Okunması Gereken Dünyanın En İyi 22 Seyahat Kitabı

Seyahat etmek güzel, seyahat hakkında okumak ayrı güzel. Geçmişten günümüze seyahat hakkında, seyahat anıları hakkında bir sürü eser yazılmış. Bu yazımızda sizlere dünyanın en iyi 22 seyahat kitabından bahsedeceğiz.

W.G. Sebald – Satürn’ün Halkaları

W. G. Sebald’in Suffolk’da yürüyerek yaptığı yolculuğun notlarından oluşan roman geçmişe, çocukluğa, tarihe, savaşlara, ölümlere, soykırımlara, kısacası tüm dünya sorunlarının tarihteki izini süren bir seyahat kitabı, bu sebeple tatilde mutlaka okunması gereken kitaplar arasında sayılıyor.

Jules Verne – 80 Günde Devr-i Alem

80 Günde Devr-i Alem Çocukluğumuzun kitabı değil midir? Hala okumayanınız varsa, şimdi hemen bütün işlerinizi bırakın ve bir kitapçıya gidip bu kitabı alın.

Murat Belge – İstanbul Gezi Rehberi

Murat Belge’yi köşe yazarı ve siyaset bilimci olarak tanınıyor. Yalnızca Pera, tarihî yarımada, Boğaziçi ile sınırlı kalmamış ayrıca; Üsküdar’dan Pendik’e, Florya’ya, Küçükçekmece’ye kadar uzanıyor kitabın anlattığı hikayeler.

Alain De Botton – Seyahat Sanatı

Alain de Botton, seyahati tatil ya da iş rutininin gerektirdiği bir aracı değil, ruhu dinlendiren ve iyileştiren bir etkinlik olarak görüyor. Sizce de öyle değil mi? Seyahat sadece bir etkinlik değil, sanat da aynı zamanda.

Paulo Coelho – Simyacı

Simyacı, İspanya’dan kalkıp Mısır Piramitlerine hazinesini aramaya giden Endülüslü çoban Santiago’nun felsefi öyküsünü anlatıyor. Hayata dair bir sürü çıkarım yapabilirsiniz. Mutlaka okunması gereken kitaplar arasında sayılan Simyacı, seyahatinizi daha da keyifli yapacak.

Alex Garland – Kumsal

Filmi ile de ünlü Kumsal, tam bir gezgin kitabı. Baş kahramanımız Richard genç bir gezgin. Richard, iki genç Fransızla birlikte gizli bir cenneti aramaya başlar. Cenneti bulur ancak, cennet beklediği gibi değildir.

Marko Polo – Marko Polo’nun Maceraları

Marko Polo’nun eski hapishane arkadaşı Rustichello de Pisa tarafından yazılan 13. yy’a ait roman Marko Polo’nun Asya; İran, Çin ve Endonezya’daki yolculuğunu ve Kubilay Han ile karşılaşmasını anlatıyor.

Evliya Çelebi – Seyahatname

Dünyaca ünlü gezgin Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesi 17. yüzyıl Osmanlı toplumundan “insan manzaraları” için birebir. Tatilde okunacak kitapları sıralarken Seyahatname’yi unutmak olmaz.

Piri Reis – Kitab-ı Bahriye

Osmanlı’nın en önemli deniz adamlarından biri olan Amiral Piri Reis’in Akdeniz kıyılarını anlattığı Kitab-ı Bahriye 16. yy’da yazılmıştır. 16. yy Akdeniz coğrafyası hakkında güzel detaylar barındırmaktadır. Hem okunması gereken tarih kitapları hem de tatil kitapları arasında yer alıyor.

Seydi Ali Reis – Mirat-ul Memalik (Memleketlerin Aynası)

Seydi Ali Reis’in 16 yy’da Hindistan ve Bağdat arasında süren yolculuğunu, gördüklerini, gezdiklerini ve yaşadıklarını anlatan kitap 16 yy doğu kültürünü anlamak için mutlaka okunması gereken bir eserdir.

