Türkiye’nin En Güzel 10 Muhteşem Sahili

Oldukça mükemmel kumları ve berrak deniz sularıyla Türkiye’de bulunan bazı plajlar kesinlikle hem ülke, hem de dünya açısından en güzel plajlar arasında yer almaktadır. Bu güzel tatil cenneti adalar gibi en iyiler arasındaki 10 tanesini sizin için belirledik. İşte ayrıntılar;

1. ÖLÜDENİZ

Fethiye’de bulunan Ölüdeniz ’in en güzel doğaya sahip plajlardan birisi olduğu kesin. Kum olamayan ve genelde hep taşlıktan oluşan bir sahili olsa bile oldukça hoş bir görüntü sunuyor. Dalaman Havaalanı ile rahatlıkla ulaşım imkânı bulunuyor. Paraşütçülerin sıklıkla gittiği bu özel plajın suları yüzmeye kesinlikle değer. Bütün yeşil doğasıyla ve rengiyle ünlü deniziyle kesinlikle çok etkileyici bir plaj olduğu söylenebilir.

Antalya Otobüs Biletin Biletall.com’da, Hemen Sorgula »

2. ILICA PLAJI

Çeşme’de bulunan meşhur Ilıca Plajı, Adnan Menderes Havalimanı çok uzak değil ve ulaşım da kolay. Ilıca plajı Çeşme merkeze de sadece 4–5 km uzaklıkta bulunuyor. Buranın suyunda yüzmenin bazı hastalıklar açısından iyileştirici olabildiği söylenmektedir. Bunun nedeni plajın ismini de aldığı Ilıcalar çünkü denizde sıcak su çıkaran bazı bölgeler var. Dünyada ender görülen oluşumlardan birine sahip olan Ilıca Plajı mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

3. KELEBEKLER VADİSİ

Kelebekler Vadisi de kesinlikle adı kadar mükemmel bir doğaya sahiptir. Ünlü Babadağ’ın aşağı kısımlarında yer alan Kelebekler Vadisi sadece ülkede değil dünya çapında da bir üne sahiptir. Pek çok ülkeden turist her yıl ziyarete gelmektedir. Çevresinde hiç bina olmaması ve buna izin verilmeyişi de bu güzel mekânın doğal kalmasına oldukça yardımcı olmuştur. Dalaman Havaalanı aracılığıyla ulaşım imkânı gayet iyidir. Kamp alanı olarak en çok tercih edilen mekânlardan birisidir.

4. PATARA PLAJI

Antalya’nın en sevimli ve güzel ilçelerinden birisi olan Kaş içerisinde bulunan Patara Plajının en önemli özelliklerinden birisi Akdeniz Bölgesinde yer alan en büyük plaj olmasıdır. Apollo Tapınağı gibi antik eserleri barındırdığı gibi doğasının da güzelliğiyle eşsiz bir plajdır. Suyunun güzel rengi ve yine incecik kumuyla oldukça iyi hissettiren doğa harikası bir yerdir. Dalaman Havalimanı kullanılarak seyahat etmek oldukça kolaydır. Ayrıca burası Caretta Caretta kaplumbağaları açısından da çok önemlidir.

5. İZTUZU PLAJI

Dalyan’da bulunan İztuzu Plajı yaklaşık 4 km civarında olup en büyük plajlardan bir tanesidir. Tatlı ve tuzlu su burada beraber bulunmaktadır ve bu özelliğiyle de dünyaca ünlüdür. Patara Plajı’nda olduğu gibi Caretta Caretta kaplumbağalarına ev sahipliği yaptığından dolayı plaja giriş saatleri özel olarak ayarlanmıştır. Günün her saatinde değil sabah 8 den sonra girilebilir ve akşam 8 den önce de terk edilmelidir. Sit alanı olmadığı için yapılaşma bölgeyi tehdit etmektedir.

6. KLEOPATRA PLAJI

Kleopatra Plajı ise Antalya’nın en güzel ilçelerinden birisi olan Alanya sınırlarında yer almaktadır. Dünyaca ünü olan bu plajın yakınında bulunan Damlataş Mağarası da mutlaka gezilmesi gereken yerlerden birisidir. Oldukça uzun plajlardan birisi olmasıyla genelde kalabalık olduğu gözlenmektedir. Kumu ve denizi de oldukça etkileyici güzellikte bir plajdır. Antalya’nın en güzel plajlarında denize girmek için Antalya otobüs biletini hemen satın alın.

7. ALTINKUM PLAJI

Altınkum Plajı Didim’de bulunuyor ve sadece güzel oteller değil aynı zamanda bir alternatif olarak kiralık ev sistemiyle de kalınabilecek tatil bölgelerinden birisidir. Didim merkezine de çok uzak olmayışı bir avantaj yaratmaktadır. Ücretsiz yararlanılabilecek bir halk plajının yer alması da diğer bir artı özelliğidir. Ancak özel işletmelerde plaj da yer almaktadır. Adnan Menderes Havaalanı da oldukça yakındır ve büyük bir ulaşım sorunu da yok denilebilir.

8. İNCEKUM PLAJI

Marmaris’te bulunan İncekum Plajı ise, sahilinin tamamen kumluk olmasıyla ve suyun mükemmel rengiyle çok sayıda ziyaretçi alan bir plajdır. Sedir adası ile konum olarak karşılıklı kalmaktadırlar. Bütün ihtiyaçlar için bulunan tesislerde aradığınız çoğu şeyi bulabilmeniz mümkündür.

Muğla Otobüs Biletin Biletall.com’da, Hemen Sorgula »

9. KUMKÖY PLAJI

Side içerisinde bulunan Kumköy Plajı’na Antalya Havaalanı çok uzakta değildir ve ulaşımı kolaydır. Kum ve denizin oldukça güzel olmasının yanında tarihi yapıları da buraya ilgiyi arttırıyor. Çok fazla sayıda kalınabilecek tesis içermektedir.

10. KADIRGA KOYU

Kadırga Koyu Asos içerisindedir ve taş olan plajına rağmen suyunun berraklığı ile çok insanı her yıl çekmektedir. Çanakkale merkeze uzaklığı ise yaklaşık 90 km’dir.

1 Comment

  1. BiletallBlog

    Merhaba Öncelikle yazınız için teşekkür ederim. Farklı bir yer aramak için internette girdim sanırım sizde eklmeyi unutmuşsunuz istanbul sarıyer altınkum plajı normalde sıklık ile gideriz. Özellikle benim gibi bayan arkadaşlar için çok güzel bir ortam sadece bayanlara ait olan plaja sahip

Yazı Hakkında Düşündüklerinizi Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.