Hangi Ülkeler Türk Vatandaşlarından Transit Vize İstemiyor?

Ülke olarak seyahat etmeyi çok severiz. Bu seyahat, yurt dışındaki ülkelere olursa daha eğlenceli bir hal alır. Dünyadaki bazı ülkeler Türkiye’den vize istiyor bazı ülkeler ise Türk vatandaşlarını vizesiz ülkelerine kabul ediyor. Yurt dışına, seyahat amaçlı ya da başka sebeplerden dolayı çıkarken transit vize yöntemi de kullanılıyor. Yolculuğunuzun güzel başlamasını ve hiçbir pürüzle karşılaşmamanızı istiyoruz. Bu sebeple transit vize konusunda sizlere mini bir bilgi seti hazırladık. Uçak yolculuklarında genelde indirimli biletler tercih ederiz. Aktarmalı uçuşlar fiyat olarak daha uygun olduğu için tercih sebebidir.  Bir uçaktan inip bir uçağa binmek fiziksel olarak biraz zor olabilir ama ekonomik olarak yüzünüzü güldürmeyi başarır. Yolculuğa başladınız ve transit vize imkânından yararlanacaksınız. Hangi ülke transit vize ister, bu ayrıntıyı bilmek zorundasınız. Tatilinizin başlamadan bitmesini istemiyorsanız transit vize konusunda yeteri kadar bilgiye sahip olmanız gerekir. Söz konusu ucuz bilet olunca elbette birçoğumuzun ilgisini çekiyor fakat seyahatinizin sorunsuz geçmesi için, “Hangi Ülkeler Türk Vatandaşlarından Transit Vize İstiyor?” sorusunun cevabını sizlerle paylaşalım.  Transit vizeyi kabul eden ülkeler zaman zaman değişiklik gösterdiğinden sizlere vereceğimiz bilgilerin en güncel bilgiler olduğunu hatırlatmak isteriz.

BİRLEŞİK KRALLIK

Birlesik-Krallik

Aktarmalı olarak başladığınız yolculukta İngiltere üzerinden başka bir ülkeye gitmeyi planlıyorsanız transit vizeniz olması gerekir. Peki, bundan muaf olduğunuz durumlar da var mı? Evet, şanslısınız! Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri’ne giriş vizelerinizin bulunması ve en az 6 ay önce bu ülkelere giriş- çıkış yapmanız durumunda transit vizeden muaf sayılırsınız. Aynı zamanda ABD, Kanada veya Avrupa Ekonomik Bölgesi’nde oturma izninin bulunması da muaf olmanızı sağlar. Eğer belirtilen bu koşullara uymuyorsanız o zaman uçaktan uçağa geçiş yapmanız gerekecek ve İngiltere’yi görmeyecek olsanız dahi transit vize alarak bu ülkeyi görmüş olacaksınız.

BULGARİSTAN

Bulgaristan

Komşumuz olan Bulgaristan bizi şaşırtmış durumda.  Bulgaristan komşusundan yani Türklerden transit vize isteyen ülkeler arasında gösteriliyor.  Küçük bir örnek verelim. Kesinlikle vize istemeyen Makedonya ya da Sırbistan’a aracınızla gitmek istediğinizde bile Schengen vizesine sahip olmanız gerekir. Eğer yoksa transit vizeniz olması şarttır.  1 yıla kadar çoklu transit vize alma imkânınız bulunuyor. Hatırlatmak istedik.

Biletall.com’dan Bulgaristan’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

ALMANYA

Almanya

Ülkemizden Almanya’ya birçok yolculuk gerçekleştirilmektedir. Almanya’ya yolculuğunuz sırasında Schengen vizeniz bulunmuyorsa ikinci seçenek transit vizenizin bulunması gerekir. Almanya da transit vize isteyen ülkeler arasında kendini göstermektedir. Ancak önemli bir nokta paylaşalım. Andorra, Kanada, Japonya, Monaco, San Marino, ABD ya da Avrupa Birliği ülkelerinden birinde oturma iznine sahip değilseniz bu vizeyi almak zorundasınız. Siz değerli okuyucularımıza küçük bir tüyo daha iletelim.  AB vatandaşı olup da serbest dolaşım hakkına sahip bir akrabanız bulunuyorsa transit vizeden muaf olma hakkınız var demektir.

YUNANİSTAN

Yunanistan

Komşumuz olan Yunanistan bu konuda asla taviz vermiyor. Transit vize konusunda oldukça katı tutumlar sergileyen Yunanistan Schengen anlaşması maddelerine bağlı kalıyor. Sadece Schengen’e dâhil olan ülkelerde çalışma veya oturma izni bulananlar transit vizeden muaf olabiliyorlar. Eğer, siz de yolculuklarınızı Yunanistan üzerinden yapacaksanız bulunduğunuz ülkedeki Yunan temsilciliklerinden 3 ay süreyle geçerli olabilecek “çift transit” vizesine başvurabilirsiniz. Bu imkânla daha kolay ve rahat uçak yolculuğu yapabilirsiniz.

ÇİN

Cin

Oldukça kalabalık bir ülke olan Çin, bu konuda Türk vatandaşlarına inisiyatif kullanmış gibi duruyor. Çin bazı şartlarda transit vize istiyor. Nedir bizi mutlu eden bu şartlar? Eğer, 24 saatten kısa bir sürede 3. bir ülkeye gitme planınız varsa; havalimanından çıkmadan uçacaksanız, transit vizesi almanıza gerek yoktur. Ancak aksi bir durumda, havalimanında bekleme süreniz 24 saati geçerse Çin sizden transit vize talep ediyor.

Biletall.com’dan Çin’e En Ucuz Uçak Biletini Bul »

 

3 Comments

  1. BiletallBlog

    İtalya aktarmalı uçmayı düşünüyorum, İtalya Transit vize istiyor mu Türklerden?

  2. BiletallBlog

    ist kanada yolculuğunda aldığım kanada vizesi ile aktarmalı uçuş yapabiliyormuyum

  3. BiletallBlog

    Polonya transit vize istiyor mu ve ya italya

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.