Türkiye’de Dalış Yapılacak En İyi Yerler

Maviyi teknelerden izlemekle yetinmeyip, içeriden keşfetmek oldukça sıra dışı ve eğlenceli bir tecrübedir. Türkiye’de ilgi çeken birçok dalış noktası, size oldukça huzurlu ve heyecanlı bir dalış tecrübesi yaşatacak.

Bu yıl tatil rotanızı belirlemeden önce aşağıdaki yerlere bir göz atın. Dalış yapmanın keyfini yaşamak için rotanıza bu yerlerden birkaçını eklemeyi unutmayın.

Fener Adası, Çeşme

fener-adasi-dalis

Küçük balık sürülerinin yanınızdan geçip gideceği, sünger ve mercanları izleyerek dinlenebileceğiniz, on sekiz metre derinlikte bulunan bir dalış noktası Fener Adası. Yüzerken yanınızdan bir fok balığı geçerse paniklemeyin, bölgede eski fok mağaraları bulunuyor.

Biletall.com’dan Çeşme’ye En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Akvaryum Koyu, Fethiye

akvaryum-koyu-fethiye-dalis

Birçok ülkeden gelen dalgıçlara ev sahipliği yapan Akvaryum Koyu’nda çok derinlere dalmadan da birçok güzelliği görebilirsiniz. Genellikle on sekiz metre civarında; müren, ahtapot, orfoz ve deniz atlarıyla beraber birçok balık türünü izleyebilirsiniz.

Sakarya Batığı, Kalkan

sakarya-batigi-dalis

Her seviyeden dalgıca hitap eden Sakarya Batığı, dalış yapmaya meraklıysanız görmeniz gereken yerlerden biri. “Duchess of York” adında İngiliz yük gemisinin batığı on beş metreden başlayıp, elli metreye kadar derinleşiyor. Acemi dalgıçlar pruvasına kadar dalabilirlerken, deneyimli bir dalgıçsanız batan geminin pupa bölgesine kadar dalabilirsiniz.

Delikli Mağaza, Bodrum

delikli-magaza-dalis-bodrum

Bodrum’un gürültüsünden sıkılıp , sessiz ve dinlendirici bir kaçamak yapmak istiyorsanız, Delikli Mağara’ya dalış yapmak size oldukça iyi gelecek. On beş metre derinlikte, geniş girişli bu mağaraya acemi bir dalgıç olsanız da ulaşabilirsiniz. Mağara içerisindeki renkli oluşumlarla kendinizi bir masalda gibi hissedeceksiniz. Güzel görüntünün ve sessizliğin sayesinde oldukça rahatlayacaksınız ve unutulmaz bir tecrübe yaşayacaksınız.

Likya Batığı, Kaş

likya-batigi-dalis

Likya Batığı sığ bir bölgede olduğu için öğleden sonra dalışları için uygundur. Batık, Kaş’taki bir dalış merkezi tarafından, önceden kullanılmış olan gezi teknelerinden birinin batığıdır. Denize dimdik inen bir duvarın önünde, yirmi metre derinliktedir.

Uçan Balık, Kaş

ucan-balik-kas-dalis

Uçan Balık, Kaş bölgesindeki en popüler dalış noktalarından biridir. Yarım saatlik bir tekne yolculuğunun ardından beş metre derinlikten başlayıp yüz metre derinliğe uzanan çift tepeli bir resife ulaşırsınız. Değişken akıntılı bir yerde olduğu için suya dalmak zor olabilir ancak daldığınızda derinlerden gelen büyük orfozlar, deniz kestaneleri ve karagöz sürüleri size görsel bir zevk yaşatacak. Resifin sığ kesimlerinde salyangoz ve yengeç gibi küçük su altı canlılarını göreceksiniz.

Biletall.com’dan En Ucuz Kaş Otobüs Biletlerini Listele »

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Kesinlikle çok güzel anlatmışsınız Teşekkür ederiz aralarından delikli mağaza ya gideniniz varmı gerçekten mükemmel bir şey tamamen donanımlı olunması gereken bir konu bence bu dalış malzemelerimizi seçmemize kesinlikle yardımcı olur

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.