Interrail Nedir? Tadını Doyasıya Çıkaracağınız Interrail Rotaları

Interrail; basit anlatımıyla, tren ile Schengen üyesi ülkeleri seyahat etme fırsatıdır. Bu seyahat kapsamında birden fazla ülkeyi görebilirsiniz. Interrail’de tam 7 farklı bilet türü mevcut. Bütçenize göre 15 günlük de bir gezi planlayabilirsiniz 1 aylık da. Bununla birlikte bilet fiyatları da seyahat planınıza göre farklılık göstermektedir. En uygun biletin fiyatı 200€ ve en pahalı biletin fiyatı ise 510€.

Arkadaşlarınızla ucuz yurtdışı seyahati yapabilmek ve birden fazla ülkeyi gezmek istiyorsanız Interrail tam size göre. Genellikle yurt dışı seyahatleri maddi açıdan insanların gözünü korkutur. Ancak Interrail ile az bir ücret karşılığı tüm Avrupa ülkelerini görme imkânınız var. İhtiyacınız olan şey pasaport ve Schengen vizesi. Schengen vizesini aldıktan sonra maceralarla dolu bu seyahat deneyimini yaşayabilirsiniz.

En Popüler Interrail Rotaları

 

  • Doğu Avrupa Rotası

Doğu Avrupa güzergahları her zaman en popüler rotalar arasında olmuştur. Doğu Avrupa’dan Interrail’e başlamak isteyenler için Çekya’nın başkenti Prag şehrini öneririz. İstanbul’dan Prag’a direkt uçuşlar ile kolaylıkla gelebilirsiniz. Interrail turunuza Prag’dan başlayıp sırasıyla Polonya, Slovakya, Slovenya ve Avusturya güzergahını izleyerek harika bir Doğu Avrupa turu yapabilirsiniz.

Başlangıç noktasını Prag değil de Budapeşte’den de başlatabilirsiniz. Böylelikle izleyeceğiniz rotada Bükreş, Sofya, Belgrad’tan sonra tekrar Budapeşte’ye gelip turu tamamlayabilirsiniz. Doğru Avrupa rotasında tercih edebileceğiniz en güzel iki rota Prag ve Budapeşte’dir.

Doğu Avrupa rotası için 10 günlük (305 Euro) Interrail bileti uygun olacaktır.

İnterrail İçin Ucuz Uçak Biletlerini Biletall.com’dan Sorgula >>

  • Balkanlar Rotası

Balkanlar rotası dünya üzerinde pek çok gezginin kullandığı güzergahlar arasında yer alır. Oldukça popüler olan bu rota ile birçok balkan ülkesini seyahat edebilirsiniz. Balkanlar rotasında ilk olarak Saraybosna’dan başlamanızı öneririz. Saraybosna’dan başlayarak sırasıyla Karadağ, Sırbistan, Makedonya ve Yunanistan’a gidebilirsiniz. Birçok balkan ülkesini görme fırsatınız olan bu rotada daha fazla zaman geçirmek istiyorsanız 1 aylık Interrail bileti almanızı tavsiye ederiz ancak Balkanlar rotasını tercih edecekler için minimum 10 günlük (305 Euro) Interrail bileti de yeterli olacaktır.

  • İskandinavya Rotası

Birçok insan İskandinav ülkelerini gezmenin hayalini kurar. Çoğu kişi için de bu genellikle hayal olarak kalır. Çünkü İskandinav ülkeleri diğer ülkelere oranla daha pahalıdır. Mimari yapılarıyla ünlü Stockholm ve manzarasıyla insanların başını döndüren Norveç bu rotada mutlaka görülmesi gereken yerlerdir. Norveç’in sunduğu muhteşem manzarayla yaşadığınızı hissedeceksiniz. İskandinav rotasında izleyebileceğiniz en eğlenceli ve en geniş rota ise Kopengah’dan başlayıp sırasıyla Göteborg, Oslo, Stockholm, Helsinki güzergahıdır. İskandinav ülkelerini gezmek ve tadını çıkarmak için en az 15 günlük (376 Euro) Interrail bileti almalısınız.

