Türkiye’de Golf Oynayabileceğiniz En İyi 10 Tesis

Golf sporu yüzyıllardır soylu ve centilmenlerin sporu olarak bilinmektedir. Anavatanı İskoçya olan golf, son yıllarda ülkemizce de kabullenilmiş ve bu sporun daha yaygınlaşması için oldukça lüks golf sahaları tasarlanmaya ve golf turnuvaları düzenlenmeye başlamıştır. Doğa ile yapılan tek spor olma özelliğini taşıyan golf, hem zihinsel hem de fiziksel performansa olumlu anlamda katkısı olan bir spordur. Sporla birlikte belli bir zihinsel disiplin ve konsantrasyona sahip olma becerisi vermektedir. Golf aynı zamanda tek başına da oynanabilmektedir ve karşı rakip de doğa olmaktadır. Bu sporu öğrenmek sanıldığı kadar zor olmamakla birlikte, işinde uzman bir golf eğitmeni bulduğunuz takdirde, golf sahalarında kendinize yer bulmanız oldukça kolaydır. Golf oynamak için elbette özel olarak tasarlanmış bir golf sahasına ihtiyaç vardır. İşte size Türkiye’de keyifle golf oynayacağınız 10 özel saha!

ANTALYA GOLF KULÜBÜ

antalya-golf

İçinde Sultan ve Pasha adlı sahaları bulunan Antalya Golf Kulübü, Akkanat Holding’e ait çok özel ve havalı bir golf sahasıdır. Pasha olarak adlandırılan saha daha çok düşük seviyedeki golf oyuncuları için tasarlanmış ve daha az engebelere sahip bir golf sahasıdır. Sultan olarak adlandırılan saha ise, profesyonel golf oyuncuları için oldukça keyif veren bir tasarıma sahiptir. Göl ve su engellerine sahip olan Sultan sahasına yabancı golf oyuncuları da uğramaktadırlar. 6477 metreye tasarlanan Sultan sahasının tasarımcısı da David Jones’tir. Sahanın hemen yanında Kempinski Hotel The Dome villaları bulunmaktadır. Sultan sahası dünyanın en iyi golf oyuncularını ağırlamış ve THY World Golf Final’e de ev sahipliği yaparak ününü perçinlemeyi başarmıştır.

NATIONAL GOLF KULÜBÜ

national-golf-turkiye

1994 yılında Belek’te açılan ilk golf sahası olma özelliği taşıyan National Golf Kulübü aynı zamanda zorluk derecesi ile de dikkatleri üzerine çekmektedir. 18 çukurlu bir golf sahası olan ve tasarımını David Feherty ile David Jones’in yaptığı National Golf Kulübü, 6279 metre uzunluğunda ve 72 par’lık bir alana sahiptir. 920 dönümlük bir araziye sahip olan saha, çam ve okaliptüs ağaçları ile kaplıdır. Küçük kulüp binasından 18. çukuru görme özelliği ile de oldukça sevilmektedir. Birçok kez Avrupa’nın en iyi 100 golf sahası arasına girmeyi başarmıştır. 2008 yılından bu yana da Avrupa’nın en iyi kadın oyuncularının buluştuğu LET Turkish Open turnuvasına ev sahipliği yapmaktadır.

KLASSIS GOLF COUNTRY CLUB

KLASSIS-GOLF-COUNTRY-CLUB

İstanbul il sınırları içinde Silivri ve Çatalca arasından bulunmaktadır. 700 dönümlük bir meşe ormanı içinde bulunan saha, engebeli ve zorlu bir araziye sahiptir. 1994 yılında açılan saha 6245 metre uzunluğundadır ve tasarımını Tony Jacklin yapmıştır. Hafta sonunda özellikle Bulgar golfçüleri ağırlayan saha dokuz çukurluk bir akademi sahasına da sahiptir. Son 20 yılda oldukça zorlu golf müsabakalarına ev sahipliği yapmıştır.

Biletall.com’dan En Ucuz İstanbul Uçak Biletini Bul »

KEMER GOLF COUNTRY CLUB

KEMER-GOLF-COUNTRY-CLUB

Kemerburgaz’da yer alan ve İstanbul’a en yakın golf sahası olma özelliği taşıyan saha özellikle İstanbul Golf Kulübü’nün kapanması ile birlikte önem kazanmaya başlamıştır. Demirören grubu tarafından alındıktan sonra da önemli bir değişim içine girmiştir. 6300 metre uzunluğundaki saha sık ağaçlarla çevrilidir. Kemer Golf Country Club 1996 yılında açılmış ve tasarımcısı da İngiliz Golf Sahası Mimarları Birliği başkanlarından biri olan Joan Dudok Van Heel’dir.

