Interbus Nedir? Nasıl Kullanılır?

Avrupa’yı gezmek son yıllarda gençlerimiz için bir hayal olmaktan çıktı. Çok gezenin çok bildiği şu dünyada bizler de Biletall ailesi olarak sizleri daha çok gezip görmeye, öğrenmeye teşvik etmek için birbirinden farklı imkânları araştırmaya devam ederken, bu ay sizler için Interbus’ı incelemek istedik.

Interbus; Avrupa Birliği sürecindeki ülkemizde yaşayan gençlerin Avrupa kültürünü yakından tanımaları amacıyla kısa sürede birçok ülke ve şehir görmelerini sağlayan bir programdır. Bu programa dâhil olduğunuzda Avrupa’yı gönlünüzce gezebilir, orada çektiğiniz selfielerle sosyal medyayı kasıp kavurabilirsiniz. 🙂 Bu konuda yanınızda olacak olan kuruluş Interbus Turizm A.Ş dir. Türk Patent Enstitüsü tarafından tescilli bir marka olduğundan Avrupa seyahatleriniz için Interbus’a güvenebilirsiniz.

Peki, Interbus hangi ulaşım yolu kullanılarak, nasıl yapılmaktadır?  Adından da anlaşılacağı gibi Interbus, karayolu tercih edilerek ve AB’ ye uyumlu, aynı zamanda belge sahibi yeni model lüks araçlar kullanılarak gerçekleştirilir.

interbus-nasil-kullanilir

Kısacası Avrupa‘ya açılmak ve Avrupa’nın şehirlerini gezmek için Interbus size arkadaşlık edecektir. Tabii, Interbus programını kullanabilmeniz için aranan bazı şartlar da var.

  • Herhangi bir suçtan adli kaydınız varsa Interbus programında yer alamazsınız.
  • Interbus’a katılmak için 18-38 yaş aralığında olmanız gerekmektedir. Eğer 18 yaş altında iseniz veya 38 yaş üzerinde iseniz, her dönem için %5 kontenjan hakkına sahip olabilirsiniz.
  • Interbus’la Avrupa hayalinizi gerçeğe dönüştürmek için bir bedel de ödemek zorundasınız. Bu bedel konaklama sürenize, gezeceğiniz şehir sayısına ve gideceğiniz sezona göre farklılıklar gösterebilir.

Tüm bu maddelere uyuyorsanız ve bir an önce kendinizi Avrupa’nın güzeller güzeli şehirlerine ve muhteşem atmosferine bırakmak istiyorsanız; atmanız gereken öncelikli bir adım var. Sosyal medyadan duyuruları takip etmek ve ilgili turizm şirketinin web sayfasında yer alan başvuru formunu doldurup göndermek!

interbus-nedir

Birkaç küçük ipucu:

  • Interbus programı, katılımcıların birbirlerini yakından tanıması ve keyifli bir yolculuk yapabilmeleri için uyum programları düzenlemektedir. Bu şekilde belki de hayatınız boyunca yanınızdan hiç ayrılmayacak dostlukların ilk temelini Interbus aracılığı ile atmış olursunuz.
  • Interbus seyahati süresince nerelerde kalacağınızı mı merak ediyorsunuz? Bu konuda Interbus, gerekli konforu ve donanımı sizlere sunmaktadır. 3 veya 4 yıldızlı otellerde 2 veya 3 kişilik odalarda kalmanızı sağlayabilmektedir.
  • Interbus aracılığı ile çıktığınız Avrupa seyahatinde kişisel bakımınızı yapmanız ve dinlenmeniz için 2 günde 1 konaklama şansınız olacaktır. Bu sebepten duş vs. gibi ihtiyaçlarınızı kolaylıkla giderebilirsiniz. Hatta Interbus seyahat farkıyla sık sık verilen molalarda da bu ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Interbus aracılığı ile hem cebinizi düşünürsünüz, hem de karayolu ile seyahat etmenin avantajı ile değişik yerler görme hazzı sizi mutu eder. Uzun bir yolculuk olacağını düşünebilirsiniz. Ancak yeni tanıştığınız arkadaşlarınızla zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız bile. Uçak sizi Avrupa’ya daha hızlı götürebilir. Ama dostlarla kurulacak sohbetin tadı bambaşka olacak.
Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.