Online Bilet Alırken En Çok Karşılaşılan 11 Soru ve Cevapları

Teknolojinin beraberinde getirdiği internetin bize sağladığı en mükemmel şey, tek bir “tık” ile işlerimizin çoğunu halledebiliyor olmamız. Çevrimiçi, yani internet üzerinden alınan otobüs, uçak veya ido biletleri de bunun en güzel örneklerinden birkaçı. Her şey bu kadar kolay ilerlerken, bir yandan sorulan soru sayısı da epey fazla oluyor. İşte bu yüzden, online bilet alma sitelerinin en iyisi ve en çok tercih edileni olan biletall.com’a en sık yöneltilen 11 soruyu ve bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

1. Rezervasyonumu yaptım, biletimi nasıl satın alabilirim?

Sitemiz üzerinden yapmış olduğunuz rezervasyonunuzu sitemizde bulunan rezervasyonlarım menüsünden ‘rezervasyon (PNR)’ kodunuzla giriş yaparak kredi kartı veya bankamatik kartınızla satın alabilir ya da 0850 3603258 no’lu çağrı merkezimizi arayarak işlem yapabilirsiniz.

2. Kartımdan ücret çekildi ama bileti almakta problem yaşadım, ne yapmalıyım?

Bilet satın alma işlemi sırasında oluşan herhangi bir hatada, çekim yapılan karta otomatik olarak çekimin iadesi gerçekleşmektedir.  Otobüs biletleri için işlem yaptığınızda, işlem yapılan koltuk boş ise satın alma işlemini tekrar deneyebilirsiniz; fakat koltuk dolu ise, çağrı merkezimizi arayarak kontrol ettirmeniz gerekir.

online-bilet-en-cok-sorulan-sorular

3. Bileti satın aldım, seyahate gitmeden önce biletin elimde olması gerekiyor mu?

Otobüs seyahatleri için biletinizin çıktısını önceden almanıza gerek yoktur. Seyahate katılmadan 15 dk önce ilgili firmanın yazıhanesinden biletinizin çıktısını alabilirsiniz. Biletinizin çıktısın almadığınız durumda ise araç içerisinde biletiniz size getirilmektedir.

Uçak seyahatleri için biletinizin çıktısını almanıza gerek yoktur. Uçuş saatinden iç hatlarda 90 dk, dış hatlarda ise 180 dk öncesinde ilgili havaalanında bulunup check-in ve bagaj işlemlerinizi yaptırmanız yeterlidir.

En güvenli online bilet alma noktası Biletall.çom’dan bilet satın almak için tıklayın.

4. Bilet alma işlemi sırasında hata mesajı aldım ama telefonuma “Sitemizi ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.”  mesajı geldi. Bileti satın aldım mı?

Sitemizi ziyaret ettikten sonra gelen mesaj sadece teşekkür mesajıdır. Bilet satın aldıktan sonra telefonunuza ve mail adresinize bilet bilgileriniz gönderilmektedir.

otobus-bileti-fatura

5. Biletimi iptal ettirdikten sonra iade ücretimi nasıl alabilirim?

İptal edilen biletlerin iadeleri ödeme yapılan karta yapılmaktadır. Ödeme işlemi kredi kartıyla ise 3 ila 7 iş gününde, bankamatik kartıyla ise 30 iş günü içerisinde gerçekleşmektedir.

6. Uçak bileti satın aldım, seyahat edeceğim koltuk numarası kaç?

Satın aldığınız uçak biletlerinizde koltuklarınızı; ilgili firmanın sitesinden, uçuşa 24 saat kala (taşıyıcı firmaya göre değişiklik gösterir) seçebilirsiniz. Koltuk seçimi yapmadığınız takdirde havalananında biniş kartınızı aldığınız sırada, ilgili firma koltuk numarası belirleyip biniş kartınızı vermektedir.

7. Otobüs bileti aldıktan sonra faturamı nasıl alabilirim?

Satın aldığınız otobüs biletinin faturasını seyahat saatinden 1 saat önce ilgili firmanın yazıhanelerinden alabilirsiniz.

8 Otobüs bileti aldım, otogara ne zaman gitmeliyim?

Seyahat saatinden 30 dk. önce otogara gitmeniz yeterlidir.

ucak-bileti-fatura

9. Uçak bileti aldım, havaalanına ne zaman gitmeliyim?

İç hat uçuşlarında 90 dk, dış hat uçuşlarda ise uçuştan 180 dk önce havaalanında bulunmanız gerekmektedir.

10. Uçak bileti aldıktan sonra faturamı nasıl alabilirim?

Sitemiz üzerinden satın aldığınız biletin faturası, bilet alma işlemi sırasında “fatura bilgileri dolduruldu” şeklinde görünüyor ise son sefer gerçekleştikten sonra yazmış olduğunuz mail adresine e-fatura olarak gönderilmektedir.

Fatura bilgisi yazılmamış ise,  çağrı merkezimizi arayarak fatura talebinde bulunmalısınız.

11. Biletimi ne zamana kadar iptal ettirebilirim?

Satın almış olduğunuz otobüs bileti için Metro Turizm hariç diğer bütün firmalarda 1 saat öncesine kadar iptal işlemini yapabilmekteyiz; fakat son 1 saat içerisine giren biletlerin iptali için taşıyıcı firma ile görüşmelisiniz.

Uçak biletlerinde ise firmaların belirlemiş olduğu kurallar çerçevesinde işlem yapılmaktadır.

biletall

Elbette ki sorular bunlarla sınırlı kalmıyor; fakat bunların en yaygın sorular olduğunu hatırlamakta yarar var. Umarım cevaplarımız sizin için yeterli olmuştur. Eğer cevaplar sizin için yeterli değilse ya da farklı sorularınız varsa dilediğiniz zaman 0850 3603258 no’lu çağrı merkezimizi arayabilirsiniz. Keyifli seyahatler dileriz!

Biletall.com’dan En Ucuz Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.