Seyahate Giderken Yanınıza Almamanız Gereken 9 Eşya

Bir tatili ne mahveder? Tabii ki gereksiz yere yer işgal eden ve sizin taşımak zorunda kaldığınız ekstra eşyalar. Hepimiz biliyoruz ki tatile çıkarken yanımıza ne alsak az geliyor. Belki hava soğur, belki yağmur yağar diyerek almadığımız ekstra ürün kalmıyor demek yeridir. Sonrasında sırt çantamızı taşımak büyük bir işkence oluyor, bavul tekerleklerine rağmen çekilemez oluyor… Bu durum genel olarak kadınlarda daha bariz bir şekilde kendini gösterse de erkekler de bazen bu duruma sebep olabiliyor. Özellikle çocuklu bir annenin evi taşıdığını görmeniz dahi mümkün.

seyahat

Peki; gerçekten bu kadar çok pantolona, elbiseye ihtiyacımız var mı? Birkaç gün tatil yapıp keyfinize bakacakken, yanınıza aldığınız o kocaman kitabı okuyacak mısınız? İşte sizler için hazırladığımız tatil için yanınıza almamanız gereken eşyalar listesi.

1. Banyo ürünleri: Tatile gideceğiniz yerde mutlaka sabun, şampuan ve duş jeli vardır. Çok özel bir ürün kullanmıyorsanız ve kullandığınız ürün cildinize bir problem yaratmıyorsa bu ürünleri hemen eve bırakın. Çantanızda kendinize biraz yer açın.

banyo-urunleri

2. Kitaplar: Tatilde yolda okumak için ya da boş zaman olursa okumak için sadece 1 kitap almanız yeterli. Kendinizi kandırıp birçok kitap almayın. Alacağınız kitap valizinizde değil de kol çantanızda taşınabilecek bir boyutta olsun.

3. Kıyafetler: Gideceğiniz yerin hava durumuna bakın ve soğuk olabileceğini düşünüyorsanız bir adet kalın hırka ya da kaban edinin. Bunun dışında çantanızı onlarca elbise ile doldurmayın. Her gün için bir kombin yeterli olacaktır.

kiyafet-valiz

4. Saç şekillendiriciler: Gittiğiniz yerde bir saç kurutma makinası olacaktır. Buna ihtiyacınız yok, saç maşanızı ya da saç düzleştiricinizi alacaksanız ikisi arasında bir seçim yapmanız şart. İkisini birden almak külfet olacaktır.

5. Değerli eşyalar: Sıradan bir tatil için pahalı kol düğmelerinizi almanıza, gerdanlık takımınızı almanıza gerek yok. Tatilde hiçbir şekilde bu ürünler güvende olmaz ve sıradan bir yaz tatili için bunları taşımanıza gerek yok.

6. Havlu: Akrabanıza ya da otele gidiyor olun… Burada mutlaka sizin için bir havlu olacaktır. Kendinizi kocaman bir havlu ile zorlamanıza gerek yok. Bazı kumaşlara hassasiyetiniz varsa buna uygun olarak kendinize küçük bir havlu almanız yeterli. Baş havlum da olsun, pofuduk havlu terliklerim de olsun diyerek kendinize yük oluşturmanıza gerek yok.

seyahat-valizi

7. Aşırı şık kıyafetler: Bu madde özel günleri olan kişilerin tenzih edildiği bir madde. Düğün, özel bir kokteyl ya da önemli bir davet için tabii ki yanınıza almanız gereken özel bir kıyafet vardır. Ancak belki şık bir restorana gideriz ya da belki kokteyle katılırız diye düşünerek kendinize yük ettiğiniz o gereksiz kıyafetler… Hemen bavulunuzdan çıkarın onları, kurtulun onlardan!

 8. Atıştırmalıklar: Tatil ucuza gelsin ya da canım isteyince yerim mantığı ile bu tarz bir girişimde bulunmamalısınız çünkü birçok tatil yerinde aynı fiyata tüketebileceğiniz sokak lezzetleri mevcut. Gideceğiniz yerin kültüründen tereddüt etmiyorsanız ve besinlere karşı bir hassasiyetiniz yoksa 3 günlük bir tatilin yemeklerini sırtınızda taşımanıza gerek yok.

atistirmaliklar

9. İkiden fazla ayakkabı çifti: Bu madde özellikle kadınlar için; topuklu ayakkabı, düz ayakkabı, sandalet, babet, bot, çizme, spor ayakkabı gibi her ayakkabıdan bir çift almanıza gerek yok. Genel tarzınızı ele alarak ve çantanıza koyduklarınızdan yola çıkarak 2 ayakkabı almanız yeterli. Daha fazla ayakkabı hem yer kaplayacak hem de ağırlık yaratacaktır. Ayakkabılarınızın da şeklinin bozulmamasını istiyorsanız tatile az ayakkabıyla gitmeniz iyi olacak demektir. Seyahat ürünlerini tedarik etmek için Biletall Shop hizmetinizde.

Biletall Shop ile Kendine En Uygun Seyahat Ürününü Bul »

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.