Tren Yolculuğunda Bagaj Sınırı Var Mı?

Günümüzde 4 çeşit ulaşım türü vardır. Bunlar: hava yolu ile ulaşım, kara yolu ile ulaşım, deniz yolu ile ulaşım ve de demir yolu ile ulaşım olarak sınıflandırılabilir. Her biri bir diğerinden güzel olan bu yolculuk çeşitlerinden bizim ele alacağımız demir yolu ile ulaşım. Yani tren kullanarak ulaşımın sağlanmasından bahsediyoruz. Tren ile yolculuk yıllardır yapılmaktadır. Daha evvelki yıllarda tren ulaşımda en çok tercih edilen taşıma aracı idi. Günümüzde eskiye nazaran trenler daha az tercih edilmeye başlandı. Elbette bunun sebebi teknolojinin oldukça ilerlemesidir. Günümüzde uçaklar mesafelere meydan okuyor. Tren, daha yavaş ve daha uzun yollardan gitmesi sebebi ile ulaşımı en geç olan taşıma aracıdır. Uçak ise en hızlı ve en erken mesafe kat eden ulaşım aracıdır. Ancak yine de ulaşım için treni seçmek için pek çok sebebiniz vardır.

Bu sebeplere baktığımızda ilk olarak tren yolculuklarının otobüs ve uçak yolculuklarına göre daha uygun maliyetler ile yolculuk yapmamıza imkân tanıdığından bahsedebiliriz. Bilet fiyatları genelde uzun bir süre değişmemektedir. Bu nedenle bir tren yolculuğu yapmak için aylarca indirim beklemek ya da bileti yolculuk tarihinden çok daha önce almanıza gerek kalmıyor.

 

yht

Yolculuk sırasında özgürsünüzdür ve trenin içerisinde dilediğiniz gibi dolaşabilme hakkına sahip olursunuz. Küçücük bir koltukta emniyet kemeri takılı olarak saatlerce oturmak gibi bir zorunluluğunuz yoktur. Ayrıca kucağınızın üzerine yatırılmış bir koltukla da seyahat etmek zorunda kalmazsınız. Nasıl davranmanız ve ne yapmanız gerektiği ile ilgili sizi sürekli uyaran birileri de olmayacaktır. Kısacası tam özgürlük sahibi olacaksınız. Tren yolculuklarının, seyahat için seçilme sebeplerinden bir diğeri de tren istasyonlarının büyük çoğunlukla şehir merkezine yakın ya da direk şehir merkezinde olmasıdır. Bu sayede trenden aşağıya adımınızı attığınız anda kendinizi şehrin göbeğinde bulursunuz ve yolculuk sonrası sizi merkeze götürecek servisin peşinde koşmanıza gerek kalmaz.

Tren Yolculuklarında Bagaj Sınırı

Tren yolculuğunu seçmeniz için belki de en önemli sebep bagajlardır. Çünkü trenlerde bagaj sınırlaması yoktur. Tren yolculuklarında bagaj sınırı olmadığından dolayı yanınıza almanız gereken eşyalardan feragat etmek zorunda da kalmazsınız. Bu sayede bavullarınızı kantara koyduktan sonra ücretsiz bagaj hakkı sınırını geçtiğini gördüğünüz zaman paniğe kapılmazsanız.

yolcu-esya-ve-bagaj-haklari

 

YHT Yolculuklarında Bagaj Sınırı

Ancak eğer tercihiniz hızlı tren olacaksa o zaman işler değişir. Çünkü Yüksek Hızlı Trenlerde bagaj sınırı bulunmaktadır. Yüksek Hızlı Trenlere, yolcuların bindiği sırada her çeşit zararlı ve tehlikeli eşya ile diğer yolcuları rahatsız edecek -akan, kokan vs.- büyüklükte ve nitelikte eşyalar alınmamaktadır. Valiz, el çantası, torba, bavul, kutu ve sepet gibi bir yolcuya ayrılan alanın dışına çıkmayacak ebatlarda ve bu eşyalar diğer yolcuları rahatsız etmeyecek nitelikte olması durumunda yolcunun yanında ücretsiz bir şekilde taşınmaktadır. Bu kapsam dışında bagaj taşıması yapılmamaktadır ve her türlü istisna, tedbirlere rağmen trene sokulduğu anlaşılan kapsam dışı olan eşyalar için peşin ücret istenmektedir. Yolcu yanında taşınabilecek küçük evcil hayvanlar için de belli kurallar bulunmaktadır. Yanında evcil hayvan taşımak isteyen yolcular tüm bu kurallara uymak zorundadırlar. Bunları listelersek;

  • Boyutları sahiplerinin dizi üzerinde taşınabilecek hacim ve ağırlıktan daha fazla olmamalıdır.
  • Veteriner sağlık raporu ve de kimlik kartı mutlaka bulundurulmalıdır.
  • Taşımanın yapılacağı koltukta hiçbir kirlilik ve hasara neden olunmamalı, gürültüleri ya da kokuları ile diğer seyahat eden kişiler rahatsız edilmemelidir.

Siz de ulaşım için tren yolculuğunu seçerseniz, diğer ulaşım yollarına göre çok daha hesaplı ve rahat bir şekilde seyahat edebilirsiniz.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.