Jonathan Swift – Gulliver’in Gezileri

Çoğumuzun küçüklüğünden bildiği bu kitaptaki karakter gerçek bir gezgin! İşi battıktan sonra uzak denizlere yolculuk eden Lemeul Gulliver’in hikayesini anlatan fantastik roman gerçek dünyaya dair bir sürü mesaj içeriyor ve seyahat konusunu içeren en güzel kitaplar arasında sayılıyor.

Gertrude Bell – Çöl Kraliçesi

Geçmiş yüzyılın en cesur ve gezgin kadınlarından biri: Gertrude Bell. Seçkin ailesine ve ayrıcalıklarına sırt çevirip hayatını Arabistan çöllerinde sürdürmeyi tercih etti. Bölgeyi karış karış gezerek haritalar çıkardı, kazılara katıldı.

Ernest Hemingway – Güneş de Doğar

Güneş de Doğar Hemingway’in ilk romanı “Güneş de Doğar”, 1920li yıllarında Fransa ve İspanya’da iş için yaşayan Amerikalıların hayatlarından bir kesit sunuyor.

Şeref Pınarcı – Sırt Çantalı Gezginlere Latin Amerika

Güney ve Orta Amerika’daki 17 ülkeyi anlatan bu kitap, Şeref Pınarcı’nın gezdiği ilginç yöreleri anlatırken oraların kültürel özelliklerini, tarihi ve doğa güzelliklerini ve yaşam tarzlarını betimliyor.

Bruce Chatwin – Patagonya’da

Chatwin’in kitabı bizi kelimenin tam anlamıyla dünyanın öbür ucuna götürüyor. Bambaşka kültürleri anlamamızı sağlıyor.

Herge – Tenten’in Maceraları

Tenten’ in Maceraları serisinin asıl kahramanı Tenten, genç bir gazetecidir. Macerayı sever ve gezgindir. Her gezisinde ise ayrı bir mesaj gizli. Gezginlerin okuması gereken kitaplar arasında sayılıyor.

Peter Aufschnaiter – Tibet’te Yedi Yıl

Film; bir dağcının Tibet’te, 1944 ile 1951 yılları arasında, yedi yıl süren macerası boyunca yaşadıklarını ve geçirdiği değişimi konu alıyor. Çıktığı ilk zamanlar en çok satan kitaplar arasında yer alan bu kitap, aynı zamanda Brad Pitt’in oynadığı bir film.

Elizabeth Gilbert – Ye, Dua Et, Sev

New York’ta yaşayan yazar Elizabeth, bir gecede boşanma kararı alır. David Piccolo isminde birine aşık olmayı dener ama başarılı olamaz, daha önceden Bali’ye yaptığı bir ziyarette tanıştığı ‘iyileştirici’ lakaplı Ketut’un kehaneti üzere üç bölümden oluşan bir seyahate çıkar.

Mina Urgan – Bir Dinozorun Gezileri

Bir Dinozorun Anıları’nın yazarı Mina Urgan, yine aynı samimi üslubuyla gezilerini yazmış ve gezginlere en çok önerilen kitaplardan biri ortaya çıkmış.

Gizem Altın – Bir Bilet Al

Türkiye’de ilk defa, Avrupa trenlerinde 1 aylık sınırsız seyahat imkânı sağlayan interrail biletini anlatan bir kitap. Uygun fiyatlı Avrupa gezisi hayal eden tüm genç gezginler okumalı.

Sevan Nişanyan – Ankara’nın Doğusundaki Türkiye

Sevan Nişanyan, üşenmemiş Doğu ve Güneydoğu Türkiye’yi avuç içimize taşımış! Kapadokya’dan başlayarak Çukurova, Hatay, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Hakkâri, Van, Kars, Artvin, Tunceli ve Erzurum’u anlatmış

Ansel Mullins, Yigal Schleifer – İstanbul Arka Sokak Lezzetleri

İstanbul’da yaşayan iki expat Ansel Mullins ve Yigal Schleifer beraber ‘İstanbul Eats, Exploring Culinary Backstreets’ kitabını yazmıştı. Bu kitap onun çevirisi niteliğinde.

Kitabınızı seçtiyseniz sıra biletinizde. Vakit kaybetmeden Biletall.com’dan biletinizi alın.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.