TAT GOLF KULÜBÜ

tat-golf-kulubu

Antalya’da bulunan Tat Golf Kulübü’nün tasarımcısı Hawtree Golf’tür. 27 çukurdan birkaçı muhteşem Belek manzarasına sahiptir. Saha 18 çukur park alanına sahip olan Tat Golf Kulübü’nde ayrıca 9 çukurluk links kombinasyonu da bulunmaktadır. Bu özellikleri ile golf sporcularına da birbirinden değişik alternatifler sunmaktadır. Bununla birlikte arada bulunan dere ve göller de golfçüleri oldukça zorlamaktadır.

CARYA GOLF KULÜBÜ

carya-golf-kulubu

Antalya’da bulunan golf kulübünün tasarımcısı Thomson Perret & Lobb’tur ve tasarımında geleneksel İngiliz mimarisi yansıtılmıştır. 7186 metrelik şampiyona sahasına sahiptir. Saha, hafif engebeli ve kum tepelerine sahiptir. 2008 yılında açılan Carya Golf Kulübü, bir yıl sonra Avrupa’da ilk 100 saha arasına girme başarısını göstermiştir. Gece 120 direkle aydınlatılan 9 çukura sahiptir. Bu özelliği ile de Avrupa’da bir ilk ve tek sahadır.

GLORIA GOLF KULÜBÜ

Gloria-Golf-Kulubu

Antakya’da bulunan Gloria Golf Kulübü, 45 çukurlu 3 sahaya sahiptir ve seçeneği bol olma özelliği ile hemen her seviyeden golf oyuncusuna da hitap etmektedir. 2012 yılında gerçekleşen Dünya Amatör Golf Şampiyonası’na da ev sahipliği yapmıştır. Tasarımı Michel Gayon’a ait olan eski saha 1997 yılında açılmıştır. Gloria Golf Kulübü, görkemli kulüp binası ile de fark yaratmaktadır.

CORNELIA GOLF KULÜBÜ

Cornelia-Diamond-Golf-Kulubu

2006 yılında Belek’te açılan ve tasarımını Nick Faldo’nun yaptığı saha, 27 çukura sahiptir. King, Queen ve Prince diye adlandırılan sahalardan her biri 72 Par ve üç farklı 18 delik kombinasyonlarına sahip olmaktadır. Saha aynı zamanda çevreci yaklaşımı ile de takdir kazanmaktadır. Gübre kullanımı %60 azaltılan sahada bulunan göletin temizliği de yosun yeme özeliğine sahip bakteriler aracılığı ile yapılmaktadır.

THE MONTGOMERİE MAXX ROYAL GOLF KULÜBÜ

Antalya’da açılan saha, Tiger Woods’un da katıldığı THY Open turnuvaya ev sahipliği yapmıştır. Bu sebeple turistlerin de ilgi odağına gelmiştir. Tasarımını İskoç asıllı golfçü Colin Montgomerie’nin yaptığı saha 104 hektarlık bir alana sahiptir. Çam ormanı içinde bulunan saha 6486 metre uzunluğundadır. Açılışını 2008 yılında yapan saha, THY Open Turnuvası öncesi 3 milyon dolar harcanarak yenilenmiştir.

LYKIA LINKS GOLF KULÜBÜ

lykia_links_golf_kulubu

Antalya il sınırları içinde bulunan Manavgat’ın Köprüçay mevkiinde konumlandırılan saha, Türkiye’deki ilk ve tek links yani deniz kenarında konumlanmış golf sahası olma özelliği taşımaktadır. Doğal bir arazi koşuluna sahip olan saha, zorlaştırıcı ve aynı zamanda ödüllendirici bir özelliğe de sahiptir. Tasarımcısı Amerikalı ünlü mimar Perry O Dye’dır. Deniz tarafından esen meltem sayesinde yaz sıcağında bile golf oynama keyfi yaratmaktadır. 72 par’lık saha, 6950 metre uzunluğa sahiptir. 2012 ve 2013 yıllarında Avrupa’nın en iyi 100 golf sahası arasına girmeyi de başarmıştır.

Biletall.com’dan En Ucuz Antalya Uçak Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.