Nisan Ara Tatili Ne Zaman 2021?

2021 yılının özellikle ilkokul öğrencileri tarafından en çok merak edilen soruları Sömestr Tatili ve “Nisan Ara Tatili ne zaman olacak?”. 2021 Nisan Ara Tatili, pandemi nedeniyle Sömestr Tatili ile birleştirildiğinden dolayı 25 Ocak – 15 Şubat  tarihleri arasına denk gelmektedir.

Nisan Ara Tatili Kaç Gün Tatil?

Nisan ara tatili toplamda resmi olarak 7 gündür. Ancak bu yıl Covid-19 önlemleri kapsamında Sömestr Tatili ile birleştirildiğinden dolayı 3 hafta sürecektir. Bu 3 haftalık tatil süresinde çocuklarınız vakit ayırabileceğiniz, motivasyonlarını toplamalarına yardımcı olabileceğiz pek çok aktivite planı yapmanız mümkündür.

Nisan Ara Tatili Önerileri

Bu uzun tatil süresinde yapabileceğiniz birçok farklı aktivite vardır. Sömestr ve Nisan Ara Tatilinde özellikle çocuklarınızın döneme daha zinde başlamalarını sağlayacak faaliyetlere yönelmenizi tavsiye ederiz. 3 haftalık Sömestr ve Ara Tatili 2021 tarihinde şu aktiviteleri gerçekleştirmeniz mümkündür:

  • Büyükleri Ziyaret Edin!

Çocuklarınız için yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri akrabalarınızı ziyaret etmektir. Özellikle akrabalarınızdan farklı bir şehirde yaşıyorsanız bu fırsatı değerlendirerek çocuklarınızın kan bağı olan insanlar ile birlikte vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

  • Sinemaya Gidin!

Hangi çocuk sinemayı sevmez ki? Tabi ki tüm çocuklar sinemaya gitmekten oldukça zevk alırlar. Siz de birlikte eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız çocuklarınız ile birlikte sinemaya giderek birbirinden eğlenceli filmler izleyebilirsiniz. Hele bir de film 3 boyutlu ise değmeyin keyiflerine! 😊

  • Spor Aktivitelerine Yönlendirin!

Çocuklarınızın zihinsel gelişimleri kadar bedensel gelişimleri de oldukça önemlidir. Bu tatil döneminde onları bir spora yönlendirerek bedensel gelişimlerine de katkı sağlayabilirsiniz. Kim bilir belki bir gün milli sporcu ülkelerinin bayrağının Dünya’da dalgalanmasına bile katkı sağlayabilirler. 😊

  • Kitap Okuma Alışkanlığı Kazandırın!

Bu 7 günlük Nisan Ara Tatilini bir fırsata çevirerek kitap okuma akşamları düzenleyin, çocuk yaşta kazanılan kitap okuma alışkanlığı bir tutkuya dönüşerek asla kaybedilmemektedir. Siz de çocuklarınıza bu kültürü kolaylıkla aşılayabilirsiniz.

  • Şehir Dışına Çıkın!

Çocuklarınıza yeni yerler keşfetmenin ne kadar güzel bir şey olduğunu her fırsatta gösterin. Yeni yerler keşfetmek, yeni insanlar tanımak ve farklı kültürleri bilmek çocuklarınızın kişisel gelişimleri ve özgüvenleri için oldukça önemlidir.

Nisan Ara Tatili Ucuz Bilet Nasıl Alınır?

Nisan Ara Tatili en uygun biletleri Biletall.com’da! Hemen Biletall.com’a girerek nereden – nereye alanını dilediğiniz şehirler ile doldurun, gidiş tarihinizi 25 Ocak, dönüş tarihinizi 15 Şubat seçin, tüm seferler arasından size en uygun Nisan Ara Tatili uçak bileti veya Nisan Ara Tatili otobüs biletinizi seçin, kolayca ödeyin, tatilin tadını çıkarın! 😊

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.