Türkiye’deki Tehlikeli Seyahat Yolları

Kimi zaman yurt içerisinde yer alan sayısız doğal güzelliğin daha yakından görülebilmesi adına, kimi zaman ihtiyaç dahilinde çıkılan seyahatlerde yol durumunu önceden bilmek ve gerekli önlemleri almak seyahatin gidişatı açısından büyük önem taşımaktadır. Türkiye’de zaman zaman listelenen ve güncellenen bazı tehlikeli yollar bulunmaktadır. Bu yolların tehlikeli olduğunun farkında olmak, daha sağlıklı bir yolculuk için önemli bir adım olacaktır. Biletall Türkiye’deki tehlikeli seyahat yollarını sizler için derledi. İyi yolculuklar dileriz.

Trabzon – Bayburt Yolu

Trabzon Karadeniz’in gözdelerinden olup, doğasıyla ve yeşiliyle gören herkesi büyülemektedir. Bol oksijeni ve huzurlu vakit geçirilebilecek yerlerden olması dolayısıyla seyahat edenlerin uğrak yerlerinden biri haline gelen Trabzon için dikkat edilmesi gereken bir husus, yollarıdır. Trabzon- Bayburt yolunun tehlike barındırdığını söylemek gerekir. Yolun oldukça yüksek olan uçurumların içerisinde yer alması, sarp dönüşlerin bulunması bu yol üzerinden seyahat edecek olan kişilerin tedbir almasını gerektirmektedir.

Kop Dağı Geçidi

Kop Dağı Erzurum içerisinde yer alır. Erzurum ikliminin getirdiği zor kış şartlarından dolayı, yol üzerinde buzlanmalar ortaya çıkabilmekte ve tehlike arz etmektedir. Bu durumun önüne geçebilmek ve olası tehlikelerden korunabilmek adına, önlemlerin önceden alınması büyük önem taşımaktadır. Ayrıca coğrafyanın zorlu olmasından kaynaklı olarak istenmeyen durumlar ortaya çıkabilecektir. Trafikte genel olarak gösterilen özenin çok daha fazlasını bu yol üzerindeyken göstermek gerekir.

Kuş Yuvası Geçidi

Daha çok motor tutkunlarının tercih ettikleri bir yer olan bu geçidin, keskin virajlara sahip olmasından dolayı, dikkatli bir şekilde geçilmesi gerektiği bilinmektedir. Özellikle de motor tutkunlarının bu geçit üzerinde hiçbir şekilde hız yapmamaları önerilir. Bu yol Karapınar – Gümüşkavak hattı üzerinde yer almaktadır. Oldukça yüksek yokuşlara sahip olduğu da göz önünde bulundurulmalıdır.

D915 No’lu Bayburt Yolu

Dünyanın en tehlikeli yolu olarak seçilen bu yolun, diğerlerinden çok daha fazla tehlike barındırdığı bilinmektedir. Çok keskin virajlar içerisinde yer alan bu yolun, aynı zamanda dik yamaçlar da barındırdığı görülebilmektedir. Özellikle motosiklet sahibi olan kişilerin daha çok dikkat etmeleri gerekir. Çok dik yamaçlara sahip olmasından dolayı, genelde motosiklet tutkunlarının da ilgisini çeken bir yol olan Bayburt yolunun, herhangi bir kazaya mahal vermemek için oldukça dikkatli şekilde kullanılması beklenmektedir. Bayburt otobüs bileti alarak bu yol üzerinden geçebilirsiniz.

Ağzıaçık Geçidi

Genellikle kış aylarında çok daha sorunlu olan bu yolun, kardan dolayı kapanması ve buzlarla kaplanması en çok korkulan durumlardır. Karlı olan bu yol üzerinden ulaşımın gerçekleştirilmesi oldukça zor olabilmektedir. Bu yolun bir dağ yolu olduğunu da belirtmek gerekmektedir. 2000 metrenin üzerinde seyreden yükseklikten dolayı da, tehlikeli olan yollar içerisinde görülmektedir. Bunun için daima bu yol üzerinden ulaşım yapacak olan kişilerin çok dikkat etmeleri beklenmektedir.

Biletall.com’dan  En Ucuz Otobüs Biletini Bul »

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.