur.  Size rahat ve konforlu bir yolculuk imkânı sunmaktadır. Geniş ve yatabilen koltuk imkânı, ücretsiz yiyecek ve içecekle yolculuğunuzu sorun yaşamadan noktalamanızı sağlar.  Bilet alırken size uygun ödeme alternatifleri de sunmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Fransa Uçak Biletini Bul »

İTALYA

italya

İtalya’ya büyük hayallerle adım attığınız ilk andan itibaren ulaşım konusunda da bilgi sahibi olmanız gerekir.  İtalya’da ulaşım nasıl yapılıyor diye endişeleriniz mi var?  Endişe etmenize gerek yok, tavsiyelerimize kulak verin. İtalya’da ulaşım için en çok tercih edilen yöntem, uygun fiyatlarıyla ve konforlu yapısı ile tren yolculuğudur. Tren yolculuğu ile İtalya’daki birçok şehri vakit ve gereksiz para kaybı yaşamadan gezebilirsiniz.  İtalya’da bulunan Trenitalia adlı şirketi şehirler arası yolculuk yaparken tercih edebilirsiniz. Trenitalia şirketinden uygun fiyatlarla online bilet alabilirsiniz. Dilediğiniz gibi İtalya’yı gezip gönlünüze göre dolaşabilirsiniz. İtalya’nın tüm şehirlerini Trenitalia ile gezmenin farkını yaşayın. Tabi bu gezmelerin tozmaların bir bedeli de var. 20 Euro’dan başlayıp 90 Euro’ya kadar ulaşabilen bilet fiyatları mevcut.

ALMANYA

almanya

Almanya’da ulaşım birçok ülkede olduğu gibi en çok demiryolu ile yapılmaktadır. Almanya’daki neredeyse tüm şehirlerde tramvay, tren, ve metro bulunmaktadır. İlave olarak otobüsler de mevcuttur. Otobüslerin fiyatı genellikle trene göre daha uygundur. Tren kadar hızlı olmasa da son zamanlarda oldukça rağbet görmektedir.  Almanya’da bir günden fazla kalacaksanız toplu bilet almak daha ekonomik olacağından tavsiye ederiz. Aylık olarak satılan biletler 50 Euro olarak belirlenmiştir. Alman Demir Yolları’nın genel adı Deutsche Bahn’dır.  Bu şirket size birçok seçenek sunar. ICE, IC adı verilen hızlı tren imkânları ile uzak olan mesafeleri ayağınızın ucuna getirebilirsiniz. Örneğin; ICE ile Münih ve Berlin arası 3 saatten fazla sürmemektedir. Kısa mesafeler için tren kullanmanız daha mantıklı bir karardır. Uzun mesafeler için tren tercih edilmemektedir.

Biletall.com’dan Almanya’ya En Ucuz Uçak Biletini Bul »

İSPANYA

ispanya

Hayatınız boyunca mutlaka görülmesi gereken yerler arasında sayılan İspanya’da gezilip görülecek birçok şehir var. Özellikle Barselona, Valencia, Sevilla, Cordoba, Granada gibi şehirler her yıl çokça turist çekmektedir. Peki, bu şehirlere ulaşım nasıl yapılmaktadır?  İspanya’ya doğru yola çıktınız, size tavsiyemiz ilk olarak Barselona’ya gitmeniz olacaktır. Barselona’da gezintiniz bittikten sonra diğer şehirlere çok daha kolay ulaşabilirsiniz.  En temel ulaşım yolları uçak, tren ve ilginç bir yöntem olan bottur. İspanya’da gerek halkın gerek ülkeye gelen misafirlerin daha rahat olabilmesi için ulaşım konusunda farklı şirketler vardır. Tüm şirketler Autoritat del Transport Metropolita şirketine bağlı olarak hizmet vermektedir.  Barselona’ya genelde havayolu ile yolculuk edilmektedir. RENFE adı verilen şirket İspanya’daki tren ulaşımını başarıyla devam ettiren bir kurumdur. Barselona’ya gitmek için tren ulaşımı fiyatları oldukça uygundur. Barselona’da en uygun ve en çok tercih edilen ulaşım otobüsle ulaşımdır. Otobüsten sonra en uygun seyahat Renfe Tren yolu seçeneğidir. Gidiş-dönüş satın almalarda %20 indirim uygulanmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.