“Sevdiğiniz işi yaparsanız, bir gün bile çalışmış sayılmazsınız.” der Konfüçyüs. “Ne iş yaparsan yap, başarı en büyük motivasyonun olsun.” der nice kişisel gelişim kitabı. Görüyoruz ki, başarının sırrı yapılan işten keyif almakta yatıyor. Başarı hedefiyle motive olurken, diğer yandan yaptığımız işi iş değil bir yaşam tarzı ve eğlence haline getirmek, işe olan bakış açımızı tamamen değiştiriyor. Yalnızca iş değil elbette; seyahat etmeyi hayatının bir parçası haline getirmiş insanların yaşamın her alanında daha başarılı olmaya yatkın olduğunu görüyoruz. Peki bunun sebepleri neler? Seyahat eden insanların başarılı olmasının 10 nedenini sizler için kaleme aldık.
- Seyahat etmeyi alışkanlık haline getiren insanların yaratıcılık ve girişimcilik yönleri gelişmektedir. Bu özelliklerin gelişmesi onları hem iş dünyasında hem de sosyal çevre içerisinde bir adım öne çıkararak başarılı olmalarını tetiklemektedir.
- Sık seyahat eden kişiler sürekli birbirinden farklı ortamlarda bulunduklarından dolayı duygularını kontrol altına almayı çok iyi bilirler. Yine seyahat sırasında oluşabilecek birçok sıkıntı ile başa çıktıklarından dolayı kişiliklerinin hızla güçlendiğini söylemek mümkün. Seyahat eden insanlar bu sebeple daha mutlu. Mutluluğun başarıyı beraberinde getirmesi ise kaçınılmaz.
- Seyahat eden insanların özgüven duygusu diğer insanlara göre daha çok gelişir. Bu nedenle karşısındakilere rahatlıkla kendine güvenen ve sağlam bir imaj çizdikleri gibi, başka insanlara güvenme konusunda da kaygı ve çekingenlik duymazlar. Dolayısıyla insan ilişkilerinin iyi olması, başarıyı getiren faktörlerdendir.
- Sık seyahat eden insanlar korkularla başa çıkmayı çok iyi bilirler. Seyahat özgürlük demektir. Özgür bir bünyede ise korkuya yer yoktur. Bu insanlar attıkları adımlarda cesur davranarak başarıyı da çoktan hak etmişlerdir.
- Seyyahlar gizli kalmış tüm güzelliklerin hemen farkına varırlar. Çünkü çok gezip çok görmek, kişiye detayları inceleme ve estetik olan her şeyi yakalama alışkanlığı katar. Sürekli yeni şeyler görmek görsel hafızayı olumlu yönde etkilediği gibi, kültürel anlamda da geliştirdiği için çok gezen insanların sosyal çevre içerisinde konuşacak, anlatacak şeyleri çoktur. Bunca güzellik içerisinde başarısız olmaları beklenemez.
- Seyahat eden insanlar genellikle çözüm odaklıdırlar. Karşılaştıkları herhangi bir durum ile ilgili hızlı karar vermek ve çözüm üretmek konusunda kendilerini eğitebildikleri için, bunu iş hayatlarına da rahatlıkla yansıtırlar. İş dünyasında ise sorun değil çözüm üreten, hızlı karar veren insanların başarılı olması kaçınılmazdır.
- İçinde bulundukları zaman diliminin değerini iyi bilirler. “Carpe Diem” demeyi bilir, anın tadını çıkarır ve olumsuz durumları büyütmezler. Böylece fiziksel ve zihinsel açıdan sürekli kendilerini geliştirirler. Dolayısıyla sık seyahat edenler için her anın önemi büyüktür. Yaşadığı anın değerini bilen insanlar, başarıyı kendilerine hızlıca çekerler.
- Başarmak elbette çalışmakla doğru orantılıdır. Yüksek tempoda çalışan insanların, tatillerinde zamanlarını nasıl değerlendirdiği çok önemlidir. Bulduğu her boşlukta seyahat eden insanlar, fiziksel ve zihinsel olarak arınırlar. Ayrıca, sürekli olarak dinç hissederler. Böylece başarıya hep çok yakın dururlar.
- Seyahat etmeyi yaşam biçimi haline getiren kişilerin başkalarını daha az yargıladığı ve daha çok empati yaptığı görülmüştür. Bu şekilde daha az hata yapmaları kaçınılmazdır. Empati yapma yeteneği kişilerin başarılı olmasında büyük bir etkendir.
- En önemlisi, seyahat etmek, mutlu olmak demektir. Mutlu olmak ise gülümsemek. Etrafındakilere gülümseyen insanlar, pozitifliğini onlara da aktarır. Böyle bir ortamda ise başarı oranı mutlaka artacaktır.