Tren Seyahatinde Yanınıza Almanız Gerekenler

Tren ile yolculuk, yolculuklar arasında en eğlencelisidir. Hem tren yolculukları çoğu yolculuğa göre az kural barındırdığından size rahatlık sağlar hem de seyahat şekline göre maddi olarak çok daha uygundur. Ayrıca sınırsız bagaj hakkınız vardır. Dilediğiniz kadar eşyayı yanınızda götürebilirsiniz. Tüm bu sebepler ve daha fazlası sizin seyahat için tren yolculuğunuzu seçmenize etki eden faktörlerdir. Tren yolculuğunun bu kadar güzelliği olmasına karşın bir iki küçük sıkıntısı da vardır ne yazık ki. Bunlardan biri tren yolculuklarının uzun sürmesidir. Gerek tren hatlarının uzunluğu dolayısıyla olsun, gerek ise trenin hızının düşük olması sebebiyle olsun tren yolculuğunun süresi diğer taşıma araçlarına göre daha uzundur. Bu sebeple tren yolculuğuna çıkacak olan kişilerin yanına aldığı eşyalarda biraz daha seçici olması gerekmektedir. Yazımıza, tren seyahatinde yanımıza alınması gerekenler ile devam ediyoruz.

1) Peçete ve Islak Mendil:

Tren yolculuğu gidilecek yere göre değişse de genel olarak uzun sürmektedir. Tren ile iki buçuk saatlik bir yolculuk dahi yapılacaksa yanınızda mutlaka bulunması gerekenlerin başında, olmazsa olmaz olan peçete ve ıslak mendildir. Tren büyük çoğunlukla mola vermeyecektir. Bu sebeple peçete ve ıslak mendili yola çıkmadan yanınıza almalısınız. Pek çok durumda ıslak mendil ve peçeteye ihtiyacınız olabilir. Özellikle de yanınızda bebek ya da çocuk var ise bu ihtiyaç 2-3 katına çıkacaktır.

atistirmaliklar

2) Atıştırmalıklar:

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere tren yolculukları diğer yolculuklara oranla çok daha uzun sürmektedir. Bu kadar uzun yolculuk elbette insanı acıktırmaktadır. Günümüzde belli başlı trenlerde yemek hizmeti verilse de tüm trenler için geçerli değildir. Bu sebeple yanınıza sizi tok tutacak bir şeyler almanızı mutlaka önermekteyiz. Dilerseniz hafif yemekler ya da çeşitli atıştırmalıklar alabilirsiniz. Ancak aşırı yağlı ve yoğun kokulu yemeklerden kaçınmalısınız. Yoğun kokulu yemek çevrenizdekileri rahatsız ederken aşırı yağlı ve ağır yemekler ise midenize dokunacaktır. Bu da yolculuğunuzu kötü etkileyebilir

3) Su:

Elbette ki insan vücudunun en olmazsa olmaz ihtiyacı sudur. Su, özellikle de yaz aylarında vücudumuz tarafından çok istenen bir maddedir. Tren yolculuğunda da yanımızda mutlaka yeteri kadar su bulundurmalıyız. Özellikle yolculuk yapacağımız trenin yemek servisi yok ise su bulma ihtimalimiz de yok demektir. Su tüketim miktarımıza ve yolculuğumuzun süresine göre yeterli miktarda suyu yanımızda taşımalıyız.

su-ve-bardak

4) Uygun Kıyafet:

Trenler ile bilinmesi gereken önemli noktalardan bir diğeri de yaz kış devamlı olarak klima çalışmasıdır. Trenin içi yazın sürekli olarak serin olurken kışın ise sürekli sıcak olmaktadır. Klima ayarı ise tren görevlileri tarafından yapılmaktadır. Özellikle de yaz mevsiminde klima oldukça fazla açık olmakta ve içerisi büyük miktarda soğumaktadır. Öyle ki çoğu zaman yolcular üşümektedir. Böyle bir durum ile karşı karşıya kalma ihtimalinizin yüksek olduğunu bilmelisiniz. Bu sebeple de yanınıza uzun kollu hırka türü rahat taşınabilir bir şey almanızı tavsiye ederiz. Özellikle de kapüşonlu hırkalar sizin için kurtarıcı olabilir. Gerek üşüdüğünüzde giymeniz adına gerek ise kapüşonu ile ışığı kesmeniz adına en iyi tercihtir.

Trende yolculuk yapmak

5) Yanınızda Bir Uğraş Götürün:

Oldukça uzun geçecek bu tren yolculuğunda yanınıza mutlaka almanız gerekenlerin son sırasında ise keyifli vakit geçirebileceğiniz bir uğraş var. Okumayı seviyorsanız kitap, dergi, gazete vb. gibi hem eğlenceli hem de hızlı vakit geçirmenize fayda sağlayacak bir uğraş alabilirsiniz. Eğer daha çok teknoloji ile vakit geçiriyorsanız, yanınıza diz üstü bilgisayarınızı veya müzik dinleyeceğiniz müzik çalarınızı alabilirsiniz ve sıkılmadan yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.