Sanat Sever Gezginleri Mest Edecek 7 Otel (Dünyanın En İyi Sanat Otelleri)

Sanatı sadece müzelerde değil tatil mekanlarında da görmek ve sanatla doyasıya yaşamak isteyenler için artık çok sayıda seçenek var. Bunlardan biri de sanat otelleri. Usta sanatçıların resmettiği eşsiz tablolarla süslenmiş odalar, çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı restoranlar ve orijinal heykellerle misafirlerini karşılayan lobiler hayal değil. Ülkemizde bu tür oteller henüz çok yeni olsa da yurt dışında sanat otellerinin sayısı hiç de az değil. Gezmeye düşkün sanatseverler için dünyanın en iyi sanat otellerini sizler için listeledik.

1. The Surrey – New York

New York’taki The Surrey Otel, 1926’da kurulmuş ve o zamandan bu yana pek çok ünlü ismin kaldığı bir yer haline gelmiştir. Oldukça şık bir binada New York’un en önemli sanat koleksiyonlarını sergileyen otel, Chuck Close’un yaptığı Kate Moss tablosu ile ziyaretçilerini karşılıyor. Büyük ölçekli tablolarıyla tanınan Chuck Close eserlerinin yanı sıra Jeny Holzer ve Cecily Brown gibi sanatçıların da eserleri bulunuyor. New York uçak bileti alınca hangi otelde kalıcam diye düşünmenize gerek kalmayacak.

2. The First Luxury Art Hotel – Roma

Roma’nın tarihi merkezinde sakin bir sokakta, 19. yüzyıldan kalma yenilenmiş bir binada 29 odasıyla hizmet veren The First Luxury Art Hotel’in odaları beyaz dövme demir korkuluklarla aydınlatılmış merkezi bir atriyumun etrafında dağıtılır. Ortak alanlardaki çağdaş tablolar ve heykellerin yanı sıra Roma’yı 360 derecelik açıyla görebileceğiniz teras katında, kilise kubbeleri tüm ihtişamıyla sizleri karşılarken, Roma’nın gün batımını doyasıya izlemeniz için harika bir fırsat sunar. Oda dekorasyonunda Gone With the Wind (Rüzgar Gibi Geçti) filminin afişleri kullanılmış, ayrıca sanat kitaplarıyla doldurulmuştur.

3. Hotel Eclat – Pekin

Pekin’in merkezinde yer alan otelde, müze tarzı atriyum, otel koridorlarında Londra’nın Battersea Santrali’nden iki bronz kapı, Pekin’in Wang Guofeng tarafından boyanmış dev görüntüleri ve neon ışıklı ay kapıları bulunuyor. Sanat koleksiyoncularının ve meraklılarının ilgi odağı olan Hotel Eclat’taki muhteşem sanat koleksiyonunda Dalí, Warhol, Matisse ve Gao Xiaowu’nun heykel ve tabloları bulunmaktadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Pekin Uçak Biletini Bul »

4. The Art, A Hotel – Denver

Colarado, Denver’deki en lüks otellerden biri olan The Art, A Hotel; çağdaş tasarıma sahip iki sanat galerisini barındıran ve birbirinden değerli sanat eserleri ile süslenmiş odalarıyla en iyi sanat otellerinden biridir. Denver Sanat Müzesi küratörü Dianne Vanderlip tarafından toplanan parçalar eşliğinde lobide dinlenebilir ardından Portico Galeri’ye adım atabilirsiniz. Welcome Galerisine gidip, Ed Ruscha, Nancy Rubins, Deborah Butterfield ve Kiki Smith’in ek çalışmalarını inceleme olanağı sunan otelde,  ilginç avizeler ve kinetik heykeller görebilirsiniz.

5. 21c Museum Hotel – Louisville

On yılı aşkın bir süredir 21C Museum Hotel, ziyaretçilere ve yerli halka dünyanın en iyi çağdaş eserlerini sunuyor. Lobide Michaelangelo’dan esinlenerek yapılmış çift boyutlu bir kopyası bulunur. Çağdaş bir sanat müzesi olarak da hizmet veren bu tesis, benzersiz ve yaratıcı konuk odalarındaki Herman Miller sandalyeleri ve yüksek tavanları ile dikkat çeker.  Beş tanesi 19. yüzyıldan kalma depolar, küratörlü sergiler ve mekana özgü tesislerin çağdaş kültürün küresel doğasını yansıttığı galeriler her gün açıktır ve düzenli olarak kültürel programlar yapılır.

6. Andaz Amsterdam Prinsengracht – Amsterdam

Sanatın hayata dönüştüğü bir yer olan Andaz Amsterdam Prinsengracht, beş yıldızlı bir butik oteldir. Bir zamanlar sıradan bir halk kütüphanesi binası olan ve Amsterdam’ın tam merkezinde bulunan Andaz Amsterdam, fantastik bir hayal dünyasına dönüşmüştür. Otel, kentin canlı ve yaratıcı tarihine sahiptir. Devasa çanları, eski deniz haritalarına sahip duvarları, romantik gizli bahçesi ve büyüleyici Gözlemevi unutulmaz ikonlarından bazılarıdır.

7. South Placa Hotel – Londra

Moorgate Metro İstasyonu’ndan birkaç dakika uzaklıkta yer alan lüks bir otel olan South Place Hotel, Conran and Partners tarafından tasarlanmıştır. Londralı sanatçılara ait pek çok eserin yer aldığı otelin, lobisinde, restaurantıda ve barında modern sanat eserleri yer alır. Özellikle John Vincent Aranda’ya ait pop art çalışmalar, öne çıkan eserler arasındadır.

Biletall.com’dan En Ucuz Londra Uçak Biletini Bul »

Tasarımı sanatla birleştiren otellerde, ruhunu dinlendirmek isteyenler için sayısız seçenek sunulur. Sanatçıların yaptığı eserlerle dolu otellerin yanı sıra, tasarımcıların yapımına katkıda bulunduğu oteller, özellikle San Fransisco ve Berlin’de günden güne çoğalıyor. Müzeleri aratmayacak koleksiyonların yer aldığı sanat otellerine, dünyanın farklı bölgelerinden pek çok sanat sever gezgin geliyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.