İstanbul Havalimanı’na İlk Seyahat

Geçtiğimiz haftalarda açılan yeni havaalanı, yolcuların konforunu gözeten birçok yenilik ve yolcularının vaktini iyi geçirmesini sağlamak için diğer havaalanlarına kıyasla hızlı olmasını sağlayan birçok hizmet ile açıldı. Bu sebeple bu yazımızda havaalanından seyahatin nasıl olduğundan, ilk izlenimlerimizden ve diğer detaylardan bahsettik.

Yolculuğa Başlarken

Eğer İstanbul Yeni Havalimanı Nerede? Ulaşım Nasıl Sağlanır? blog yazımızı okuduysanız ya da yeni havaalanından seyahat ettiyseniz  bildiğiniz üzere bu havaalanına ulaşım oldukça kolay. İstanbul Avrupa Yakası’nda yer alan havaalanına 7 farklı hat ile ulaşabiliyorsunuz, bu hatlar ile 5 ilçe sınırı içerisinde 17 merkezden yolcu alınabiliyor, hatta ilerleyen dönemde bu sayının 18 hatta ve 150 otobüse çıkması planlanıyor. Ayrıca 30 Aralık 2018’e kadar otoparkın ücretsiz olması da yolculuğun başlangıcını keyifli kılan detaylardan biri.

Sefer Süresi

Açılışından sonra ilk uçuşunun Türk Hava Yolları tarafından Ankara’ya yapılan havaalanında, dış hatlardan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan Bakü’ye, ilk hatlarda ise Ankara, Antalya ve İzmir’e her gün, karşılıklı seferler düzenleniyor. Sefer süresinin hiçbir rötar olmadan normal işleyişinde devam ettiği havaalanında, bagaj bekleme süresinin azaltılması yolunda yapılan çalışmalar sayesinde vakit kaybetmeden bagajlara ulaşabiliyor ve gideceğiniz yere geç kalmadan hayatınıza devam ediyorsunuz.

Sefer Sıklığı

Havaalanı ilk aşaması ile 90 milyon yolcu kapasiteye sahip ancak tamamlandığında 200 milyon yolcuyu hedefleyerek dünyanın en büyük kapasiteli havaalanı oluyor. Dolayısıyla sefer sayısı ile de bunu yansıtıyor. Havaalanından günlük 3500 uçağın iniş kalkış yapması ve 350 farklı destinasyona yolcu ulaştırması planlanıyor.

İstanbul Havalimanı’na Ucuz Uçak Biletleri Biletall.com’da >>

İlk İzlenimler

Türk motifleri ile dolu tasarımı dolayısıyla çok beğendiğimiz havaalanının daha açılmadan dokuz adet ödül alması beğenenin sadece biz olmadığını kanıtlıyor. Ayrıca, rötarsız olması ve bagaj sistemini geliştirmek gibi yolcu deneyimini iyileştirmek için hızı arttırma çalışmaları ile daha da beğenimizi kazanıyor. Bunlar dışında 7/24 aktif olan ve birçok perakende mağaza ve yiyecek-içecek alanına ev sahipliği yapan havaalanı herkes tarafından beğenilen bir yer olma özelliği taşıyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.