Türkiye’de Buz Pateni Yapabileceğiniz En İyi 10 Tesis

Buz pateni, buz üzerinde altı kızaklı bir çift patenle yapılan bir spordur. Avrupa’da çok uzun zamandır yapılmakta olan bir spordur. Bazı çalışmalar güney Finlandiya’da 3000 yıl kadar önce yapıldığını göstermiştir. Günümüzde de pek çok kişi tarafından yapılmaktadır. Buz pateni pek çok alanda kullanılır. Bunlardan bazıları buz hokeyi, artistik buz pateni, sürat buz patenidir. Buz hokeyi, altı kişilik takımlarla oynanan bir spordur. Hokey sopaları kullanılır ve buz üzerindeki bir disk karşı takımın kalesine sokularak sayı alınmaya çalışılır. Artistik buz pateni ise tek veya çiftler halinde yapılan bir spordur. Buz üzerinde kayarken estetik hareketler yapılmaya çalışılır. Sürat pateni ise hıza dayalı bir spordur. Tüm bu sporları yapmak için ülkemizde de birçok buz pateni pisti bulunmaktadır. Bu tesislere giderek pateninizi kiralayıp, bir süre kayabilmektesiniz. Bazı yerlerde insanlar kışın donan göllerde bu sporu yapmaktadır ancak bu oldukça tehlikelidir. Buz kalınlığı yeterli değilse veya hava sıcaklıklarında düşüş varsa buz kırılabilir ve ölümler bile yaşanabilir. O yüzden bu gibi risklerden kaçınmanızı ve güvenli tesislerde bu sporu yapmanızı tavsiye ederiz. Buz pateni ülkemizde gün geçtikçe daha da gelişmektedir. Bu sporu yapmak için pek çok şehrimizde tesisler bulunmaktadır. İşte ülkemizde buz pateni yapabileceğiniz bazı tesisler;

1. SİLİVRİKAPI BUZ PİSTİ

silivri-kapi-buz-pisti

İstanbul Silivrikapı buz pisti 1 adet 200 seyirci kapasiteli buz pistine ve 1 adet 900 seyirci kapasiteli olimpik buz pistine sahiptir. Haftalık saat ve tarza göre abonelik işlemlerinizi gerçekleştirerek buraya düzenli olarak gelebilirsiniz. Artistik buz pateni ve senkronize buz pateni için bu tesise gelebilirsiniz. Avrupa yakasında bulunan bu tesis Fatih’tedir. Ulaşım oldukça basit, toplu taşıma ile ulaşabilirsiniz.

2. BUZLUK BUZ PİSTİ

İstanbul Anadolu Yakası’nda bulunan Buzluk Buz pisti yeni başlayanlar için ideal bir tesis. Yeni Sahra’da bulunan Optimum alışveriş merkezinin içinde bulunmaktadır. Burada ders almanız da mümkündür. Tek bir pist bulunmaktadır. Pist alışveriş merkezinin içindedir ve izole edilmiş değildir. Ders alarak burada öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Biletall.com’dan İstanbul’a En Ucuz Uçak Biletini Bul »

3. ICESSPORTO

icessporto-buz-pisti

Beşiktaş Metrocity’de bulunan İcessporto 560 metre karelik bir buz pisti. Bu pisti abone olarak veya seans ücreti ödeyerek kullanabilirsiniz. İzleyiciler için bölümler ve koltuklar da bulunmaktadır. Yemek yenilip içecek içilebilecek bir kafeteryası da bulunmaktadır. Hafta sonunuzu eğlenerek geçirmek için çok uygun bir yer.

4. BELPA BUZ PATENİ SARAYI

Belpa Buz Pateni Sarayı ülkemizin ilk olimpik buz pistidir. Ankara Bahçelievler’de bulunan bu pist çok merkezi bir konumda bulunmaktadır. 1989 yılından beri hizmet vermektedir. Şehrin göbeğindeki bu tesis hafta içi 15.30’dan sonra, hafta sonu ise öğleden sonra halka açıktır. 1000 kişilik bir seyirci kapasitesi vardır. Ayrıca ders almanız da mümkün. Belpa hem yeni başlayanlar için hem de ileri seviyede bu sporu yapanlar için muhteşem bir tesis.

5. ACITY OUTLET

Acity Outlet’te de buz pateni tesisi bulunmaktadır. Ankara’da bulunan bu alışveriş merkezindeki buz pisti küçük boyutlardadır ve çocuklarınız için ideal bir pisttir. Çocuklarınız burada ders alıp, buz patenini öğrenebilir. Siz de onları izleyerek keyifle vakit geçirebilirsiniz.

6. AŞIK VEYSEL BUZ PİSTİ

izmir-buz-pisti

İzmir Aşık Veysel Buz Pisti de ülkemizin en büyük tesislerinden biridir. Olimpik bir buz pistine sahiptir. Tribünleri ve buz hokeyine elverişli yapısıyla buz pateni yapmak için çok güzel bir tesistir.

7. ERZURUM CURLİNG ARENA

Erzurum’da bulunan Curling Arena ülkemizdeki tek curling pistidir. Buz üzerinde yapılan bir spor olan curling bu pistte yapılabilmektedir. Ayrıca buz pateni de yapabilmektesiniz. Pist olimpik boyutlardadır.En ucuz Erzurum otobüs biletleri sizleri bekliyor.

Biletall.com’dan En Ucuz Erzurum Otobüs Biletini Bul »

8. KOCAELİ OLİMPİK BUZ PİSTİ

Kocaeli Olimpik Buz Pisti de ülkemizin bir diğer olimpik buz pistidir. Bu tesiste pek çok grup spor çalışmaları yapmaktadır. Aynı zamanda halk seansları da bulunmaktadır. Çocuklar için kurslar mevcuttur. Çocuklarınızı buraya getirerek buz pateni sporunu öğrenmelerine katkıda bulunabiliriniz.

9. PALANDÖKEN BUZ PİSTİ

erzurum-buz-pisti

Erzurum Palandöken’de bulun Palandöken Buz Pisti ise 2008 yılından beri hizmet vermektedir. 2000 seyirci kapasiteli bu tesis tam olimpiktir. Halk kullanımı için de seansları bulunmaktadır ve ayrıca pek çok sporcu burada çalışma yapmaktadır. Bu tesis ülkemizde yapılan üniversiteler kış olimpiyatlarında da kullanılmıştır.

10. ANATOLİUM

Bursa Anatolium’da bulunan buz pisti de yeni başlayanlar ve ders alarak kendini geliştirmek için ideal bir buz pisti.  Bu kapalı buz pistine giderek hem eğlenebilir, hem de kaymayı öğrenebilirsiniz.

 

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.