Türkiyede Balık Avı Yapılacak En İyi 10 Yer

Ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrilidir. Bu sebeple de balıkçılık ülkemizde çok gelişmiştir. Gerek hobi olarak gerek satış için balık avı ülkemizde çok fazla yapılmaktadır. Av sezonu açıldığında iyi balık avı yapılabilecek yerler aranmaktadır. Biz de bu yazımızda Türkiye’de balık avı yapabileceğiniz en iyi 10 yere değineceğiz.

1) AKÇAKOCA

Karadeniz’in efsane yeri Akçakoca, yeşil doğası ve oksijeni bol tertemiz havasıyla sizi şehrin stresinden uzaklaştırır ve huzur verir. Birçok balık türü bulunan Akçakoca’ya siz de av mevsiminde gelebilir balık avlayabilirsiniz.

2) ABANT GÖLÜ

Batı Karadeniz’in eşsiz güzelliklerinden biri olan Abant Gölü, Karadeniz’e uzanan yeşil doğası ve çam kokusuyla dinlenmek için ihtiyacınız olan her şeyi sizlere sunmaktadır. Birbirinden güzel pansiyon ve butik otelleriyle oldukça fazla kalacak yer imkânı da olan Bolu Abant, balık avı için de çok keyifli bir ortamı sizlerle buluşturmaktadır. Balık avı için ilk tercihlerinizden biri olmaya adaydır.

Biletall.com’dan En Ucuz Bolu Abant Otobüs Biletini Bul »

3) GÜLLÜK

Bodrum’da yaşayanlar ya da gitmeyi düşünenler için Bodrum’un en güzel köşelerinden biri olan Güllük balık avı için kaçırılmayacak bir fırsattır. Huzurlu ve sakin ve bir ortamda dinlenmek isteyenlerin adresi olan Güllük aynı zamanda kamp yapmak isteyenler için de eşsiz bir yerdir. Otel ya da pansiyonlarda konaklamaktan sıkıldıysanız, çadırınızı alıp Güllük’e gidebilirsiniz. Çeşitli tekneler tarafından organize edilen fiyatları uygun balık avı turlarına da katılabilirsiniz.

4) KONYAALTI

Antalya’nın batı tarafında bulunan Konyaaltı, tatil severlerin en çok talep ettiği plajlardan biri olarak bilinmektedir. Konyaaltı’nda özellikle de hafta sonları balık avı oldukça yaygındır. Yerli halkın da en büyük hobilerinden biri olan bu etkinlik, ziyaretçiler için de bulunmayacak bir fırsat.

6) GÜZELBAHÇE

Ege’nin göz bebeği İzmir’in hem tatil hem de doğa sporları için keşfedilmeyi bekleyen pek çok köşesi vardır. Bunlardan biri de İzmir’in en hoş ilçelerinden biri olarak tanınan Güzelbahçe’dir. Balıklarının yanı sıra sporlarıyla da adından söz ettirmektedir.

5) KIZILIRMAK

Türkiye’nin en büyük akarsuyu olan Kızılırmak, birbirinden farklı çok sayıda balık türünün yaşam alanıdır. Tatlı su balığı sevenler için en ideal yerlerden biri olan Kızılırmak özellikle Kambur Sazan adı verilen bir balık türü ile özdeşleşmiştir.

7) DAVUTLAR

Kuşadası’nın en güzel ve çok az kişi tarafından bilinen bir köşesi de Milli Park’tır. Temiz denizi ve yeşil alanlarıyla tatilcilerin gözdesi olan bu yer aynı zamanda yamaç paraşütü, dağcılık ve at binme gibi doğa sporlarına da ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda burada sunulan tekne turları hizmeti sayesinde de balık avı faaliyetlerine olanak bulursunuz.

Biletall.com’dan En Ucuz Kuşadası Otobüs Biletini Bul »

8) KURŞUNLU

Bursa’da yer alan Kurşunlu Sahili çeşitli balıkların avlandığı ve balık avı için ideal sayılan yerlerin başında gelmektedir. Oltanızı alıp farklı türlerdeki balıkları avlayabilirsiniz ya da isterseniz kordon boyu devam eden balık restoranlarında güzel bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

9) AYAZMA

Bozcaada’nın muhteşem doğası ve izlemeye doyamayacağınız benzersiz manzarasını bir araya getiren Ayazma Plajı, çok çeşitli balık türüne ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle de Levrek avı için balık severlerin uğradığı bu plajda derinlerde Kolyoz, Lipsos ve Karagöz gibi balık türleri de barındırmaktadır. Balık avına çıkacakların dikkat etmesi gereken konu ise zıpkınla balık avına bu çevre halkının tepkili olmasıdır. Yanınızda muhakkak olta götürmeye dikkat etmelisiniz.

10) GÜLŞEHİR

Kızılırmak’ın güneyinde yer alan Gülşehir, Nevşehir’e yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta olup Kızılırmak’ın kenarında tatlı su balığı avlamak isteyenler için idealdir. Özellikle Sudak Balığı oldukça fazla bulunmaktadır.

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.