Bu Yaz Sosyal Medyada En Çok Paylaşılan Tatil Bölgeleri

Sosyal medya kullanmak her alanda insanlara fayda sağlıyor. İstediğiniz anda fotoğraf paylaşıp, dilediğiniz şekilde düşüncelerinizi ifade edebiliyorsunuz. Yaz mevsimini yaşamakta olduğumuz bugünlerde sosyal medyadan en çok tatil bölgeleri paylaşılıyor. Kimileri fotoğrafları kıskanarak şöyle bir geçiyor, kimileri de detaylı olarak bu fotoğrafları inceleyip, gelecekteki tatil planları için fikir ediniyorlar. Her bireyin tatile ihtiyacı mutlaka vardır. Bakalım, bu yaz sosyal medyada en çok hangi tatil bölgeleri paylaşılmış?

Sarımsaklı Plajı (Ayvalık)

sarimsakli

Sarımsaklı

Bu yaz sosyal medya kullanıcıları tarafından en çok paylaşılan tatil bölgelerinden ilki Sarımsaklı. Ege bölgesinin tarifsiz güzelliğine sahip Sarımsaklı plajında denize girmek sizi oldukça rahatlatacaktır. Halk plajı olan Sarımsaklı plajı 8 km’lik sahil şeridi ile her yıl misafirlerini en güzel şekilde ağırlamaktadır. Sakin ve temiz bir plaj olması sebebiyle çok beğenilmektedir. Sarımsaklı plajının güzel bir özelliği denizinin ve sahilinin tamamen kum olmasıdır. Bu özellik uluslararası üne de kavuşmuş durumda.  Dünya Sağlık Örgütü tarafından da mükemmel kuma sahip olma özelliği belgelenmiş olan Sarımsaklı plajının bol bol ödülü vardır. 2013-2014 yıllarında mavi bayrağı kapmış bir plajdır.

Biletall.com’dan Ayvalık’a En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Kaputaş Plajı (Kaş)

kaputas

Kaputaş

Bu yaz fotoğraflarına oldukça sık rastladığımız bir diğer yer de Kaputaş. Kaputaş plajına doğanın bir harikası desek az kalır. Çünkü el değmemiş doğası, tertemiz masmavi denizi ile büyüsüne ve güzelliğine kapılmamak imkansız. Kalkan ve Kaş arasında olan, Kalkan’a 7 km mesafede bulunan Kaputaş plajı tatilinizin en önemli parçası olacak. Yol seviyesinden aşağıda olduğunuz için plaja ulaşmanız biraz zor olabilir. Ancak aşağı indiğinizde karşılaştığınız manzaradan dolayı nasıl geldiğiniz aklınıza bile gelmeyecek. Özellikle denizin rengi ve denize vuran güneşin ışıkları sizi mest edecek. Plajın içinde ve çevresinde herhangi bir işletme olmadığından tedbirli gitmenizi öneririz. Kalkan koyunun içinde bulunduğu Kaputaş plajı mavi bayrak almaya hak kazanmıştır.

Ayazma Plajı (Bozcaada)

ayazma-plaji

Ayazma

Bu yıl değişiklik arayanlar ve soğuk deniz isteyenler için Ayazma plajı kaçırılmayacak bir güzellik olarak karşımıza çıkıyor. Bozcaada’nın en meşhur plajı olan Ayazma, çok geniş olması sebebiyle Türkiye’den her yıl oldukça fazla yerli turist çekmektedir. Eğer aracınız yoksa Ayazma plajına gitmek için Bozcaada’dan düzenli minibüsler bulunmaktadır. Ancak en çok motosikletle ulaşım yapılmaktadır.

Ölüdeniz (Fethiye)

oludeniz

Ölüdeniz

Bu yıl her zamanki gibi sosyal medyada paylaşım rekorları kıran güzellik Ölüdeniz, Ege bölgesinin en farklı koyuna sahip olan yeridir diyebiliriz. Denizin ve sahilin tamamen taşlık olduğunu belirtelim. Ancak muhteşem ve göz alıcı güzelliği bu ayrıntıyı tamamen yok ediyor. Ölüdeniz’e havadan bakmak isterseniz paraşütle gezinti yapabilirsiniz. Ayrıca denizde yüzerken yukarıdan geçen rengârenk paraşütleri izlemek de ayrı bir zevk verecektir. Tatilinizi en güzel şekilde geçirmek için Ölüdeniz’i tercih edebilirsiniz. Sakinlik ve doğa güzelliği arayan herkesin uğrak noktası Ölüdeniz’de tatil bir başka güzel geçecek.

Ovabükü (Datça)

ovabuku

Ovabükü

Denizin mavisi ve doğanın yeşilinin kaynaşıp kardeş olduğu Ovabükü’ ne mutlaka gelmelisiniz. Bir doğa resmi çiz dediklerinde hayalinizdeki resim tam da Ovabükü’ nü anlatır. Datça yarımadasında bulunan Ovabükü Akdeniz’in en mükemmel yeri olarak gösterilir. Sessizlik arayanların, kafa dinlemek isteyenlerin tek tercihidir.

Amos (Marmaris)

amos

Amos

“Marmaris’e yıllardır giderim daha önce böyle bir yer duymadım.” Dediğinizi duyar gibiyiz. Çünkü Bozburun yarımadasına gizlenmiş iki tatil köyünün arasında saklı bir güzellik olduğundan kendini pek kimseye göstermemektedir. Taşlık olan plajı ve el değmemiş doğasıyla hem deniz keyfini yaşayıp hem de tarihi bir yolculuk yapabilirsiniz. Amos’da tapınaklar, anıtlar ve sarnıçlar sizi geçmişe götürür. Yemyeşil dağlarla çevrili olan bu koy masallarda anlatılan yerleri andırır. Sosyal medyada bu yıl Amos’tan kareleri de çokça gördük.

Biletall.com’dan Marmaris’e En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

İncekum Plajı (Marmaris)

incekum

İncekum

Marmaris’e geldiğinizde mutlaka gidip görmeniz gereken yerler arasına çoktan giren İncekum plajı gelen misafirlerinin beğenisini kazanmıştır.  Sedir Adası yakınlarında ve kleopatra plajıyla karşılıklı olan İncekum plajının denizi çok temizdir. Berrak bir suyu olan bu denize girdiğinizde kendinizi kocaman bir akvaryumun içinde zannedebilirsiniz.  İncekum plajında her türlü imkanı rahatlıkla bulabilirsiniz. İhtiyaçlarınız için birçok işletme bulunur.

Kadırga Koyu (Asos)

kadirga

Kadırga

Asos’a geldiniz ve güneye doğru indiğinizde zeytin ağaçlarının arasından gözüken o muhteşem denizin olduğu yer Kadırga koyudur. Asos’un güzelliği zaten dillere destandır. Asos’un içinde ayrı bir güzelliğe sahip olan Kadırga Koyu da muhteşem doğası ve tertemiz deniziyle sizleri beklemekte. Uzun ve taşlık bir plaja sahip olan bu koyun mavi bayrak kazanmış denizinde rahatlayabilirsiniz. Ardından sosyal medyada bu güzelliği paylaşanlar furyasına katılmamanız için bir sebep kalmıyor.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.