  • Batı Avrupa Rotası

Interrail ile seyahat edenlerin en çok kullandığı rotaların başında Batı Avrupa gelir. Batı Avrupa turuna katılmak istiyorsanız 1 aylık sınırsız Interrail bileti almanızı öneririz. Çünkü çok sayıda ülke ve şehri gezmek için fazla zamana ihtiyacınız olacak.

Batı Avrupa turuna başlamak için en ideal başlangıç noktası Paris. Paris ile bu eğlenceli tura başlayarak sırasıyla Brugge, Brüksel, Amsterdam, Hamburg, Berlin, Münih, Zürih, Milano, Cenova, Nice, Marsilya’ya gidip en son da tekrar Paris’e gelerek bu uzun ve muhteşem turu sonlandırabilirsiniz.  Batı Avrupa rotasını izleyecekseniz 22 günlük (394 Euro) ya da 1 aylık (510 Euro) Interrail bileti almanız çok daha uygun olacaktır.

  • Almanya Rotası

Interrail ile sürekli ülke değiştirmek mecburiyetinde değilsiniz. Dilerseniz yalnızca tek bir ülkeyi de gezebilirsiniz. Münih, Berlin, Köln, Heidelberg, Rothenburg şehirlerini uzun uzun 1 hafta boyunca gezip görebilirsiniz. Haftalık seyahat planlıyorsanız, 1 haftalık Interrail bileti (255 Euro) almanız yeterli olacaktır.Bu rotada Berlin Katedrali, Çikolata Müzesi, Marienplatz’a uğramayı ihmal etmeyin. Almanya için bir seyahat planlıyorsanız 7 günlük (255 Euro) Interrail bileti fazlasıyla işinizi görecektir.

  • Amsterdam – Brüksel Rotası

Hollanda’dan başlayıp Belçika’da son bulan bu rota üzerinde birbirinden güzel mimari eserlere şahit olacaksınız. Amsterdam’da Dam Meydanı’na  ve Brüsel’de Atomium’a mutlaka uğrayın. Birbirine yakın iki ülke arasında gerçekleşen bu rota için 5 günlük (208 Euro) Interrail bileti fazlasıyla işinizi görecektir.

Biletall.com’dan En Ucuz Amsterdam Uçak Biletini Bul »

  • Barcelona – Gijon Rotası

Tek ülke seyahatleri arasında Barcelona ve Gijon rotası oldukça popüler rotalar arasında yer alıyor. Playa de Estano, Plaza Mayor, MiradorParque de La Providencia görülmesi gereken yerler arasında. Bu küçük ama eğlenceli rota için 5 günlük (208 Euro) Interrail bileti almanız yeterli olacaktır.

  • Berlin Prag Rotası

Avrupa’nın en eğlenceli şehirlerinden olan Berlin ve Prag, en çok talep gören Interrail rotaları arasında yer alıyor. Hem eğlenmek hem de tarihi dokular görmek isteyenler için güzel olan bu rotada Charlottenburg Sarayı, Checkpoint Charlie gibi noktalara uğramanızı tavsiye ederiz. İki şehir arasındaki uzaklık, tren ile 5 saat civarı sürüyor. Böyle bir Interrail turuna katılmak için 5 günlük (208 Euro) bilet seçimi uygun olacaktır.

  • Paris Cenevre Rotası

Paris ile Cenevre arasını hızlı tren ile 3 saatte, bölgesel olan trenler ile 8 saatte geçebilirsiniz. Bu rotada Eiffel Kulesi ve St Pierre Katedrali gibi yapıları ziyaret etmeyi unutmayın. Çok fazla gezilip görülecek yer olduğu için minimum 10 günlük (305 Euro) Interrail bileti ile doya doya bu rotanın tadını çıkartabilirsiniz.

  • Roma Milano Rotası

Birbirinden güzel bu iki şehre, hızlı trenler ile 3 saatte, bölgesel trenler ile 9 saatte ulaşabilirsiniz. Tarihin ve modanın merkezi olan bu yerlerde keyifle vakit geçirmek için 15 günlük (337 Euro) Interrail bileti fazlasıyla işinizi görecektir. Duomo Katedrali, Kolezyum, Roma Forumu gibi turistik yerlere uğramayı ihmal etmeyin.

İnterrail İçin Ucuz Uçak Biletlerini Biletall.com’dan Satın Al >>

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.